Šta je novo?

Preskakanje SSD-a kod lenova s10e greska?

yugo

Slavan
Učlanjen(a)
12.05.2007
Poena
319
Reinstalirao sam XP kod drugaricinog lenova s10E netbooka i jedva mi je poslo za rukom da sa xp USB sticka preskocim SSD koji se nalazi u njemu zajedno sa nekim hardom od 160GB...
Moje pitanje je cemu sluzi taj SSD jer ako je brzi sta mi vredi kad je samo 3 GB?Nekako sam ga formatirao i diseblovao i ne vidim problem sto je XP na normalne ntfs particije od "normalnog"diska...sam pogresio,cemu sluzi taj ssd?

Reinstalirao sam XP kod drugaricinog lenova s10E netbooka i jedva mi je poslo za rukom da sa xp USB sticka preskocim SSD koji se nalazi u njemu zajedno sa nekim hardom od 160GB...

e al si joj ucinio uslugu - svaka ti cast :d

Pa da si podigao win na taj SSD dobila bi mnogo brzi sistem. Jel sad jasnije?

Da se nadovežem na prethodnike, pročitaj malo o SSD-u na net-u (ima toga koliko hoćeš) i videćeš da nisi ni morao da ga "preskačeš", on je tu svrhom.
Pozz

Ok,kako da ga podignem i instaliram sve sto ona hoce na 3GB sa svim update,office,photoshop itd?Nema pojma sta je D i ja sada trebam da joj objasnjavam kako ce da instalira stvari a kao i vecinu korisnika ako joj zabranim da downloaduje na desktop(c) kao da sam je cekicem udario...

Izmedju ostalog,kada sam ga testirao read je bio nesto losiji od sata2 ali je naravno acces bio mnogo bolji pa sam zato i pitao koliko to u realnom radu znaci jer ja bas nisam nesto puno primetio a logicki da je nesto super ne bi se nalazio u najjeftinijem netboku na trzistu dok vecina skupljih i mnoogo boljih to nema...

Usput sam prvo prelistao teme o SSD i zakljucio da njen ne spada u te kategorije i ZATO sam pitao konkretno o tom modelu a vi napravili kao da sam pitao cemu sluzi baterija u LT...nije vam tesko da pokusavate da ismevate neznanje a tesko je da napisete par recenica ili mi je zabranjeno da naucim nesto na forumu?
Pre ce biti da ste se vi nauceni rodili a bas bih voleo da vidim koliko nas ovde instalra OS na C a programe u D a znajuci da je to opcija takodje sam ocekivao neki analizu...

Hvala svima,molim admine da obrisu temu jer ovo zna svako dete pa necemo da iritiramo clanove takvim lakim pitanjima a eto ja nisam znao,moja greska...over and out

Čovek je uradio jedinu smislenu stvar.

Imam isti takav Lenovo i najpre sam se zezao sa premeštanjem ovoga i onoga sa SSD-a na pravi hard disk, da bih na kraju sve lepo pobrisao, na hard disk stavio Windows 7, a na SSD Ubuntu NetBook remix.

SSD koji se isporučuje uz Lenovo S10e ne može da podnese punu instalaciju Windowsa sa svim zakrpama, plus fajl za hibernaciju. Kad se sve sabere i oduzme - potpuno je beskoristan u tom kontekstu. A pošto nije ni nešto mnogo brz, realni dobitak na performansama verovatno i ne postoji. Jedino manje struje troši, ali to samo pod uslovom da koristiš netbook tako da ništa ne vučeš s onog pravog hard diska. Loša odluka projektanata, ništa više.

SSD inače ume od računara da napravi zver, ali ne ovaj SSD. Ovaj je obično đubre.

^ +1

I kod mene na S10e je SSD isključen, WinXP se vukao na njemu kao prebijena mačka...

Ok,kako da ga podignem i instaliram sve sto ona hoce na 3GB sa svim update,office,photoshop itd?Nema pojma sta je D i ja sada trebam da joj objasnjavam kako ce da instalira stvari a kao i vecinu korisnika ako joj zabranim da downloaduje na desktop(c) kao da sam je cekicem udario...

Izmedju ostalog,kada sam ga testirao read je bio nesto losiji od sata2 ali je naravno acces bio mnogo bolji pa sam zato i pitao koliko to u realnom radu znaci jer ja bas nisam nesto puno primetio a logicki da je nesto super ne bi se nalazio u najjeftinijem netboku na trzistu dok vecina skupljih i mnoogo boljih to nema...

Usput sam prvo prelistao teme o SSD i zakljucio da njen ne spada u te kategorije i ZATO sam pitao konkretno o tom modelu a vi napravili kao da sam pitao cemu sluzi baterija u LT...nije vam tesko da pokusavate da ismevate neznanje a tesko je da napisete par recenica ili mi je zabranjeno da naucim nesto na forumu?
Pre ce biti da ste se vi nauceni rodili a bas bih voleo da vidim koliko nas ovde instalra OS na C a programe u D a znajuci da je to opcija takodje sam ocekivao neki analizu...

potpuno si upravu, povlacim rec i izvinjavam se na opasci koja nije bila na mestu.

Nema potrebe da se izvinjavas,nisi me vredjao samo si bio brzoplet,sve je ok nego mi stvarno bilo krivo da ispadne da nemam druga posla pa u 42g postavljam glupa pitanja a bas sam razmisljao o tom ssd i rekoh bolje da pitam jer imam sasvim solidno znanje o desktopima ali o LT bas i ne a znate kad dodju drugari pa znaju da znas pa kao daj molim te i dzaba ja pricam da bas nije isto Lt i desktop itd...sa 3 mnogo jaca LT nisam imao problema a ovde sam prvi put video ssd i najgore vidim da ne znam sta cu sa njim tako jadnim...

Hvala na odgovoru @balsa i @outlaw,znao sam ja za mogucnosti prebacivanja ali sam bio realan i zakljucio da od toga nema nista na duze staze posebno za drugaricu koja bas ono isprobava svasta...ja stvarno nista posebno nisam osetio u razlici na ssd i sata2 pa sam zato pitao...btw,drugarica je prezadovoljna ali sam joj zapretio da ce da radi po mojim uputsvima i nista bitno na C,sve u svoj folder itd...pozdrav

S10e je (barem kod mene) predviđen za klasične operacije: Internet, mail, Office, poneki film... Znači SSD tu neće pokazati ništa od svojih prednosti u odnosu na klasične diskove, a pritom 4Gb je užasno malo za WinXP, a kamoli Win7.

Da je SSD od 20+Gb bila bi druga priča, ali i druga cena ;)

Vrh Dno