Šta je novo?

prevara preko neta ali carska

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

alekba

Cenjen
Učlanjen(a)
30.11.2012
Poena
150
Silom prilika ili novcanih neprilika, odlucio sam da nadogradim moj stari komp polovnim komponentama. Pocetkom godine sam preko Benchmarka kupio kompletnu konfiguraciju za klinca i sve je proteklo u redu. Ja nisam bio srece da ubodem pravu stvar, vecinom sam omasivao za par sati :d , na kraju sam odlucio da preko sajta Kupujem Prodajem kupim Q9300. Dogovor je bio da mi preko AKS kurirske sluzbe posalje procesor a da ja posiljku platim u devizama ( nema problema ). Primio sam posiljku otvorio i video cudo, procesoru je jedan cosak podnozja bio skroz uvijen. Odmah sam nazvao prodavca, koji je prvo okrivio kurirsku sluzbu a potom me je strucno posavetovao da odem do majstora koji ce ga ispraviti u stegu.... Na moje primedbe mi se XXXX mrtve majke nahranio me @ovnima iprekinuo vezu. Odmah sam pozvao kurirsku sluzbu koja mi je posle smaranja poslala lika da napravimo zapisnik. Kontaktirao sam i Kupujem Prodajem, koje moram da pohvalim, jer su reagovali veoma brzo, blokirali su nalog prodavca a meni cak poslali pdf sa obrascem za krivicnu prijavu, sa njihove srane dosta. Pokusavao sam da pripretim kurirskoj sluzbi podnosenjem prijave za devizni prekrsaj, posto je njihov kurir primio devize na ruke, ali se nisu nesto cimali, jer kada sam pokusao svoju pretnju da ostvarim ispostavilo se da to nikoga ne inyeresuje, to jest ma sta novine pisale prodavci mogu da naplacuju u devizama jer ih niko ne goni.
Necu da vas gnjavim vise sa svojom tugom pogledajte slike, odneo sam procesor kod jednog lokalnog servisera, decko je ostao zblanut, tako nesto nije video. On je i napravio slike procesora, rece da ce da ih pokaze nekim frendovima da i oni vide. Nejasno je na koji je nacin neki majmun uspeo da tako osteti procesor ipak je to jak materijal. Pogledajte i najnoviji hi-tec nacin pakovanja elektronike :D
DSCF0687.jpgDSCF0688.jpg
DSCF0689.jpg
Image059.jpg

Prvo shvati da procesor nije mogao tako da se uvije kod kurirske sluzbe, cak i da su vozili macolu na paketu.
Procesor ti je tako poslat.

Drugo, ne razumem te zasto krivis kurira za naplatu u devizama, kada si i sam gore napisao da si pristao na takav dogovor sa prodavcem.

Sto se procesora tice, osecam da je stajao u ploci dok je neki razjareni korisnik skakao po istoj.
A zasto i kako je zavrsio u oglasima kao takav.. pa zbog para i nemorala, iliti lepse receno "silom prilika ili novcanih neprilika" :D
Kod nas je nedostatak para razlog za sve nenormalno u drustvu.

Poslednja izmena:
Au, al ga iskrivise! Nadam se da nisi pukao mnogo para na to...

Po naslovu teme, citajuci, sve vreme ocekujem kako si ga na kraju nasao u nahebao mu se keve za ovo, medjutim nista... :trust:
Inace takvih slepaca ima na svakom koraku (imao slicno iskustvo samo sa menjacem za biciklu) tako da sa KP kupujem sada samo od par likova koje sam proverio i to je to. Nazalost Postar je skroz u pravu.. :/

Nažalost postoji samo jedan način da takvu osobu dovedeš u rek kada pravni sistem odbija da reaguje. A to je da okupiš ekipu i napraviš od njega sliku i priliku tog procesora.

Ljudi imaju obraz kao djon danas.

Meni kada se pokvari neka stvar ili postane polufunkcionalna, ja to obavezno bacam i nikad mi ne bi palo na pamet da pokusam to da uvalim nekome.

Maler, ja zato sta god da prodajem, uglavnom preferiram da su kupci iz NS-a ili blize okoline, da mogu da dodju licno da se uvere u ispravnost i da ne bude posle "kurir kriv". Meni se slicna stvar desila na Limundu. Lik garantovao za je maticna ploca 100% ispravna, kad mi stigao paket imao sam sta i da vidim...

Ali eto, zeznuo si se sto si pristao na placanje u evrima i sto nisi insistirao na OTVARANJU paketa pre placanja.

Nadji lika i umlati ga kao ******a i to je to :)

Ali ako vec ne znas kupca najbolje bi bilo da se sprijateljis sa kurirom, ali ne zezam se. Ja saljem uvek preko citya i sa kurirom sam ekstra i na svaki paket preko 50e lepo pred njim otvorim pogledam. Jednom su pokusali da me zeznu sa KP, otvorio sam i video sta je u paketu umesto mobilnog, kurir mi dao traku zalepili smo paket i posiljalac je platio duplu postarinu.
Jos je zvao da pita sto nisam preuzeo paket lol:). Cuo je sta imam da kazem.

