Šta je novo?

Prestigio TFT-i sa TV tunerom

• Začetnik teme Začetnik teme Boki.N
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Boki.N

Enthusiast
VIP član
Učlanjen(a)
01.12.2000
Poena
1,115
Moja oprema  
Laptop
Acer Aspire 7
Mobilni telefon
Sony XZ2C, Huawei Mate 10, iPhone 2020SE (fuj)
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
  2. Mobilni internet
Stigli mi danas: 17" i 19"!
Tv-tuner je Sasmungove proizvodnje, bode se u vrlo masivno ali elegantno postolje. Radi nezavisno od racunara, ima antenski i S-video ulaz, solidan daljinac.
Utisak gledanja u 19-cu je fantastican, narocito ako na njega prikljucite DvD plejer. Slika doduse nije tako ostra kao kod 17-ce(ista max rezolucija), bas zbog velicine, ali i dalje izuzetna.

Vrlo me zanima poreklo display-a (ukoliko se zna)jer ga Bacuske sigurno ne prizvode. Naravno i dali je igde izasao ikakav test , posebno me zanima odziv, boje ... za modele P171 i P170T u stvari za ono sto je stiglo na lager

:smk:

Displej je iz Koreje. Licno prema nekim informacijama mislim da su Kompakovog porekla, ali nije zasigurno. Boje su izvanredne, to treba videti uzivo, odziv je bolji od LG-jevog.

Marti, nazalost jos nista.

Marti Misterija je napisao(la):
'Ocel' one petnaestice Boki a? 😉
Poz.

Prema jutrosnjim informacijama tek za dve nedelje!
A od nekih drugih renomiranih firmi najava je tek za mart mesec!

Reci mi kako stoje stvari sa death-pikselima , ima li ih vise nego kod npr. LG. I (ponovo odziv) na koji se LG odnosi bolji odziv -od 17" naravno.

:smk:

ghost je napisao(la):
Reci mi kako stoje stvari sa death-pikselima , ima li ih vise nego kod npr. LG. I (ponovo odziv) na koji se LG odnosi bolji odziv -od 17" naravno.

Moje subjektivno misljenje, a i svih koji su ih videli: i 15-ca i 17-ca su izuzetno brze. Razlika je samo u velicini i max rezoluciji, sve ostalo je isto.
A koji LG je u cenovnom rangu 390€ PRODAJNE cene? Konkretno ja sam uporedjivao LG L1715S sa doticnim.
Mrtvi pikseli: strogo se postuju fabricki deklarisane specifikacije za realizovanje garancije. Imam vrlo detaljno objasnjenje sta je pixel, subpixel i ostalo.
Od tridesetak monitora, jedna 15-ca je imala crknuti subpixel(crven), jedna 17-ca dva (crveni i zeleni) po obodu, jos jedna 17-ca jedan crveni.

I u kojim slucajevima je realizovana reklamacija?
Tj. na koliko komada se menja?

PJ je napisao(la):
I u kojim slucajevima je realizovana reklamacija?
Tj. na koliko komada se menja?

Evo atach, gde je sve apsolutno detaljno objasnjeno.

da, da, sto znaci da se mi ovde pogresno izrazavamao kada govorimo o mrtvim PIXELIMA, jer mnogo cesce su mrtvi subpixeli. Malo glupo zvuci ova prica o 7 mrtvih SUBpixela, a 6 mrtvih pixela na 15-ici. Izgelda da je ipak greska, jer iz primera se sve svodi na to da prihvataju 2 pixela ili 6 subpixela. Jedan subpixel vise i monitor nije uredu.

Mada mozes da budes maler, pa da ti svuda rikne po jedan sub i tako na 6 mesta, na sva strane po ekranu...

PJ je napisao(la):
da, da, sto znaci da se mi ovde pogresno izrazavamao kada govorimo o mrtvim PIXELIMA, jer mnogo cesce su mrtvi subpixeli.
...

Da, i ja sam dosta dugo trazio ovakvo objasnjenje.
A sto se tice srece sa toliko mrtvaka: pa jos nisam video tako unakazen monitor 😛

A ja bih sugerisao moderatorima da ovo objasnjenje negde okace, ne skodi, a ako ne skodi onda koristi :mrgreen:

Koje su cene tih 17-ica i 19-ica
Baci mi pm, pa da se dogovaramo neshto..

Poslato.
Uzgred, stizu novi modeli 15-ce, bez zvucnika, znaci manja maska i malo redizajnirano postolje. Ocekujem i nizu cenu.

Nazad
Vrh Dno