Šta je novo?

previsok VCore

fatza

Slavan
Učlanjen(a)
09.08.2005
Poena
365
Primetio sam pre izvesnog vremena da mi je VCore previsok (1,872), i da mi +3.3V povremeno
ode ispod dozvoljene granice (ispod 3V), a ne znam shta je posledica toga. Matichna plocha je
Asus A7V600-X, procesor AMD XP 1700+ (1466 MHz, nije overclockovan). Ima li neko ideju
zbog chega je VCore previsok i na koji nachin da ga spustim. Probao sam u BIOS-u, medjutim
ne moze da se spusti ispod 1,750. Sinoc sam flashovao matichnu plochu raznim verzijama BIOS-a,
ali nishta nije pomoglo.

Evo za kraj i fotka, ochitavanje iz PC Probe-a:

Proveri vizuelno(dovoljno je tako) da li su ti elektroliti pustili djus tj.dali su iscureli a to cesh videti pogotovo oko napajachkog stepena CPU-a.Na vrhu otvoreni , rascepljeni manje ili vishe.Nisi overklokovao.....dali si je kupio polovnu?Koliko je stara plocha?Ako su elektroliti u pitanju-nije problem...lako se menjaju...

Poslednja izmena:
Plocha je stara jedno tri godine, kupio sam je novu. Procesor ima vec shest godina...

Pokushao sam malo pre sa brisanjem CMOS-a, ni to nije upalilo. :wall:

U svakom sluchaju, komp radi ok, jedino shto mi ide na zivce je to shto povremeno upozorava
da 3,3V ode ispod granice, a to se u glavnom deshava prilikom veceg opterecenja procesora.

evo ti rezultata za istu plocu. Jesi probao da pozajmis drugo napajanje, pa da vidis sta se desava?

Prilozi

• PCprobe.bmp
    125.2 KB · Pregleda: 57
Nope. Suvishe posla. :crash: :)

Chak i na ovoj fotki koju si postavio VCore je malko iznad granice, a +3.3V ispod granice. Je l'
to tvoj komp? :)

Vrh Dno