Šta je novo?

Prevodjenje IPB foruma?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

C-H-O-T-Y

Slavan
Učlanjen(a)
15.11.2005
Poena
319
Da li je ikako moguce da se stavi srpski jezik na IPB forum pravljen preko besplatnog forumer.com ? Imam zipovan jezik,kao i slicice na srpskom (one slicice za novu poruku,glasanje,novu anketu) ali ne znam kako sve to da ubacim... Pomozite!

Menjane jezika - preuzeto sa fmods na kome je potrebna registracija.
Prevod texta i modifikacija za upotrebu na forumu: Milos P - Forumer & Fmods forum member

Postavlja u uglu foruma zastavicu na ciji klik omogucava prevod foruma!!!

Modifikacijska kompitabilnost: Sve
Kompativilnost brauzera: Svi
Modifikacijska podrska: Podrska za prevod jezika - bice objavljeno kada bude mogao srpski jezik da se ubaci, trenutno je suspendovan ceo paket jezika zbog gresaka u izvornom kodu po recima clana dev. tima
Modifikacijska prava - copyright: AltaVISTA, Sithtradmus submited this code to us
Modifikacijska Instalacija: Admin CP > HTML Templates > Manage HTML > Global HTML > Board Header
Modifikacijski izvorni kod:
Kod:
<script language="JavaScript1.2" src="[COLOR=Red]http://www.altavista.com/static/scripts/translate_engl.js[/COLOR]]"></script>

Pokusaj da taj paket u kome se nalazi srpski jezik uploadujes negde na net i da umesto teksta u kodu koji je crveno oznacen ubacis web lokaciju tog tvog paketa uz napomenu da paket mora da bude u .js formatu za upotrebu na forumu, ako uspes postavi ovde likn ka lokaciji na kojoj si uploadovao jezik- jer ce mozda nekome zatrebati za kasnije. Ovo nije provereno i pokusaj ako ovo ne uspe kontaktiraj Ji 4Tzea ili DamjanMXa jer koliko znam oni su na dizajn zoni moderatori, a dizajn zona bi trebalo da ima prevod.

Poslednja izmena:
nisam bas nista uspeo... vidi i sam da se taj fajl ne nalazi u .js formatu... nemam pojma.

Prilozi

Sad sam video poruku posao, posao i samo posao :-devil-: . Paket tih fajlova moras da otpakujes negde na netu npr. ripway.com da budu u .js formatu zatim pratis korake iz moje prve poruke, pa onda redom menjas gde god pise .us ekstenzija faj sa njegovim ekvivalentom za srpski jezik, ali postoji jedna caka koju sam napisao u prvoj poruci i koja glasi:

GEOM je napisao(la):
bice objavljeno kada bude mogao srpski jezik da se ubaci

Citaj moju poruku dobro samoce ti se kazati kako se radi.

Poslednja izmena:
jel zna neko kako da napravim da se glavno moje zaglavlje pojavi iskljucivo u sredini iako je manje ili vece od predvidjenog zaglavlja? desavali su mi se problemi da kada ucitam stranicu iz Internet Explorera da baner-zaglavlje bude manje a u firefoxu bude velicine koja je i predvidjena... kako to da se sredi?

Kod mene nema tih problema sto se tice zagavlja i iz IE, FF i Opere. Udadi ovako:

Admin CP > HTML Templets > Manage HTML > Global HTML elements > Board Header (logo, links, etc) Pa kod banera treba da pise sledeci red:

Kod:
<table  width="[COLOR=Red]100%[/COLOR]" cellspacing="0"  id="submenu">

100% koje je oznaceno crveno mora da pise da bi se reslili ti problemi.

A da te obradujem kao i ostale koje zanima da budu sami svoji admini treba da pocne da se radi prevod kompletne dokumentacije o IPB i phpBB forumima na lokalni jezik koji radi regionalni tim. Prevod ce biti kombinacija srpskog, hrvatskog i bosanskog jezika. Prevod rade administratori koji hostuju forum kod forumera tako da ce verovatno postojati mesto na netu sa koga ce moci da se downloaduje kompletna dokumentacija kao i mesto za online pregled. Dokumentacija je u formi pitanja i odgovora. Bice te obavesteni.

Poslednja izmena:
Za detalje oko modifikacije ili pomoci u administraciji foruma obrati se podrsci IPB-a od kojih si i kupio softver!?

samo sam pitao sta misle o fbuck$-u?

@ C-h-o-t-y:

Ovo sto cu da uradim se kosi sa pravilnikom foruma jer se korisnik upucuje na drugi forum, ali mislim da se nadovezuje sta je RamOne napisao obrati se na Forumerovom forumu za podrsku za IPB. I obavezan si da pratis uputstva za postavljane tema na njihovom forumu. Inace zvanicni jezik foruma je Engleski, medjutim ima tamo ljudi koji razumeju srpski, medjutim mislim da ce ti tema biti brzo obrisana ako je ne postavis na eng jeziku. Ja stvarno ne mogu po ovom pitanju vise da ti pomognem, ako budem saznao obavesticu te pm-om, jel ovo postaje spamovanje ovog foruma. Inace dobio si vec od mene pm/ove medjutim neodgovaras, zapitaj se da li ce posle takvog tog poteza ta ista osoba da ti odgovori na pm ili na pitanje postavljeno na forumu. Ovo ti kazem zbog tvog zivota. A znas i da su teme zasto je obisana moja poruka ovde i na vecini foruma zabranjeno javno pitai vec prvo treba pokusati da se takve stvari rese sa nekim od admina ili moderatora putem pm-a. I jos jedan savet kada zelis nesto da ucis potrazi sve moguce izvore informacija, a u konkretnom slucaju pokusaj malo sam da naucis kako forum funkcijonise pa ga onda stavi u promet.

Za moderatore i administratore foruma: Znam da je ovo spam, ali korisnik mi ne odgovara na pm-ove, pa se bojim da mi nebi na na ovaj pa sam resio na ovakav nacin da mu se obratim i necu praviti pitanje ako se ova poruka obrise. RamOne je upoznat sa situacijom putem pm-a.

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno