Šta je novo?

Pretumbacina

sumanut

Čuven
Učlanjen(a)
02.11.2003
Poena
650
Imam amd x2 4000+ i biostar tf520-a2 ... ovo dvoje idu zajedno do nekih 2.9 ghz ... 2.7 recimo za svaki dan ... Imam i 2x1 gb ddr 800 memorije.

E sad, hoce i sestra komp, za internet i multimediju i sad dilema je sledeca ...

Da li ostaviti ovo sto ja imam kod sebe, a njoj uzeti neku najjeftiniju plocu + LE-1640? Hoce li joj to zavrsiti posao? ne zelim da joj ista koci, nije bas vesta za neki napredni multitasking, ali znate i sami sta se desi sa Windowsom posle par meseci koriscenja, a i web sajtovi postaju sve zahtevniji, hoce li ovaj jednojezgarni proceosr to izdrzati bez stucanja?

Da li da sebi uzmem neku 1066 ocz memoriju, a da njoj prebacim ddr 800?

Da li da njoj dam 4000+, a sebi uzmem 5000+, ako joj 1640 ne moze odraditi posao?

Uz overklok potencijal biostara i 1066 memoriju koju bih zamenio, bila bi to ok konfiguracija, a njoj bi 4000+ i dva giga rama bilo i vise nego dovoljno?

Koristim racunar za svasta, od audio i video produkcije, igrica, vmware sa dosta virtualnih masina itd ... nije da ne znam sta bih radio sa jacim procesorom i brzom memorijom, ali ne bih to uzimao ukoliko sestra moze da prodje i sa 1640?

Poslednja izmena:
Mislim da je sve to pitanje para koje hoćeš da uložiš (ti ili sestra).
Ako si već isplanirao da uzmeš AMD, na tvom mestu ne bih odoleo da uzmem AMD 790GX ploču i X2 7750 - K10 procesor. To ne bi trebalo da bude mnogo skupo. A i u nekom trenutku ćeš možda biti u mogućnosti da mazneš i neki X4 u 45nm.
Bez veze je sada ulagati u K8 platformu.
Tebi takva pretumbačina koju imaš na umu neće doneti mnogo.
Inače, LE-16xx CPU je lud mali procesor i može da se klokuje k'o blesav i to sa box kulerom, sa svojih 1MB keša - može dosta da pruži manje zahtevnom korisniku.

Poslednja izmena:
Ok, ako 1640 moze da podmiri slabije zahtevnog korisnika onda nema potrebe da uzimam sebi 5000+, a dajem njoj svoj 4000+.

Nije stvar u parama, ne zelim da dajem ni 100 dinara ukoliko nemam potrebe za time.
Trenutno je u fazonu 790gx, sutra ce biti neki drugi, odavno sam resio da prestanem da jurim za novom tehnologijom, uzimam samo onoliko koliko mi je neophodno, nista preko toga, jer covek vrlo lako izgubi granicu u svemu tome ...

BTW sta im znace one dve grafike? Zar sa dve integruse u cf moze da se igra neka ozbiljna igrica?

Recimo da je tvoj 4000+ G1 revizija - ako bi prešao na 5000+ G2, dobio bi negde 3-3.2GHz za svaki dan (u zavisnosti od primerka CPU-a i od tvoje ploče)

SingleCore LE može biti hendikepiran u par situacija u odnosu na X2 - recimo reprodukcija HD sadržaja, a imaš i ovaj stari test sa Bench-a, pa uporedi sam kako se generalno nosi sa X2.
Ploča sa 780G čipsetom bi trebala da pomogne što se toga tiče - ako se već ide na integrisanu varijantu, pošto HD3200 ima sposobnost hardverskog dekodinga HD sadržaja. Ali što je brži procesor i memorija - to će biti lakše i za integrušu.

BTW sta im znace one dve grafike? Zar sa dve integruse u cf moze da se igra neka ozbiljna igrica?

Može u crossfire integruša na ploči sa nekom diskretnom low-end AMD grafičkom, recimo 780G (HD3200) u kombinaciji sa HD3450.
http://ati.amd.com/technology/hybridgraphics/technology.html

Otprilike ubrzanje u odnosu na HD3450 bude oko 50%, može i ponešto da se odigra u nižoj rezoluciji.

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno