Šta je novo?

Pretvorba MIDI u MP3

Voljeni_vuk

Slavan
Učlanjen(a)
27.07.2006
Poena
301
Zna li tko neki free program ili neku varijantu stvaranja MP3 ili WAV formata od MIDI-ja?
Mnogo hvala.

Winamp može da stvari koje pušta, umesto ka zvučnoj kartici, usmeri u fajl. Potrebno je samo da odabereš (i podesiš) odgovarajući output plug-in.

jučer sam to pokušavao ali nije mi išlo sa winampom 5, možete li malo pošire objasniti. Išao sam na plug in output i onda na CD mislim, ali nisam tu ništa vidio, premda sam naišao na jednom mjestu isti savjet koji ste mi dali.
Pokušati ću ponovo.
Hvala na odgovoru, cilj mi je dakle dobre MIDI staviti u mp3, pa na CD, dobra je to stvar.

mozda sam ja malo blesav... ali po meni je uvek lakse naci dobre mp3 neko dobre midije...
za output ti treba diskwriter plugin ili tako nekako se zove...

Nisi blesav :p MIDI nije baš napravljen za takve stvari.

Voljeni_vuk je napisao(la):
... cilj mi je dakle dobre MIDI staviti u mp3, pa na CD, dobra je to stvar.

Vuče, ne znam da li znaš da kvalitet MIDI muzike zavisi od uređaja na kome se pušta (jer fajl, u principu, sadrži samo note). Svi MIDI-ji koje sam ja čuo na "običnim" računarima deluju pomalo smešno (tj. kao da neko svira dečijem sintisajzeru). Za njihovu dobru reprodukciju ipak treba (polu)profesionalni sintisajzer.

Wingroove - fino zvuce midiji u tom plejeru, a postoji i opcija "create wavefile".

Pozdrav!
MrBigJump.gif

bese postojala je varijanta da se za reprodukciju midija koriste profesionalni semplovi... onda ne zvuci decje |>
e sad za detalje te varijante, ja bas nisam strucan... medjutim i dalje mi je ideja .. pa recimo cudna

Google je ipak ispred foruma, i to veoma..., međutim dobro je razmjeniti mišljenja ako je potrebno.
U sferi klasike, midi je mnogo pristupačniji, midi osim toga dobro i zvuči npr. klavir, dok npr.orkestarski midi nije naravno posebno uporediv za živim sviranjem.

Wingroove nije zadovoljavajući,

Ovo me zadovoljilo http://www.bestmidi2mp3.com/ , ima samo manu što je zvuk tiši, a inače perfektno bez ikakvog šuma.

Hvala svima.

Voljeni_vuk je napisao(la):
Ovo me zadovoljilo http://www.bestmidi2mp3.com/ , ima samo manu što je zvuk tiši, a inače perfektno bez ikakvog šuma.

Hvala svima.

To ne bi trebalo da predstavlja problem, samo propustis dobijeni fajl ili kroz mp3gain (kosta dz) ili mozes i kroz nero wave editor (ne bas za dz) i pojacas koliko je potrebno.
Eventualno bi mogao da uradis normalizaciju i kompresiju zvuka (mislim na dinamiku, ne na format :) ) u audiograbberu.

Vrh Dno