Šta je novo?

Prestigio 4500 ili Alcatel OT-997D?

vitez_koja

Cenjen
Učlanjen(a)
30.07.2011
Poena
159
Двоумим се између ова два модела јер су сличних карактеристика.Нека разлика сигурно постоји, али у чију корист не знам.
Ако је неко имао прилику да их тестира или користи нека подели искуства.
Хвала.

Prestigio ima veci i bolji ekran i zbog toga je i sam veci, sve drugo im je isto ali Alcatel mi deluje nekako kvalitetnije i cvrsce izradjen.

Imam 997D a kolega ima 4500 i namestao sam mu ga i ubacivao IGo.Telefoni su u potpunosti isti,isti čipset,kamera ista,isti clot ICS,isti SIM managment,oba ce dobiti JB.Razlika je u ekranu ne u kvalitetu posto su isti,vec u rezoluciji i velicini 4500 ima 960x540 i 4,5 inca ekran,a 997 800x480 i 4,3 inca stim da 997 D ima softvetske dugmice a 4500 ima hardverske dugmice.Sad dolazimo do cene 997D ima nov da se nadje za 170 evra ili 19000 din a 4500 26000 din,sad dali je 4500 bolji za 7000 din,nije.Zbog toga bi ja isao na 997D telefoni su isti a 997D je 7000 din jeftiniji.

Da, veći ekran + hw dugmići + veća rezolucija... velika prednost. A zar kod 4500 nije gorilla glass?
A autonomija baterije, pretpostavljam da je 997D tu duplo bolji?

4500 ima Gorilla Glass :) Link Prestigio
Krucijalna razlika,ma hajde ljudi to su gluposti,Alcatel 997D je otporan na vodu tj prskanje i prasinu pa to nisam naveo,Ako covek ima 7000 din vise neka kupi Predtigio premda su u potunosti isti telefoni,a sad ako mu treba samo jedna Sim kartica 4500 je preskup za te pare,jer moze da se kupe Lg l9 i xperia P.

Ja sam negde pročitao da je niska cena 997D zbog toga što ima neke elemente u sebi koji zrače, a da je 997 skuplji jer nema tih elemenata, da li je to istina?

Da pa mi sto imamo 997D svetlimo u mraku,ljudi nije mi jasno ko pise te gluposti,ista je kolicina zracenja kod 997,997D i 4500.Pogledajte po zvanicnim sajtovima.

Ja gledao, ali ne piše da li je to SAR vrednost sa jednom SIM karticom unutra ili sa dve. To jest nisam našao odgovor da je to maximalno moguće zračenje sa obe sim kartice unutra. Evo pogledajte:

http://www.alcatelonetouch.com/global-en/products/smartphones/one_touch_997.html

Iste su specifikacije i za 997 i za 997D. To jest jedna SAR vrednost. Da li to znači da isto zrače bez obzira što 997D ima 2 sim-a ili zrače isto ali kada 997D ima jedan sim unutra aktivan?

Преко ових наших кад се узима није велика разлика у цени. Алцател је 10800 а Престигио испод 15000дин, уз уговор од 24 месеца.Није разлика у цени, али не бих ни да бацим паре ако нема потребе.

Ne znam kakva je kamera na 4500 ali na 997D je užas. Najgora koju sam ja u eri android telefona imao. Kolegina kineska replika S2 radi bolje fotografije. Ako ti je bitna kamera ne uzimaj 997D (imam ga).

Нисам бирао телефон за себе, али је на крају избор пао на Престигио.
За тај новац је одличан.
Хвала свима.

Primary 8 MP, 3264 x 2448 pixels, autofocus, LED flash (ovo ti je 997d)
Features Geo-tagging, touch focus, face detection
Video Yes, 720p@30fps
Secondary Yes, VGA
NEMA JACEG TELEFONA SA TAKVOM KAMEROM JOS PRIDE JE CARL CAIS OPTIKA telefon se proizvodi u NEMACKOJ i vrhunskog je kvaliteta samo sto nema gorila stakla *** ali u ostalim funkcijama kida sve telefone u tom rangu!

VEZE NEMAS ovo ti je spec za 997d a ti vidi koj model imas pise nazad ispod baterije!

Primary 8 MP, 3264 x 2448 pixels, autofocus, LED flash
Features Geo-tagging, touch focus, face detection
Video Yes, 720p@30fps
Secondary Yes, VGA

Само ми реци од ког телефона су те спецификације?

Nazad
Vrh Dno