Šta je novo?

Prestigio MultiPad 7.0 Ultra (PMP3370B)

STriderKOCOBO

Slavan
Učlanjen(a)
25.04.2009
Poena
435
Kompanija Prestigio predstavlja novog člana MultiPad porodice nazvanog Prestigio MultiPad 7.0 Ultra. Novi Prestigio MultiPad 7.0 Ultra (PMP3370B) je izuzetno intrigantna opcija za potrošače, obzirom da će mu cena u maloprodaji biti ispod 100 evra, te će predstavljati entry-level model namenjen onima koji su novi u svetu tablet računara pre svega. Model se bazira na Android 4.0 Ice Cream Sandwich operativnom sistemu i poseduje Cortex-A8 procesor koji radi na 1 GHz, a tablet ima 7-inčni kapacitivni ekran rezolucije 800x480. MultiPad 7.0 Ultra takođe sadrži 512 MB RAM memorije, 4 GB interne memorije i do 32 GB prostora koji se može proširiti uz pomoć micro SD kartice.

prestigio-multipad-7.jpg

Što se tiče ostalih karakteristika, uređaj poseduje prednju kameru, 802.11 b/g/n high-speed WiFi, USB 2.0 interfejs i 3,000mAh bateriju. Prestigio je prethodno instalirao brojne aplikacije, uključujući Office Suite i eReader Prestigio, naprednu aplikaciju za čitanje elektronskih knjiga. Naravno, uređaj se isporučuje sa Google Play, što obezbeđuje pristup brojnim, modernim Android aplikacijama (oko 400.000).

Od jula, Prestigio MultiPad 7.0 Ultra (PMP3370B) je dostupan kod Prestigio partnera. Uređaj je pokriven međunarodnom dvogodišnjom garancijom.

izvor: Benchmark & Prestigio

Sta kazete na ovo? ICS tablet za manje od 100e :banana:

Pozdravljam, sto vise to bolje. Kome treba za surf, mejlove, filmove, knjige, puna kapa!

Zna li se kada ce biti u prodaji kod nas?

Pa pise gore, od jula, kod Prestigio partnera, Asbis je valjda partner...

Procitao sam da je od jula ali i avgust ce jos malo...

Lepa vest, stim što već sad ima 7" ICS tablet sa istim karakteristikama za 106€ - nextbook .

Onda je potpuno isti... Na onim promo slikama bio je ulaz za HDMI, između punjača i ulaza za slušalice

Ja sam ga kupio... Bio sa drugarom, kupio kcerci po mojoj preporuci u jednom velemarketu, na karticu na dvanaest rata pa hajde i ja, sta me kosta... :)

Tablet je mali, lak, lep, borim se sa sobom odavno vec, da li mi treba tablet ili ne. Imao sam od drugara Asus desetku i definitivno mi je ne prevelika nego preteska za udobno koriscenje. E sad on je 750 grama mislim dok su Samiji oko dvesta grama laksi, ovaj 300+ grama, idealno... Stvarno pored 4.3 inca Androida, 17" laptopa i 10" netbooka, neznam sta ce mi... :wall: Kao u knjizi Ispiranje Mozga, kupujem neki proizvod ne bih li bio srecniji a ono nista, da sam dao 500 e, mozda bih i zaista bio ? Trk u banku...

Tablet radi, mislim brzinom mog starog Galaxy-ja S, mozda sporije ali sasvim zadovoljavajuce...

Ekran, tuga, zalos', propas', bacene pare, 'udaci, 'dioti itd... Hajde mala rezolucija ali napucan kontrast, strasno, verovatno da bi bio citljiv na dnevnom svetlu i u slicnom okruzenju ali filmovi, ako je neki "mracniji", on mracan u pm... Strasno i gotovo neupotrebljivo... :( Necitljivo... Moram uporediti sa drugarevim, mozda je ovaj neispravan... Internet radi zadovoljavajuce ali iscrtavanje stranica na ovakvom ekranu, zumiranje, slova sa senkom, debela, tanka, hm... :(

Cini mi se Prestigio obicno ima neki svoj launcher i svoje ikonice, ova serija je hvala bogu postedjena toga i launcher je klasican ICS. Softverska glupost, boot animacija je okrenuta naopako !!??!!?? Ako hocemo da je odgledamo, kamera i volume plus minus tasteri moraju biti u donjem desnom uglu !?!? Dobro to ali aplikacije, naprimer nas Blic, B92, Novosti, rade iskljucivo u tom "naopakom" polozaju !!??!!

Veliki problem mi za sada predstavlja sto sa internet tabletom koji sam kupio, ne moze da se "ide"na internet, iako je uredno povezan sa AP-eom i, WiFi ikonica je vecinom siva a ne plava sto znaci da nema internet konekcije dok ostali uredjaji u kuci imaju ispravan internet, mozda neko ima resenje, sa Android telefonima koje sam posedovao, nisam se susretao sa takvim problemom...

