I po tebi jel bolji Sidewinder od njega ? Ja sam uzeo Sidewinder i nisam se pokajao stvarno je vrh. Mogao sam i tog PMSG1 da uzmem...
Sad trazim Sidewinder X6 da uzmem i nema nigde...
Po mogucnostima i karakteristikama PMSG1 je definitivno ispred Sidewindera (iako nema LCD ekrance), ali krajnje je subjektivan osecaj koji model (od svih modela miseva uopste) ce nekome pasovati bolje.
Mnogo volim kad je otpor na glavnim tasterima (left i right button) snazniji sa jasnim klikom i od mnogih miseva koje imam i koje sam probao za sada, samo Sidewinder 1.0 i Logi G9 zadovoljavaju ovaj uslov.
Npr. imam i Sidewinder X5, ali kod njega je taj klik vec mnogo meksi i slicniji ostalim misevima. Posto imam jos jednog Sidewindera 1.0 koji je potpuno isti ovom koji mi je trenutno na stolu, ocigledno je cela serija napravljena isto, dakle ne radi se samo o slucajnosti nego su tasteri zaista zamisljeni kao tezi za klik.
Posto je tesko nabaviti Sidewindera X8, za njega ne znam, ali nadam se da je slican po osecaju.
Naravno ima ljudi koji vole laksi klik, a njima je bar lako posto vecina miseva imaju bas takvu osobinu.
Npr. Saitek Cyborg je sjajan mis i po karakteristikama i po dizajnu
(i po originalnim forama, elektro-motor koji menja duzinu misa), ali levi klik na tom misu je ocajan. Toliko je lagan da se desava da ga pritisnete i slucajno.
Razer modeli imaju mnogo bolji klik, ali opet nije mi to - to.
Srecom, izbor miseva na domacem trzistu je dobar pa ce za svakog da se nadje ponesto.
He, he, mnogi traze Sidewinder X6, a vec duze je nema. Vec sam postovao opis iste pre nekoliko meseci, ali eto da ponovim:
Da nema sjajnog izgleda i da nije povoljna u odnosu na ostale gaming tastature, ne bi bila nista posebno.
Tasteri imaju jako kratak i cudan klik pa se desava cesto da se gresi pri brzom kucanju. Npr. Microsoft Reclusa (by Razer) je mnogo bolja i prijatnija za kucanje, ali zbog uparivanja sa misem drzim X6 kao default tastaturu. (a i volim da tastatura svetli crveno vise nego plavo)