Šta je novo?

Prestigio PMP7170b3g Prime Duo root problem

djomla1977

Cenjen
Učlanjen(a)
29.01.2014
Poena
159
Pre neki dan sam pazario ovaj tablet. Generalno za te pare nije los, ima sve sto mi je potrebno i manje-vise vrsi funkciju. Naravno najveca zamerka je sam ekran, odnosno izuzetno losi uglovi gledanja,ali o tome drugom prilikom. Sa neta sam procitao nekoliko uputstava za root i skinuo par programcica za tu svrhu, medjutim imam sledeci problem: nakon pokusaja roota sa srsroot programom nakon zavrsenog procesa tablet se ugasio i to je bilo to. probao sam da "dignem sistem" u rikaveri mod (power + vol+) bez uspeha. Mrtav skorz. kada ga spojim kablom na komp kaze usb device not recognizes i tako u krug. posle jedno pola sata nerviranja setih se da postoji samo dugmence reset na tabletu. Nakon bockanja olovkom pomenutog dugmeta uspeo sad da udjem u rikaveri mod i vratim fabricka podesavanja. Kada se sistem digne root checker prijavljuje da je tablet rootovan, ali nije moguce instalirati ni super usera ni bilo koju aplikaciju(npr titanium backup) koja zahteva root jer prijavljuje da nema root privilegija. Nakon ponovnog pokretanja SRSsoota prijavi sledece (slika je ilustrativne prirode)

http://img845.imageshack.us/img845/1011/samsungs5302root.jpg

s tim da se program zamrzne na liniji: getting offsets 0x8003 0x8005 (False)
i to je to (ostali root programi isto ne daju rezulatat)

Ima li neko od vas ideju kako da u potpunosti uradim root prestigia?

Izvinjavam se, ovo je za drugi model, trazim novu metodu. NE RADITE ONO PRE NAVEDENO!

Edit: probaj kingo android root, rusi su prijavili da radi na android 4.1.2 naslov teme je prestigio pmp7170b3g e sad nzm dal je to isti kao ovaj prime duo

Edit 2: ovo izgleda nije isto, kiste drugacije procesore, probaj mtkdroidtools, probaj i framaroot to ti je aplikacija za android i samo kliknes na exploit i pisace jel uspeo ili ne, skini sa xda i opet kazem ne garantujem da ce raditi, skini najnoviju verziju

Poslednja izmena:
Izvinjavam se, ovo je za drugi model, trazim novu metodu. NE RADITE ONO PRE NAVEDENO!

Edit: probaj kingo android root, rusi su prijavili da radi na android 4.1.2 naslov teme je prestigio pmp7170b3g e sad nzm dal je to isti kao ovaj prime duo

Probao...kingoroot ga brikuje sasvim (iako kaze da je root odradjen)...znaci opet reset dugme pa rikaveri mod pa restore to factory settings...
edit: nakon podizanja sistema u programima se nalazi ikonica supersu, kada se pokrene trazi update binaries (ili tako nesto), i kada se klikne na update kaze installation failed. Root checker kaze da je uredjaj rootvan ali da treba da se instaliara superuser...i sta sad?

Poslednja izmena:
Nzm onda, probaj framaroot ili mtkdroidtools, procesor je mtk zar ne?

Nece moci :( framroot error #8 i za root i za unroot opciju...

mtkdroids tool : --->>> Connect to device <<<---
ATTENTION! Fake Hardware in kernel or firmware doesn't correspond to phone!
ATTENTION! File /system/recovery-from-boot.p which restore factory recovery in case of phone switching on in a normal mode Is Found!
ATTENTION! Requests for confirmation on the device screen are possible!
--- ERROR : SU inaccessible

Poslednja izmena:
Stvarno ne znam, ovde ne mogu da pomognem, potrazicu jos po netu kad dodjem kuci.

Konacno sam uspeo :) ako nekome nekad bude trebalo: [Shuame] The most powerful Flash and ROOT tool. Jeste da je na kineskom ali nije tesko da se covek snadje...eto

Super, drago mi je da si nasao soluciju :) Ako ti je android 4.1+ preporucujem ti Xposed Framework sa GravityBox moduleom za customization teme/ui-a :D

Vrh Dno