Šta je novo?

Prestigio 6" e-book reader u Srbiji

djurkash

Slavan
Učlanjen(a)
23.09.2009
Poena
465
Od juče je konačno moguće kupiti i u Srbiji, legalno, sa garancijom pravi pravcati e-book reader. Ni najveći optimisti nisu se nadali ovome, bar ne pre 2012-2013god, ali eto, i naši IT trgovci mogu nekada da prevaziđu sebe.

Elem, dosta sarkazama, u pitanju je Prestigio Libretto PER3162B 6" model sa e-ink tehnologijom, slika i specifikacija se nalaze u attachmentu, a jedini problem je cena, koja nije ni malo niska, naime, ovaj e-book se prodaje po ceni od 19.390,00 din.

prestigio-libretto-per3162b-ebook-reader-1_5UHzE_54.gif prestigio-libretto-per3162b-ebook-reader_JIRb1_54.jpg

Šta reći, sem da se za ove pare, G.dine Veseline Jevrosimoviću, može se kupiti mnogo boji uređaj...

KAda nema konkurencije :)

ni po ita nisam vidjao nista jeftinije uredjaje, a bas bi mi legao jedan...

cekamo one android tablete za 35$ |))

Ma, ovaj PRESTIGIO je odličan, držao sam ga u ruci, lagan, futrola super, baterija dovoljna za 4000 strana, sad znam da je standard 7000 strana, ali i ovo je odlično... Ipak, kada znam da mu je cena u GER 110 eur, baš mi bude krivo što živim gde živim. Pa, jel mora da se duplo zarađuje !?

Od juče je konačno moguće kupiti i u Srbiji, legalno, sa garancijom pravi pravcati e-book reader. Ni najveći optimisti nisu se nadali ovome, bar ne pre 2012-2013god, ali eto, i naši IT trgovci mogu nekada da prevaziđu sebe.

Elem, dosta sarkazama, u pitanju je Prestigio Libretto PER3162B 6" model sa e-ink tehnologijom, slika i specifikacija se nalaze u attachmentu, a jedini problem je cena, koja nije ni malo niska, naime, ovaj e-book se prodaje po ceni od 19.390,00 din.

Pogledajte prilog 63034 Pogledajte prilog 63035

Šta reći, sem da se za ove pare, G.dine Veseline Jevrosimoviću, može se kupiti mnogo boji uređaj...

Kakve veze ima Jevrosimovic sa ovime!?

Citiram korisnika: djurkash

Atačment 63034 Atačment 63035

lol - sada si mu rekao

btw ComTrade nema veze sa ovime... Prestigio (kao i Canyon) je ASBIS-ov brend, a ASBIS je ruska kompanija... Dajte, informisite se malo da ne ispadate u najmanju ruku smesni.

Marantz, ko je uopšte rekao da je PRESTIGIO COMTRADE-ov brand?

Ja nisam, a koliko vidim, niko drugi na ovom threadu takođe, tako da Marantz, pošto verovatno radiš u Comtrade-u, pa ih braniš, bolje bi bilo da pažljivo pročitaš nešto, pre nego što daš neki smešan komentar.

A, što se ZeeGerman-a tiče, ima veze, pošto ga je Jevrosimovićeva firma prva ili među prvima pustila u maloprodaju, ja sam imam malu firmu koja između ostalog trguje i sa IT opremom, te sam 2 nedelje pratio dešavanja oko e-readera, i čekao da ga uvoznik pusti u prodaju, i tek sam danas uspeo naručiti prvi primerak, naravno, po dosta nižoj ceni, od COMTRADE-ove. Sutra stiže, te ću ukoliko nekoga interesuje, preneti utiske...

Uredjaj je vec prosao nasu cenzuru, za par dana ce biti test na sajtu. BTW, Filip je odusevljen, vec je bacio oko :)

ZeeGerman, zaista ne volim nikoga da učim ičemu, niti da se sad nešto pravim pametan, pošto sve što ću napisati ispod, sam saznao preko interneta, na isti način na koji si mogao i ti. ALI ne volim komentare u kojim se neko/nešto ismeva, kao što je bio marantz-ov komentar, i nema razloga da ga braniš, pošto komentar nije bio na mestu.

Što se mreže COMTRADE šopova tiče, na njihovom sajtu možeš saznati da su oni maloprodajni lanac u vlasništvu firme CT RETAIL doo, a na sajtu APR-a za tu firmu stoji da je njen jedini vlasnik-član društva COMTRADE GROUP B.V sa sedištem u Amsterdamu, onog istog COMTRADE GROUP-a čiji je predsednik upravnog odbora G.din Veselin Jevrosimović.

I, naravno, da znam ko je uvoznik ovog reader-a, pošto sam isti danas naručio od uvoznika, po nižoj ceni, a pošto znam da cena za moj 1 naručeni primerak nije uporediva sa cenom 1000 kom, koliko je mogao COMTRADE da naruči, imam predstavu kolika može da mu bude zarada po jednom primerku, a to zaista po meni za trgovinu nije primereno. Jer kod nas je trgovačka marža 40-50%, a u zapadnoj Evropi je to proizvođačka marža, dok trgovačka ne prelazi 15-tak %. E toga mi je preko glave...