Predlažete da prebije prodavca pa još veću muku da navuče po sudovima da se vuče.
Nije navedena cena pa nisam siguran da li može muriju da cima, ako ne smaraj lika ili nadji na KP neke magarece usi ;) .

Moze neko da mi pojasni zbog ceka je ovo prevara VEKA ?

Nije veka, carska je napisao, mozda je on car :d ;)

i jesi li ispravio procesor?

jel radi?

To i mene zanima, ja bi probao procesor da stavim na plocu, mozda radi. :)

nek me ispravi neko, al ovo moze samo pod T da se iskrivi? na suvo nema sanse cini mi se?
...
teraj do kraja ovo, sa tuzbom, mada vrednost je mala, ne znam sta da ti kazem?
a da mu odes na gajbu?
msm ovo kuriri ne mogu da iskrive, nema teorije.

Mozda je pokusao da ga "ispece" u rerni, posto grafike tako mogu da se vrate u zivot...

Ma to se desi kada kao konj skida cooler, a ne otkaci onu bravicu, pasta zapece za cooler.
Prilikom vadjenja coolera, iscupa i procesor, tada dobije ovako nesto, u zavisnosti pod kojim uglom cupa.

Koliko covek sivonjski mora da cupa hladnjak pre nego sto primeti da to tako nece ici. *** ukljuci komp da nabije temperaturu, da se istopi pasta, pa odmah ugasi i skidaj hladnjak. Smesno, ali izgleda ima svakakvih...

ispece procesor? bog te maznuo gde ja zivim :d
Procesor sam platio 90 evrica, znaci cena je u okvirima normale za taj model, vrednost je dovoljna za krivicnu prijavu ( opet hvala KP za pomoc ), privatnu posetu verovatno necu upriliciti, jednostavno i za takvo nesto treba novca, benzin za kola, lav za ekipu i tako. A i smoren sam, zadnji par godina bas krenuse kola nizbrdo, procesor mi treba za posao ne za igranje, a kako i gde zivimo umesto da kupujem normalnu masinu ja sam jedva nakrpio za ovo. Ne znam koliko vam slika govori ali serviser nije hteo ni da pokusa da ga stavi u masinu, jednostavno se bojao da mu ploca ne pukne kada pokusa da zakljuca procesor. Da mi je ova pamet bila, trazio bih od kupca da otvorim paket pre placanja, pa sad hoces neces.... mislim mozes da ocekujes cepanicu ili neispravnu stvar ali ovo.
Eto tako, a onog Marfija kad nafatam, ma sta cu da mu radim, on je za sve kriv.:D

Ja ipak mislim da je ovaj CPU presa cepnula jednom, pa ga je on izvukao pre drugog udarca, ubacio u kovertu i zavaljao :D

1. Zašto svi misle da je prodavac iskrivio procesor? Verovatno ga je video na buvljaku kod nekog dedice, dao mu 100 din i osmislio prevaru.
2. Ni od firmi u Srbiji ne bih naručio robu bez gledanja u radnji. Ma ne bih ni da mi oni isporučuju. Nagledah se svega i svačega i sa kuririma i sa isporukama samih firmi. I granitni blok da mi pošalju, do mene bi verovatno stigao samo granitni pesak.
3. Ako je nešto predaleko za probu, odmah računam cenu robe + gorivo ili bicikl/bus/voz. Stvarno, naručivanje na slepo od ljudi po Srbiji? Ja sam mislio da je to samo mit. :) Naravno da nisu svi prevaranti, daleko od toga, ali je rizik bar 95 % (pa i nije baš "daleko od toga" :D). Uz to, uvek postoji i faktor isporuke iz stavke 2. Zato i kad prodajem nešto, insistiram na ličnom preuzimanju i probi.
4. Država Srbija štiti stoku, kriminalce i siledžije. Ali, ako normalan čovek pokuša tako da se zaštiti, odmah provale da nije "njihov" i saseku ga. Dakle, to da ideš da ga biješ, samo ti navuče bedu na vrat.

@alekba Nadam se da ćeš uspeti da dobiješ neko zadovoljenje. Mada je i forum protiv tebe, piše da imaš 0 poruka.

Mislim šta reći... imaš njegovu adresu na isporuci... upališ auto i odeš da ga "vidiš"... ne postoji drugi način. Mora čovek da se bori za sebe. Primoran si na taj korak kada nemaš od države zaštitu... pozdrav

Da nadjemo coveku neku krivu plocu, da upasemo to:). Salu na stranu, strasno je sta sve ljudi rade da zarade lovu.

1. Zašto svi misle da je prodavac iskrivio procesor? Verovatno ga je video na buvljaku kod nekog dedice, dao mu 100 din i osmislio prevaru.
....