Zvuk nije stereo ali je zadovoljavajuce jacine, mozda i kvaliteta, zavisi sta ko ocekuje...

Sve u svemu za sto eura, neka prenoci pa neka mi se utisci slegnu...

Nadam se da sam pomogao bar malo...

Uh, brate, kako zvuci, bolje sto nije 500 eura. Ja sam posle 7 dana prodao Prestigio 5080c Pro, znam kako ti je.

Posle restarta Lelekomovog rutera, tablet se vezao na net ali u meniju WiFi konekcije definitivno su izostavili mogucnost modifikacije iste, tj ne mogu uredjaju dodeliti fixnu IP adresu itd... Osakacen operativni sistem... :(

A posle iskljucenja Auto Rotate ekrana, isti se definitivno zakuca "naopako"... :)

Ja naopako necu, uzeo juce, vracam ovo danas... :)

Uh, brate, kako zvuci, bolje sto nije 500 eura. Ja sam posle 7 dana prodao Prestigio 5080c Pro, znam kako ti je.

A sta si zamerio 5080 pro?
Ja od ovoga, sto je liverpoll naveo, nisam naisao ni na jedan problem na 5080 cpro. Radi perfektno brzo i bez zastoja.Najveca mana je sto ekran nije IPS tipa ali onda cena ne bi mogla da bude ovako niska.
Smatram da za novce koje kosta da je 5080 cpro best buy.
Ako ovaj novi ima ove probleme (svaki ) onda se def. radi o nedoradjenom softveru za taj uredjaj, ne zelim da verujem da je u pitanju serijski propust.
Pozdrav.

Redom: ekran, baterija, bagovi, skype, nemogucnost instalacija nekih aplikacija, muka sa 3g modemima, za mene dovoljno. S' druge strane, u sustini, kome sve to ne znaci mnogo, eto, nije los za te pare za koje se valjaju noname kinezi.

Sto kazu, neko vidi i smeta mu, neko ne vidi i ne smeta mu... Best Buy je najbolja kupovina, pod uslovom da si zadovoljan a ne onako, ako je onako, to onda nije Best Buy...

Redom: ekran, baterija, bagovi, skype, nemogucnost instalacija nekih aplikacija, muka sa 3g modemima, za mene dovoljno. S' druge strane, u sustini, kome sve to ne znaci mnogo, eto, nije los za te pare za koje se valjaju noname kinezi.

Auu za te pare nema boljeg uredjaja, imao sam obican 5080 i nisam mu nasao te zamerke ( koliko sam platio toliko sam dobio).

Verujem, ali Liverpoll (uh, jedva pogodih) je pogodio u centar - jednostavno nije onaj "100%" osecaj vec "onako"... da sam ga uzeo posle mog prvog tableta (Netcat MO3), verovatno bi bilo "Vau!", alu posle Wayteq-a, Huawei-a, Samsunga, ipak je to "onako"... a da je cena dobra - dobra je.

Bio da vratim tablet, svaki Prestigio MultiPad 7.0 Ultra (PMP3370B) :) isti problem, naopako su odradili sofware... :)
Bili ljubazni, ponudili zamenu ili novac nazad, misam znao sta cu sa parama pa sam ga zadrzao... :) Dacu ga klincu... Verovatno ce neki update resiti ovo, a mozda i nece, ko zna...

Nesto me samo nervira ICS na tabletu bez harverskih tastera, ionako mali ekran od 7 inca dodatno smanjuje za koji preko potreban red...

Imao prilike da se poigram sa njim par sati i kako je @liverpoll naveo sve je tacno ali opet ima ono ALI...:)

Ako cemo realno za nekih 100e ne moze ni ocekivati nista specijalno a opet za neke nezahtevne korisnike moze da zavrsi posao(filmovi,muzika,surf...) tako da je OK ako vam ne treba nista vise/jace....

Pa jel radi Skype?
Jel moze da otvara klipove na youtube?
Jel rade internet flash aplikacije?
Moze li da otvara .doc fajlove i da se obradjuje tekst?

4 da

Ja sam koristio neki onako bas bas kineski Pad, koji mi je bio preglomazan (10ka), prilicno sugavo odradjenih plastika, zbunjive prirode, izbirljiv sto se tice sajtova koje moze otvorit, youtube je bio specijalan proces, a toliko se pregrijavao od igranja angrybirds da se gasio. Koliko sam skontao to nije slucaj sa ovim modelom?

Ovo ipak nije kineski model ali naravno nije ni top klasa. Sa najnoviim firmware dolazi android 4.03

Izvinjavam se sto sad vec smaram, al jel moze ovo da goni Photoshop ili neki slican program za obradu fotografije?

Vrh Dno