Šta je novo?

previsoka rezolucija - tj mode not supported :)

vladabgd

Slavan
Učlanjen(a)
19.11.2004
Poena
320
chesto se zeznem i pre nego shto komp sa monitora prikachim na tv zaboravim da snizim rezoluciju. monitor ima nativnu 1680x1050 a tv 1360x768. prilikom dizanja win-a je ok (ima slike na tv-u) sve dok ne povuche drajvere za grafichku i tada mi zacrni ekran. probah safe mode i tu radi ok ali nemam pristup drajverima i ne mogu da promenim rezoluciju tako da ona ostane zapamcena i pri normalnom startup-u.
nekad mi uspe posle mnogo gimnastike da na slepo ubodem properties pa malo tabovanja i eto nove rezolucije :D ali me to smara svaki put da brojim.

ima li neki elegantniji nachin ? (ne bih da uninstaliram drajvere od grafe i ne bih da kachim neki drugi monitor)

Control Panel / nview menager / hot keys

pa dodas nekoj kombinaciji sa tastature da ti menja rezoluciju na zadatu.

ah da,fala. mada to znachi da se opet treba na vreme setiti i podesiti hot key

U multi monitorskim okruzenjima gde su monitori u razlicitim sobama ili razl. rezolucija, to je pod obavezno, instaliras win, drajvere za plocu, graficku i podesis nView. :)

Poslednja izmena:
Postoji najprostiji način za (nas) zaboravne.
Tokom boot-a pritisneš F8 da dobiješ boot menu.
Umesto da izabereš safe mod (kao što sam i sam nekada radio) ima jedna opcija koja se zove nešto kao "enable VGA mod" (ne sećam se baš tačno). Kada nju odabereš, Win se pridigne u 640 valjda, a nakon toga možeš najnormalnije da odaberes rezoluciju i "refresh" .....

Nadam se da sam pomogao
Pozzz

U multi monitorskim okruzenjima gde su monitori u razlicitim sobama ili razl. rezolucija, to je pod obavezno, instaliras win, drajvere za plocu, graficku i podesis nView. :)

da shvatam a izgleda cu i ja to morati da uvedem u spisak obaveznih akcija pri instaliranju win-a :)

Postoji najprostiji način za (nas) zaboravne.
Tokom boot-a pritisneš F8 da dobiješ boot menu.
Umesto da izabereš safe mod (kao što sam i sam nekada radio) ima jedna opcija koja se zove nešto kao "enable VGA mod" (ne sećam se baš tačno). Kada nju odabereš, Win se pridigne u 640 valjda, a nakon toga možeš najnormalnije da odaberes rezoluciju i "refresh" .....

Nadam se da sam pomogao
Pozzz

e znam za to ali mi ne radi uvek nem pojma zashto. hvala u svakom sluchaju ;)

Nazad
Vrh Dno