Martin Mystere
Čuven
- Učlanjen(a)
- 04.02.2007
- Poena
- 935
Rešenje - ne kupuj ništa polovno sa oglasa kako sigurno ne bi bio saučesnik u činjenju krivičnih dela.
Ne važi samo za telefon; kada je cena robe mnogo niža nego što je cena za takvu robu, takvog stanja, na tržištu polovne robe.Kako da znam da je telefon ukraden ako je oglasen na KP-u ili bilo kom drugom sajtu za oglasavanje?
Kad policija pritisne, onda svasta izadje na povrsinu. Znaju oni kako se resavaju takvi slucajevi. Tacno je da se na KP prodaje i polovna roba, ali se lako otkriva i ko je kome sta prodao. Pa ne mozes da kupis novi ajfon za 50€ i da je sve u redu.Kako da znas da li je telefon ukraden ili nije. Pa 90% stvari koje se prodaju na KP nemaju dokaz o vlasnistvu. I sam sam prodavao neke svoje telefone za koje nisam imao racun niti me je iko pitao za isti.
Ne važi samo za telefon; kada je cena robe mnogo niža nego što je cena za takvu robu, takvog stanja, na tržištu polovne robe.
Kad policija pritisne, onda svasta izadje na povrsinu. Znaju oni kako se resavaju takvi slucajevi. Tacno je da se na KP prodaje i polovna roba, ali se lako otkriva i ko je kome sta prodao. Pa ne mozes da kupis novi ajfon za 50€ i da je sve u redu.
Nije.Znaci resenje je da se kupuje samo od onih koji cenama klepaju po usima.
Naravno, to su sve moguće situacije, ali ne pričam o prećutkivanju nedostataka, falsifikatima. Škbb situacija je i kada policija dođe do imaoca jeftinog telefona.Ni to nije sasvim pouzdan znak da je nešto kradeno - možda ima neku falinku pa želi da ga samo uvalja, možda mu hitno treba novac i nema vremena da čeka 10 dana da proda (ako ga uopšte proda) nego daj šta daš samo daj, možda pravi gužvu u fioci/ormanu pa bolje da uzme bar nešto umesto da ga pokloni ili baci...
Sve moze, a moze i da ostanes bez toga sto si kupio, ako te policija nagazi. A u slucaju telefona je to veoma lako. A ako je i neko ubistvo bilo i zrtva opljackana, tek ces onda videti muke. Dakle, treba znati da polovna roba te vrste nosi sa sobom i rizike.
mislio sam da je clan rekao da SIM kartica mora biti u telefonu pa da na taj nacin mogu locirati telefon (IMEI + SIM).Mada i kad korisnik iskljuci telefon tad ni IMEI ne pomaze.Sigurno da je tehnicki moguce da dokazu gde je poslednje bio lociran sa IMEI brojem,ali to nasa sluzba nece da radi sem ako nije od velikog znacaja za drzavuKakve veze ima SIM kartica? Telefoni (aparati) se prate po IMEI broju - "serijskom" broju koji svaki GSM uredjaj ima i jedinstven* je.
* - fabrički dodeljen IMEI je jedinstven. Može se promeniti, al' se ova sitna boranija time ne bavi.
Pozdrav
To rade softveri automatski, ko kad upises nesto u gugl, odmah izadju rezultati.Sigurno da je tehnicki moguce da dokazu gde je poslednje bio lociran sa IMEI brojem,ali to nasa sluzba nece da radi sem ako nije od velikog znacaja za drzavu
Ide mnogo lakse i brze. Meni su ukrali jedan pre 15 dana, ali je bio zakljucan i nije mogao da se ugasi bez pin koda. A da bi se otkljucao, mora se uraditi hard resset. Bio je ukljucen i gps, pa sam i pratio poziciju online, na kraju sam uradio hard resset, kod provajdera uzeo drugu sim karticu i prijavio policiji. I cim se taj imei pojavi na netu, policija ce znati i ime i adresu i broj telefona i poziciju.ne znam kako to sada ide
Pa neka pita policiju koje uredjaje koristi. Koriste ono sto imaju, u svakom slucaju su u toku sa modernizacijom.Čovek te lepo pitao koje uređaje koristi policija a ti
A koja je poenta tvojih komentara ?Pa što onda pominješ stvari za koje ne znaš ni šta imaju, ni šta konkretno mogu, ni kako funkcionišu. Koja je poenta takvih komentara ja znam da neko nešto ima iako ne znam ni šta ima ni kako radi...
Pa neka pita policiju koje uredjaje koristi. Koriste ono sto imaju, u svakom slucaju su u toku sa modernizacijom.
Ja kažem mnogo konkretnih i generalnih stvari koje su očito ovde mnogi prepoznali i slažu se sa istim a za one koji to nisu uspeli više sreće u idućem izvlačenju.
Ja za te podatke nemam ovlascenja da ih iznosim u javnost. Toliko glup nisam. Naravno ne znam ni sve jer se to cesto menja i modernizuje.imas neki konkretan podatak iznesi ovde da i drugi budu upuceni, ali ad hoc pisanja tipa imaju svasta nesto ali ne znam sta ne vodi kvalitetu diskusije.
Ja za te podatke nemam ovlascenja da ih iznosim u javnost. Toliko glup nisam. Naravno ne znam ni sve jer se to cesto menja i modernizuje.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari