Šta je novo?

Pretraga

Glenn

Čuven
Učlanjen(a)
16.07.2008
Poena
575
Treba mi neka apliakcija koja ce pretrazivati rijeci koje se nalaze u dokumentima i da ih nekako oznaci u samom tekstu.

Koristim win7 i znam da postoji opcije "file contents" gdje izdvoji fajlove koji sadrze tu rijec ..ali me ineteresuje da li postoji nacin da program obiljezi rijec da ne citam kompletan dokument (kao sto se rijeci obiljeze kada se pretrazuje forum ili kakao to radi google)?

Uploaded with ImageShack.us

Koji dokumenti su u pitanju ? pdf , doc , txt ?

Nije bitno koji je dokumenat. Ubacio bih odredjene tekstove u bilo koji. Instalirao bih ja forum kakav ali mi se mrsko zezati sa xampp/apche serverima. Ili moze neka verzija i bez njih ?

Poslednja izmena:
Nije bitno ?
pa onda imas jedno 22535 mogucnosti .

Na primer microsoft word
Ukljucis search dialog i upalis opciju highlight.. To ima i onaj word pre 10 godina a kamoli noviji..
u 2010 je find-format-highlight
u 2003 je stikliranje boxa "higlighted all items find in ..."
Svaki normalan text/pdf/whatever program ima slicnu opciju.

Ako bi hteo bas u browseru onda otvoris dokumente preko browsera nema potrebe dizanja foruma ..

Poslednja izmena:
Ne znam da li se mi bas razumjemo. Zelim pronaci odgovoarajucu rijec, npr: "računar". Sad, treba da vidim odredjene dijelove teksta/recenice u kojima se ta rijec nalazi a ne da ja obilježavam.

Znaci nesto ovako:

Uploaded with ImageShack.us

E sada.. ako ipak na to mislis, kako da u adobeu pdfvieweru odradim? Ima opcija highlight text ali je to obiljezavanje a ne pretraga oderedjene rijeci.

NIsam na to mislio.

Copernic Desktop Search ima nešto tako - ukucaš upit, on izlista fajlove u kojima je ta reč pronađena, a kad klikneš na neki od dobijenih rezultata u donjem prozoru ti se otvori preview, sa hajlajtovanim traženim pojmom.

Poslednja izmena:
Evo nasao sam sto m itreba.. googl mi izdvoji rijeci odredjenih tekstova.

Hvala u svakom slucaju.

kikirikiz - Koliko vidim to je samo za ime dokumenta ali ne i u samom dokumentu. Uglavnom uspio sam izdvojiti rijeci preko googlea. Hvala i na tome.

Poslednja izmena:
Ma da, vidio sma poslije ali nisam mogao editovati post. Bas mi je to trebalo. Hvala kolega i evo radi bas onako kao sto sam trazio.

Jest da sma se drugacije snasao ali mozda zatreba opet.

a sta ti znaci to kada kazes da si izdvojio preko google-a ? :trust:

To je ovo, kada odradis pretragu imas pored svakog linka "cached".

Vrh Dno