Čekamo test na Benchu i djurkash-ov user review ovog uređaja. Ako želite da pričate ko šta uvozi, po kojoj ceni prodaje i da li je to politički-društveno-kako_god korektno, otvorite temu čiji će naziv ukazivati na sadržaj iste, pa da je preskočim ;)

Dalji offtopic će biti obrisan.

Marantz, ko je uopšte rekao da je PRESTIGIO COMTRADE-ov brand?

Ja nisam, a koliko vidim, niko drugi na ovom threadu takođe, tako da Marantz, pošto verovatno radiš u Comtrade-u, pa ih braniš, bolje bi bilo da pažljivo pročitaš nešto, pre nego što daš neki smešan komentar.

A, što se ZeeGerman-a tiče, ima veze, pošto ga je Jevrosimovićeva firma prva ili među prvima pustila u maloprodaju, ja sam imam malu firmu koja između ostalog trguje i sa IT opremom, te sam 2 nedelje pratio dešavanja oko e-readera, i čekao da ga uvoznik pusti u prodaju, i tek sam danas uspeo naručiti prvi primerak, naravno, po dosta nižoj ceni, od COMTRADE-ove. Sutra stiže, te ću ukoliko nekoga interesuje, preneti utiske...

Ne radim u CT-u (CT, fala bogu, ne prodaje Marantz opremu), a Jevrosimovic nema svoju maloprodaju posto ista vise nije deo ComTrade-a. Proveri malo bolje informacije pre nego ih plasiras okolo.

Za te, a i manje pare, su bolje rešenje oni kineski tableti sa Androidom.
Šta god neko rekao o prednostima e-ink tehnologije, ako mogu da bez problema čitam knjige na monitoru (jedini problem je položaj sedenja) ne vidim zašto ne bi' mogao i na tabletu, da ne govorim o tome koliko isti ima više mogućnosti od ebook readera, a tek u Srbiji gde hoćemo da imamo sve u jednom uređaju :D

Ja čitam već punih 7 godina knjige sa PDA-a (sigurno sam ih pročitao par stotina) i to jeste rešenje koje funkcioniše, ali daleko od toga da je uvek zgodno.
Definitivno ću prvom prilikom nabaviti nešto ovako.

Ma, ovaj PRESTIGIO je odličan, držao sam ga u ruci, lagan, futrola super, baterija dovoljna za 4000 strana, sad znam da je standard 7000 strana, ali i ovo je odlično... Ipak, kada znam da mu je cena u GER 110 eur, baš mi bude krivo što živim gde živim. Pa, jel mora da se duplo zarađuje !?

Reader sa navedenog linka je 5" ima LCD displej, model Prestigio PER3052 libretto.
Onaj u Comtradeu je 6" model PER3162 sa e-ink displejem. Za njega na ovom nemačkom sajtu kaže:

Für den Spätsommer plant Prestigio den Launch erster “monofunktionaler” Lesegeräte. Auf den Namen PER3162 (Fotos rechts & oben) hört ein mit 170 Gramm ausgesprochen leichter Sechs-Zoller mit 2 Gbyte internem Speicherplatz, der um 200 Euro kosten wird.

ili po srpski :)

У касно лето планира да покрене прву Престигио "монофунцтионал" читаоце. У име ПЕР3162 (фотографија горе и десно) слуша са веома лаган 170 грама Шест Золлер са 2 ГБ интерне меморије, који ће коштати 200 € до.

Poslednja izmena:
Reader sa navedenog linka je 5" ima LCD displej, model Prestigio PER3052 libretto.
Onaj u Comtradeu je 6" model PER3162 sa e-ink displejem. Za njega na ovom nemačkom sajtu kaže:

Für den Spätsommer plant Prestigio den Launch erster “monofunktionaler” Lesegeräte. Auf den Namen PER3162 (Fotos rechts & oben) hört ein mit 170 Gramm ausgesprochen leichter Sechs-Zoller mit 2 Gbyte internem Speicherplatz, der um 200 Euro kosten wird.

ili po srpski :)

У касно лето планира да покрене прву Престигио "монофунцтионал" читаоце. У име ПЕР3162 (фотографија горе и десно) слуша са веома лаган 170 грама Шест Золлер са 2 ГБ интерне меморије, који ће коштати 200 € до.

hvala, Aleksandre, zaista nisam obratio paznju, moja greska...a i sad mi je lakse za pare koje sam dao...

elem, danas sam podigao svoj primerak, i uneki prvi utisci nisu losi...
Kao prvo, kvalitet izrade nije los, uredjaj izgleda elegantno i lagano u ruci. frFutrola je
takodje dobra. uUz uredja se dobijaju relativno nekvalitetne "bubice" kao i usb-microusb kabl. Uredjaj se puni na usb , dakle strujbna uticnica ne ide u pakovanju. Tek treba da probam da li ce se uredja jpuniti na neki od mictusb punnjaca od mobilnih...
Sto se formata tice, uredjaj otvara epub, html, txt,i jos par formata medju kojima je naveden i epdv. Sad, meni je bez problema otvarao pdf-ove, ali citanje istih na uredjaju nije bas neki dozivljaj. Problem je u 6 nivoa zumiranja koji za za pdf-ove nekad odgovaraju, a nekad ne. Sto se "pravih" e-formata kao sto je epub, zamerke nema, i za sada sam prilicno zadovoljan. Bateriju jos nisam potrosio, a posto veceras krecem na duze putovanje javljam utiske o bateriji kasnije...

Vrh Dno