Šta je novo?

Prestigio 9.7 ULTRA Duo

tablet_fan

Slavan
Učlanjen(a)
24.12.2012
Poena
435
Moja oprema  
CPU & Cooler
i7 12700KF & AK620 Zero Dark
Matična ploča
ASROCK z790 PG Lightning
RAM
32 GB DDR4 3200MHZ
GPU
NVIDIA RTX 3080TI
Storage
2x 1 TB NVME
Zvuk
KZ ZS10 Pro X
PSU
800W Bronze
Kućište
DEEPCOOL MATREXX 50
Monitor
LG C3 OLED 42' 4K 120HZ
Miš & tastatura
HyperX Pulsefire Haste 2, Red Dragon Kumara
Ostale periferije
HyperX QuadCast
Mobilni telefon
Honor Magic6 Pro
Pametni uređaji
Sony A7IV
DJI MINI 4 PRO
DJI RS4 PRO
Pristup internetu
  1. Optički internet
Pozdrav svima,

surfujuci netom sam naleteo na ovo: http://www.totalpda.co.uk/Prestigio/Prestigio-ultra-duo-pmp5597-black.9884.html
U pocetku sam bio iznenadjen sto je prestiio izbacio 9.7'' model sa dual-core procesorom pored 10.1 modela(7100 duo i duo 3g).
I odjednom sam se osetio prevarenim sto sam kupio 9.7 ultra znajuci da mu je procesor najveca mana.
Mogli su odmah da stave dual-core a ne posle 4-5 meseci od izlaska single core modela

Nema potrebe da se osecas prevarenim uvek ce za 5-6 meseci dolaziti novi i bolji modeli sa boljim hardverom.

Rečeno ti je da sačekaš i da je procesor usko grlo, onda ti je @drdekzar ponovio ovo što je ovde napisao što je takođe manje-više tačno - sad ti ne vredi da se kaješ ..

Ovo deluje kao dobra zamena za moj 9.7 PRO. Jednostavno više čitam nego što gledam filmove pa mi 4:3 bolje leži.

Ono što mene nervira je što je Prestigio krenuo da izbacuje gomile sličnih (ali ipak različitih) tableta što znači da se resursi za izradu novih romova sve više i više cepkaju pa ćemo i na updateove duže da čekamo. Ili će jednostavno da zabatale support za sve starije od 6 meseci. Kad sam uzeo 9.7 PRO, to je bilo dobrim delom zato što ih je 'bio glas' da su ažurni sa updateovima ali to se za taj model nešto i nije pokazalo.

Imam 9.7 c pro , i neosjecam se prevareno :) zasto ?
Tablet je kupljen zbog pdf.a i faksa, tako da mi baterija s jednom jezgrom traje duze nego s dvi jezgre ...
Ako ste kupovali jednojezgreni tablet za bilo sta drugo osim film i pdf falili ste u startu ...Moj mene jos nije iznevjeria a na custom romu je :)

Nije mi jasno zašto ovog tableta nema na Prestigio sajtu. Izgleda da jedino može da se kupi na nekim britanskim sajtovima. Da li je u pitanju neka limitirana verzija samo za određena tržišta, ili nešto što će tek da se pojavi?

Imas ga u dve varante sa 3g i bez u skoro svim it prodavnicama model je 7100d.

@ drdekzar malo si pobrkao loncice ovde je prica o 5597 modelu (9..7") a ne o 7100d (10") ko sto rece puzgolac radi se o "fantomskom" modelu, zasto ga Prestigio koji stoji iza njega ne pominje a neki engleski i ceski sajtovi ga nude preko web prodaje??? misterija

Za 2-3 dana u maloprodajama kod nas ovaj model:
5597 PRESTIGIO MultiPad 9.7 Ultra Duo (9.7''IPS,1024x768,16GB,Android 4.1,DC 1.6GHz,QC GPU,1GB,7800mAh,2.0MP,microUSB,miniHDMI,WiFi,Case) Black Frame/Grey Back Retail
Cena:26990.00

