Šta je novo?

Prestigio Smart Gps tablet 7777

• Začetnik teme Začetnik teme ross
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

ross

Cenjen
Učlanjen(a)
30.04.2012
Poena
154
Dobio sam na test novi gps tablet u pitanju je ekran 7"
CPU procesor Telechips A5, 1.2GHz
rezolucija ekrana 800x480 px
RAM 1GB DDR3
memorija 8GB
ulaz za microSD do 32GB
OS Android v4.0 ice cream sandwich
IGO navigacija sa full evropom
Digitalni TV tuner
Kamera 0.3MP prednja | 2.0MP zadnja
Ugradjen zvucnik
USB 2.0, HDMI
Baterija Li-Po 2900mAh
Dimenzija 191.8(D) x 123(Š) x 9.5(V) mm

Ovo su ukratko karakteristike javljam utiske

Rezolucija i baterija ocaj... Ae za bateriju vrv racunaju da bude okacen u autu i prikacen na auto punjac, ali sta je sa ekranom, zar je morao ovaj dresh... c c c

Ne vidim zasto je ekran ocaj. U toj klasi tableta to je standard. Ko hoce bolji ekran uzece neki tab u klasi Nexusa. Ovaj uredjaj treba pre gledati kao na naprednu navigaciju (zato i ide igo) nego kao na tablet. Ja sam skro opisao slican uredjaj - GoClever T76GPS. Ovaj ima vise mem i igo fabricki upakovan. Ne znam da li ima i DVR funkciju?

Jednostavno ta rezolucija na tolikom ekranu je prag, znaci ispod toga nema nista, jedino sto sam video gore je neki xwave tablet koji ima 9.7 valjda sa slicnom rezolucijom i 125PPI.. Ok za nekog ko ce ga kupiti kao navigaciju preko koje ce npr pustati muziku i slicno, ali jednostavno treba da znaju ljudi da ako ovo kupe da sluzi kao tablet u kanalu su.. Za navigaciju se slazem, lepo je sto ima iGo, tv prijemnik i sve to...

Po meni je ovo prvenstveno GPS, a pored toga se moze koristiti kao tablet ali da neracunaju da su kupili dobar tablet.Ja sam ipak da Tablet bude tablet 🙂
Koliko sam sad video i oni ga vode prvo kao GPS...PDV je 20%

И у радњи га продају у секцији навигација, а не таблета.
http://emmi.rs/gps-prestigio-geovision-7777-gps.11.html?productId=32173

Али ако неко хоће и таблет и навигацију у једном уређају Acer Iconia B1 брише патос са њим за мање пара.
http://emmi.rs/tablet-pc-tablet-acer-iconia-b1-7.11.html?productId=32337

А за мало више су ту ова два поред којих заиста нема шта да тражи
http://emmi.rs/tablet-pc-tablet-intex-avatar2-8.11.html?productId=30299

и поготово овај који има 3G и уз који се такође добија држач и пуњач за кола.
http://emmi.rs/tablet-pc-tablet-goclever-tab-m713g-7.11.html?productId=32436

GoClever и друге "марке" су једноставно учиниле Prestigio на скоро свим таблет "фронтовима" 😀 прескупим. Јер нуде исто за мање пара. И немој неко да ми сад продаје причу како је Prestigio не знам какав "бренд" који код нас постоји већ годинама, постоји и "боровница" па на њу не треба трошити речи :d

А ако неко хоће само навигацију мислим да не треба да троши више пара већ да узме GoClever T76GPS који има и кога је детаљно тестирао корисник blue.

Најзанимљивији ми је тренд да све више навигација долази са Андроидом што је по мени огроман скок у односу на Windows CE.

Poslednja izmena:
evo i prvih utisaka
sto se tice rezolucije ekrana, za ovu velicinu, slozio bih se da je ok.Odziv na tach nije los.Ima opciju da snimate dok vozite sto je jako korisna stvar.Ono sto sam malo uspeo da probam navigaciju bilo je zadovoljavajuce nema velikih odstupanja.Baterija jeste uzas i malo zavrsna obrada je fush.Kad se gleda ekran vidi se da ga nisu bas naj bolje zalepili ima milimetarsko odstupanje od ivice.To se ne vidi odmah ali cim legne malo prasine postaje jako uocljivo.Kamera je ocajna tu su mogli bar 5mpx da stave.
Probacu malo procesor da opteretim da vidim grejanje i da li ce bagovati

Za godinu dana mislim da neće biti navigacije koja nije android. Ljudska navigacija od 5" košta minimum 70eu. Za 20 eu više dobije se navigacija od 7" koja je pritom i android tablet. Ma kakva je rezolucija ekrana, ipak se isplati.

Ja sam konkretno prodao svoju navigaciju SkyDrive IP4 i kupio ZTE Atlas W (telenor one touch plus) koji ima ubedljivo najjači GPS signal od svih uređaja sa GPS-om (navigacija, tableta, telefona) koje sam ikad probao. Služi mi samo kao navigacija u kolima a ubacio sam mu i prepaid karticu za slučaj nužde. Može se naći na KP od 50 do 70eu.

Inače, android je budućnost. Više nije ograničen samo na telefone i tablete. Počeo je da se ugrađuje u sve moguće uređaje. Notebookove, fotoaparate, televizore (kao i android tv boxove), monitore, all-in-one pc-je, već pomenute navigacije. A uskoro ćemo dobiti i konzole koje pokreće android.

Nazad
Vrh Dno