Šta je novo?

Prevare na netu

Stiže mi na mejl da potvrdim kreiranje Netflix naloga. Naravno, nisam ga pravio, ne koristim Netflix. U istom minutu mi stiže i drugi mejl da sam potvrdio nalog i zahvaljuju mi se. Vidi se na slikama dole. Pošto je Netfliksov sistem za logovanje izuzetno debilan, nije mi trebao password da se ulogujem, samo kod koji su mi poslali na email. Ulogujem se, pogledam na sesije trenutne i vidim da je pored mene ulogovan neko sa iPhone-a (ja nemam iPhone). Odem lepo na sign out all devices, uradim request za promenu passworda (ni za to nije potrebno da znaš trenutni password) i stavim novi password. Dodao sam i payment history screenshot dole. Ova Visa kartica nije moja.
Zanima me, koja je poenta ovog kreiranja naloga sa mojom email adresom?
Da napomenem da sam odmah pogledao na Google security da li je neko ulogovan još na moj gmail/google nalog ili je pokušano, i nema ništa.
Jel stvarno ako zelis novu sifru na netflixu , ne treba da znas trenutnu? jel moguce da to netflix dozvoljava

držimo se teme. hvala na razumevanju

Veruj mi da niko nema sličnu email adresu, tačke ili ne 😉 Neko je iz nekog razloga stavio moju email adresu, a nalog je nekako odmah aktivirao.

Dobio sam ovaj link www.trumpwex.com u nekoj telegram grupi i uz kod GIFT dobio 1000$ bonusa da se kockam.Napravio sam 4000$ e sad da bi povukao lovu oni traze verifikaciju naloga i mora da se uplati 60$ depozita,sve mi se cini da je ovo velika prevara?
kolko kreativni postaju vremenom ti prevaranti 😀 Sad izgleda traze da im ti uplatis neki iznos (60$) da bi oni znali da nisi AI bot , pa da mogu da ti posalju 4000$ hahaha

Evo nesto novo da vidim..."prevarili" su yahoo da kaze da je mejl stigao od amazona, medjutim SPF i DMARC status su FAIL, ali na brzinu kad ti stigne, mozes da se zeznes i kliknes na link.

Stigao danas i apdejt da su mi zakljucali nalog, isto ima zelenu kvacicu, i isti je phishing email.

1779303341589.png

stize mi jutros na whatsapp da potvrdim rezervaciju koju imam za letovanje..ali mi odma sumnjivo sto je na kraju englesko ime (ema lawson) i kao neki hotel booking sistem ...i proverim ovaj pozivni kaze da je brazil,a ne turska...a pitanje odakle im koji hotel i kada?
pisao sam direktno i hotelu preko bookinga da li su mi poslali pa cekam odgovor
jel imao neku ovu situaciju?

Prilozi

• viber_image_2026-05-21_09-35-04-518.jpg
    viber_image_2026-05-21_09-35-04-518.jpg
    109.2 KB · Pregleda: 61
stize mi jutros na whatsapp da potvrdim rezervaciju koju imam za letovanje..ali mi odma sumnjivo sto je na kraju englesko ime (ema lawson) i kao neki hotel booking sistem ...i proverim ovaj pozivni kaze da je brazil,a ne turska...a pitanje odakle im koji hotel i kada?
pisao sam direktno i hotelu preko bookinga da li su mi poslali pa cekam odgovor
jel imao neku ovu situaciju?
da prevara je.kad upises bilo koje podatke za karticu i ostalo, ucitava dugo i naravno nista ne potvrdjuje na kraju vec vrati na istu laznu stranicu Bookinga. Da li si rezervisao na booking stranici i da li je to mozda neki smestaj sa trenutno 0 ocena?Oni su sigurno ucesnici u ovo jer imaju tvoj broj,ime,adresu hotela i ostalo sto se vidi na tom linku
EDIT: mozda nije vlasnik smestaja direktni ucesnik ali su ga onda neki rusi (taj jezik se pojavljuje na linku) hakovali ili ko zna kako je doslo do podataka..trebas prijaviti platformi.
1779354046040.png

smestaj ima 20tak recenzija..znam za taj hotel jer sam prolazio vec godinama pored njega pa znam i da postoji i znam nase ljude koji su bili tamo
odgovorio mi je hotel da nisu nista slali tako da sam samo izbrisao poruku
kako da prijavim bookingu?

smestaj ima 20tak recenzija..znam za taj hotel jer sam prolazio vec godinama pored njega pa znam i da postoji i znam nase ljude koji su bili tamo
odgovorio mi je hotel da nisu nista slali tako da sam samo izbrisao poruku
kako da prijavim bookingu?
Trebalo bi ovde na sajtu da ima opcija da kontaktiras Support: https://www.booking.com/customer-service.html
neverovatno mi je da tako lako neko ima sad tvoje ime prezime, broj, gde putujes i mozda jos neke informacije...veoma moguce da je krivica tog vlasnika hotela (a da nije ni svestan).tako nesto spomeni supportu i dostavi screenshot te whatsapp poruke da znaju o cemu se radi.

Trebalo bi ovde na sajtu da ima opcija da kontaktiras Support: https://www.booking.com/customer-service.html
neverovatno mi je da tako lako neko ima sad tvoje ime prezime, broj, gde putujes i mozda jos neke informacije...veoma moguce da je krivica tog vlasnika hotela (a da nije ni svestan).tako nesto spomeni supportu i dostavi screenshot te whatsapp poruke da znaju o cemu se radi.
Booking je u aprilu imao data breach, i pokupili su bas ovakve podatke

Nazad
Vrh Dno