Imam 9.7 c pro , i neosjecam se prevareno :) zasto ?
Tablet je kupljen zbog pdf.a i faksa, tako da mi baterija s jednom jezgrom traje duze nego s dvi jezgre ...
Ako ste kupovali jednojezgreni tablet za bilo sta drugo osim film i pdf falili ste u startu ...Moj mene jos nije iznevjeria a na custom romu je :)

bas tu si se zeznuo, jer je tragedija koliko jednojezgarci sporo otvaraju "teske" pdf-ove :/

Za 2-3 dana u maloprodajama kod nas ovaj model:
5597 PRESTIGIO MultiPad 9.7 Ultra Duo (9.7''IPS,1024x768,16GB,Android 4.1,DC 1.6GHz,QC GPU,1GB,7800mAh,2.0MP,microUSB,miniHDMI,WiFi,Case) Black Frame/Grey Back Retail
Cena:26990.00
Скупљи од конкуренције, ал' има 16GB интерну меморију, велику батерију, а верујем да долази и са оном јако добром футролом као сви Prestigio таблети.

Ову двојицу видим као директну конкуренцију:
http://www.emmi.rs/tablet-pc-tablet-point-of-view-protab30-97.11.html?productId=31441
http://www.gigatronshop.com/tablet_pc/goclever_tab_r974.2-20072

Point Of View је по овим ценама 1500 динара јефтинији и има чак мало већу батерију од 8000mAh, али интерну меморију од 8GB.
GoClever има чак 4000 динара мању цену, такође 16GB интерне меморије, али значајно мању батерију од 6800mAh.

Сва тројица долазе са 4.1 верзијом Андроида, HDMI излазом и BT везом.

Некоме можда значи величина интерне меморије, али она се лако може докупити, а батерија је таква какве је.

Poslednja izmena:
Velicina baterije je dosta bitna bar meni, futrola dolazi kao i kod svih prestigio tableta.Mislim da je ovo odlicna kupovina....

da, baterija je prilično bitna. sa druge strane onaj treći kinez rk3066 goclever sa tastaturom ima najbedniju bateriju, ali ima bt tastaturu.

a ja vec kupio 7100duo, a jurio sam neki sa dijagonalom 9.7.
Jel bolji ips ekran ili ovaj koji je na mom?

Poslednja izmena:
sumnjam da ce prihvatiti. Tehnomanija nema vise to ako ti se ne svidja mozes da vratis.

Ne znam kalav ce ovaj npvi da bude. Svidja mi se dijagonala. A hardware je izgleda isti. Samo kakav je kvalitet ekrana?

Ma znam sve kinezi, nego sam se ne informisan zaleteo. Mislim ok je 7100d. Nego nekoko Mi Svetaju dimenzije

zar to nemaju svi? tj. trebalo bi da moraju da ti vrate novac ako nisi zadovoljan uredjajem. bez obzira gde si kupio?
Ако је уређај исправан по закону нису дужни да ти враћају било шта. Ако је купљен наручивањем преко интернета тј. на невиђено (на даљину) онда имаш 14(15) дана форе да га вратиш без проблема.
Неке радње имају своју интерну политику да прихватају враћање до 7 дана, али то је само њихова "добра воља".

pa narucio sam telefonom ali licno otisao i pokupio, tako da.....

ja nisam toliko, ali moj brat je vratio jedno 10 ispravnih kompjuterskih komponenti jer "nisu ispunile njegova očekivanja". jedino ako je menjan zakon sad, inače pre je moglo...

ja nisam toliko, ali moj brat je vratio jedno 10 ispravnih kompjuterskih komponenti jer "nisu ispunile njegova očekivanja". jedino ako je menjan zakon sad, inače pre je moglo...

Auuu jos malo ce tvoja i bratova slika da bude u svim radnjama i ljudi vam nece prodavati nista, bicete na crnoj listi....:)

Ма може и сад ако је то политика куће или ако је трговац расположен :D

Vrh Dno