A to je bitno, samo tako... jok sta je ko jeo za dorucak tog dana, aj sad....

Nije ni banana. Mozda kora od banane.

nije ni kora od banane, majmunsko g****, od majmuna koji je jeo bananu, tog dana za dorucak.
A i sta sad "drzava"??? Pa MI cinimo tu zemlju, onaj koji je svesno, a 99.99% je ovo svesno uradjeno, uradio, ima defektan hromozom, i to vise pari najmanje!@ :smash::smash::smash:

Poslednja izmena:
Mada je i forum protiv tebe, piše da imaš 0 poruka.
netacno, imao sam jednu i kao pravi posejao sam je u pogresnu rubriku pa su modovi morali da je premeste,)
sta da vam kazem, ovo je zajednicki problem i ne odnosi se samo na racunare. Ljudi ovde i napolju su imali neprijatna iskustva, takav je sistem trgovine otvoren za raznorazne xxxxxx. Vecina vas je cula za Newegg, koji ponekad sluzi za referencu koliko sta kosta u normalnom svetu a koliko kod nas u najnormalnijem od sviju. E sad mali kopy paste sa jednog drugog foruma da vidite da ni tamo daleko nije sve bas sjajno.
Ok so I've been buying the past few I7 and MB from Newegg. I got a sound issue in the MB. Has a hum in it. So they say send it back. During the course of the search for something I did on my end or a driver issue I ran into a lot of people saying on any MB return Newegg will say you bent the pins on the CPU socket. So I took extreme care not to damage it and used almost a surgical removal of the CPU. Looked at the pins with a magnifying glass and immediately put the guard in place. Locked it down, back in the box and padded the hell out of it. Well guess what they send me a email and say I damaged the pins. The CPU wasn't the issue so how could I damage it? The CPU went right into another new MB and works fine - sound works too. So they won't give me a refund.

After the phone call I make a online complaint with the BBB. I get a BBB email and so does Newegg. Not 30 min later I get 2 emails saying the customer damage email was a mistake and sent in error. Gee the supervisor read notes and said no I damaged it according to the service techs. Then another one that says my CC will be credited the full amount.

What crap huh? Anyway anyone that buys from them you've been warned . And email the BBB if they screw you. They seem real interested in a perfect record with them. The BBB if the company gives a refund the complaint never happened. What a great way to do business. BBB je njihova verzija nevladine organizacije za zastitu pucanstva od hirova velemocnika :D
http://www.youtube.com/watch?v=Yo8kfV9kONw
Sto znaci pre nego sto nesto kupis, prekrsti se, pogledaj u horoskop, udeli babi na cosku i tako to. Kupio sam u dva navrata preko Benchmarka i prosao ok. ( fuj, fuj, fuj ), za razliku od nekih koji su kupili nove stvari u firmiranim firmama pa nahebali, stvar srece..

A to je bitno, samo tako... jok sta je ko jeo za dorucak tog dana, aj sad....

U stvari je veoma bitno. Prevarant je zanimanje, a ne događaj izazvan nekom silom prilika. (pročitati više puta)

Mnogi prevarante naivno doživljavaju kao ljude koji su imali peh. Nešto je malo cimnuo na kompjuteru, nije znao šta radi ili se (pijan?) okliznuo, napravio glupost i onda "jao, šta da radim, ubiće me ćale, jao jao, da probam da ga uvalim, da izvučem bar nešto, pa da kupim drugi". Maltene ga sažaljevaju i opravdavaju (svi smo nekad bili u strahu od roditelja). I ovde svi zbijali šale za to krivljenje. Nažalost, većina prevaranata su oni koji nisu uopšte imali nikakav peh, nego svesno nabavljaju (kupuju, kradu, skupljaju) otpad i onda ga uvaljuju. Neko bi pomislio da bi takav prevarant samo poslao mokar papir ili cepanicu, kao čuveni slučaj. Ja bih pre rekao da je ovaj vrlo prepreden. Ako pošalješ stvarno cepanicu umesto procesora, zna se da si ti kriminalac. Ali, ako pošalješ baš procesor, uvek postoji mogućnost da se kupac ne razume, da će čak i da prihvati da je njegova krivica, da je on nešto pogrešno napravio. To zakrivljenje neće ni da primeti.

I opet, imajući u vidu kako razni kuriri i dostavljači postupaju sa raznom robom, Srbija sigurno nije drž.. zemlja u kojoj možete slobodno da naručujete bilo šta. Eventualno od proverenih ljudi, po preporuci. I nešto jeftino. Sve ostalo - lično u radnju ili da se nađeš sa prodavcem i probaš. Ako zatreba, možeš da probaš preko CS-a i prenoćište da nađeš (npr, prodavac nije u tvom gradu). Jeste deprimirajuće priznati da živiš u takvoj zemlji, ali još više deprimira kad te neko prevari.

Dakle - prevarant je zanimanje, a ne događaj izazvan nekom silom prilika.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno