Šta je novo?

"Prevaranti" iz SBB

KizaLion

Čuven
Učlanjen(a)
09.11.2002
Poena
620
Danas mi na praznik rada, kada niko nista ne radi, u 19h uvece zvoni neka devojka, pita me interesuje li me kablovski net. Nosi te etiketice, papire i ostala ****** (opticka varka). Ja pitam koja je cena i da mi da prospekt da vidim kakve usluge nudi. Ona kaze kao pretplata kosta 195 din. (gde to ima, majku mu :d ), i pitam je ja za protok, ovo ono a ona nema pojma o tome, navodno donece mi prospekt sutra. Posle par razmenjenih recenica videh da nema pojma i da ceka samo da ti uzme pare ja njoj kazem nista onda, pogledacu na netu i razmislicu... posle mi burazer reche kako su neke ljude izvacharili... dakle deluju na podrucju zvezdare a verujem i sire 🙂

Licno znam pouzdano da je jedan lik tako "uradio" 300 stanova u NS (Toma Tomic) i naplacivao po 200-300 din, uzeo sebi bez po muke 70.000 din.

:smoke:

Ljudi se predstavljaju lazno, da vidimo koja su vasa iskustva, nadam se da niko nije izvacharen odavde...

Poz!

Ja sam sa Zvezdare...Neka se pojave, jedva cekam 😀

Jel bar bila zgodna riba ?

Ja samo ne znam zašto su to prevaranti iz SBB-a? Kod mene u kraju su prošli neki likovi koji su po 100e uzeli seljacima za navodni priključak za kablovsku, par dana posle toga su prosli pravi ljudi, mada niko nece da prizna da je naseo, šta da im radim kad će TV Palmu dupe da daju 🙂. Nego kao što rekoh, to ne mogu da budu prevaranti iz SBBa, jer to ne radi SBB, nego neki samostalni prevaranti. Mislim da bi znakovi navoda trebali da se pomere sa prevaranti na SBB; Prevaranti iz "SBB"-a bi tačnije zvučalo...

kjgkreek je napisao(la):
Jel bar bila zgodna riba ?

E pravi si covek! 🙂

Inace, meni su vise puta dolazili likovi sa slicnim ponudama, ali nikako ja da budem kod kuce tada. A keva to odradi iskusno, kaze im da vide samnom sutradan. Jebi ga, a bas bih da popricamo. Osecam da bi posle prvog mog pitanja pobegli, ali bi tada palo vatanje za kragnu 🙂

A ako je zenka, mozda i negde drugde! kjgkreek, ziveli!

ja sam u Mirijevu...i to pripada opstini Zvezdara...
ja znam s'takvima,voleo bi da se pojave

Hehehe meni bi mogli da izvuku zivotnu ustedjevinu,samo da se pojave na vrata,ovde u Pancevu nam tek sad nude kablovsku televiziju,a net kazu za godinu dana...i da znam da me laze slusao bih sve ponude samo da mrdnem sa ovog mucenja na 56 nacina

Agilni je napisao(la):
A ako je zenka, mozda i negde drugde! kjgkreek, ziveli!

Pazi za 150 dingera nemas ni na stajgi jos samo da devojcurak ima sve zube 🙂 i da nam kiza kaze jel valja necemu tj. je bi joj uzo orah iz ruke ?

a onda bi palo s/m :smackbum:

Meni da se pojave, prvo bi letela cigla u glavu, a posle bi' postavljao pitanja o protoku, uptime-u i dr. :d

Bane, vidis da sam lose napisao... ali bitno je da je neko shvatio poentu 🙂

kjgreek druze devojka nije losa, plavusa, malo su joj klimavi zubi... ajde ako dodje jos jednom zna se sta sledi... 😀 Mada cisto ako nekom drugom dodje ta plavusa (a verujem da hoce), umesto kinte moze da joj ponudi nesto drugo 🙂

Vidis da nisi shvatio sta je devojka u stvari htela. :banana:

Akviziter SBB-a mora da ima legitimaciju sa svojom slikom i imenom i prezimenom.Uglavnom vuklja i neke papire/ugovore sa sobom.Pretplata od 195 dinara je za kablovsku televiziju i to na mesecnom nivou a ne za uvodjenje, nit za internet.
Drugo, nista se ne naplacuje unapred, vec po uvodjenju usluge(kod ptt se placa unapred),bilo to tv bilo internet.
Trece, pa neki ljudi stvarno rade ko akviziteri, nemojte odmah da ih docekujete na noz,mada isti se i razumeju u uslugu koju uvode.
Nadam se da sam pomogao oko rasciscavanja haosa nastalog laznim akviziterima(a takvih zaista ima)
Ovo bi moglo da ide kao sticky, da se ljudi informisu

Potpuno grešite kad pominjete upotrebu sile protiv takvih. Više boli da takvu osobu ljubazno odbijete pa kad zatvorite vrata lepo okrenete 92 i prijavite slučaj policiji. Velika je verovatnoća da će prevarant/prevarantkinja nastaviti od vrata do vrata u vašoj zgradi što je idealna prilika da bude priveden/privedena.

To je jedini način da se takvi prevaranti zaustave. Ovako, ako primenite silu sami možete da odgovarate za to.

Inače, u pitanju je "mod" na temu "male kućne prevare". Poznati su slučajevi lažnih članova Crvenog Krsta, lažnih carinika, prikupljača humanitarne pomoći za dečje bolnice ili Kosovo i sl.

Stefan1 je napisao(la):
ja sam u Mirijevu...i to pripada opstini Zvezdara...
ja znam s'takvima,voleo bi da se pojave

pozovi je na kafu da uđe, pa pozovi i mene da se popričamo sa njima, komšija!
Jes da si grobar, ali milim da bi se dogovorili oko situacije... lako! :smash:

Nazad
Vrh Dno