Šta je novo?

Prestigio 9.7 ULTRA Duo

MIslio sam svakako da nosim u Gigatron, kod njih sam i ja kupio, hvala na savetu.
A dali su ti taj drugi zato sto vise nemaju na stanju 5097, ili sta je bio razlog?

Pa da - nemaju oni, nema uvoznik, i onda mi zamenili za 5597 koji je najpribližniji. Da su mi ponudili, ja bih radije doplatio za nešto bolje, ali nisu.

Pozdrav svima,imam tablet prestigio 5197 posto sam instalirao mnogo aplikacija tablet je poceo da usporava sve vise posto sam zurio I nisam imao vremena da deinstaliram jednu po jednu aplikaciju sve sam vratio na fabricka podesavanja posle toga je tablet radio kao bombonica aoi kad sam hteo da skinem neku sliku sa neta pisalo je pokretanje preuzimanja I onda se u notifikacijama pojavilo preuzimanje nije uspelo zatim sam nesto poksao da skinem utorrentom I onda se pojavilo nesto sasvim neobicno read only file system hitno pomazite,hvala unapred.

Interesuje me kako se pokazao ovaj tablet ? Ima da se kupi za 20000 din. Posto sam duduk za tablete izvinjavam se na pitanjima koja cu postaviti. Da li moze da se nadogradi OS i prema nekoj vasoj proceni da li je ovo best bay za ono sto meni treba a to je u 99% internet a ostalo mozda viber i slusanje muzike stim da bi ga koristio neke 2-3 godine.

Poslednja izmena:
Pa da - nemaju oni, nema uvoznik, i onda mi zamenili za 5597 koji je najpribližniji. Da su mi ponudili, ja bih radije doplatio za nešto bolje, ali nisu.
Могао си тражити поврат износа са фискалног.

Могао си тражити поврат износа са фискалног.

Ok je i ovaj. Onaj problem sa gašenjem je u međuvremenu skoro nestao - desi se ponekad ali retko. Na touchscreen sam se navikao - da je neprecizniji nego na recimo Nexus 7, jeste, ali kao i uvek, uz ogradu "za te pare" tablet je ok. Svetla tačka mu je baterija koja sa mojim korišćenjem predvidivo izgura 3 dana.

Ok je i ovaj. Onaj problem sa gašenjem je u međuvremenu skoro nestao - desi se ponekad ali retko. Na touchscreen sam se navikao - da je neprecizniji nego na recimo Nexus 7, jeste, ali kao i uvek, uz ogradu "za te pare" tablet je ok. Svetla tačka mu je baterija koja sa mojim korišćenjem predvidivo izgura 3 dana.
Имах кинеске таблете, укључујући Prestigio, Samsung-ове, а сад Nexus 7 и не враћам се никад на кинезе. Моји живци вреде више :)

Ја имам Prestigio 5870C, али поставићу питање овде пошто се ради о веома сличном моделу.
То ми је први таблет уопште, па немам искуства са подешавањима. Кокретно, интересује ме шта да радим приликом инсталације апликација након иницијалног укључивања уређаја?
Постоји опција "Third party applications screen" и "Installer Prestigio". Да ли овај Престиђиов инсталер омогућава да се инсталирају и екстерне апликације?

Да будем мало јаснији, да ли се тај Installer Prestigio може активирати тек након коначног иницијалног конфигурисања?

Taj Prestigio installer samo instalira as Play store-a neke programe po izboru proizvođača. Ništa što ne možeš i sam da instaliraš. Prilično je dosadan jer se ne da disable-ovati a svako malo se javlja kako ima neke aplikacije za instalaciju - one iste koje sam mu prvi put rekao da ne instalira. I drugi put, i treći put...

Pozdrav svima, registrirao sam se ovdje radi problema sa ovim tabletom. Koji je, btw, fenomenalan, služi me dobro i pouzdano...
Ovako...
Prije rootanja koristio sam usb hub sa misem i malom tipkovnicom (keyboard case). Usb hub sam preko OTG kabla spojio na tablet u microusb (host) port.
Sve je radilo OK.
E onda sam se odlučio riješiti dosadnih predinstaliranih aplikacija koje su mi usporavale sustav pa sam ga odlučio rootati prema:
http://www.slatedroid.com/topic/5924...ock-v107-root/
Nakon toga tablet mi više ne podržava USB hub. Ako na microusb port spojim zasebno miša ili zasebno tipkovnicu, oni rade. Ali kad to pokušam preko istog USB HUBa koji sam prije koristio onda ne radi. Kao da je rootanjem tablet izgubio podršku za USB hub. Inače USB HUB radi na mom laptopu tako da je isključeno da je on pokvaren.
Pokušao sam vratiti original FW (skinut sa Prestigio stranica) i sve je prošlo OK ali usb hub i dalje ne prepoznaje.
Sad sam se vratio na rootani FW i borim se sa tim HUBom. Može neka pomoć, vidim da ovdje ima iskusnih hakera? :)

imam od 04.07.2013 pmp5597d BFduo spočetka je dobro radio ali u zadnje vreme je počeo da koči i windovs ili linuks imaju problem da očitaju internu memoriju il sd tj kao da nema odgovarajući drajver a probao sam i hard reset pouputstvu sa njihovog sajta ni tomi nije pošlo za rukom. Činimi se da sam ja nešto zabrljao upočetku kadasam ga kupio jermislim da je tada seve funkcionisalo

Instaliraj drajvere ponovo, prema uputstvu, samo obrati pažnju da im potkrala greška. Umesto Vol- drži pritisnuto Vol+

Moze li mi neko reci koji je postupak hard reseta za prestigio 5597d,ima kombinacija pritiska taster a name samom tabletu? Hvala

Nisam razumeo drugi deo rečenice, a hard reset se radi preko rupe na poleđini tableta. Gurni spajalicu ili nešto dovoljno usko tamo i tablet će se resetovati.

Nadam se da si to pitao :)

Vrh Dno