Šta je novo?

prescott 2.8 i p4c800

pailhead

Slavan
Učlanjen(a)
12.08.2004
Poena
319
Imam ovaj procesor, i ovu plocu vec nekih godinu dana i nista nisam overclockovao. Hteo bih malo da unapredim performanse, pa ne znam sta da radim. Imam 4 x 512 memorije koju ne zelim da menjam, isto tako ne bih ni plocu ni agp 6800gt.
Elem, sta mogu da uradim sa ovim procesorom, dokle moze da se gura, koji kuler bi preporucili za tako nesto. I jel isplativo uzeti neki brzi procesor, i njega posle overclockovati i do koliko bi moglo nesto tako da ide?

Imas super konfiguraciju i ja tu ne bih nista dirao od komponenti. Jel znas kojim slucajem da li imas Northwood ili Prescott jezgro? U svakom slucaju mislim da bi overclock na 3,2Ghz bio sasvim realan bez nekih vecih korekcija napona i povecanog zagrevanja, narocito ako je u pitanju northwood.

stavi na 5/4 (ili slicno, uglavnom DDR operating mode na 320MHz)
i CPU bi ti mogao ici i do 3.5 (proveri)
a sto se tice kulera preporucio bih ti GlacialTech 4380L-W
mali i neugledan al dobro ladi i dosta je tih (a jeftin)
naravno ovo za ram vazi ako ne moze da prati CPU

@pailhead: mislim da ti je masina dovoljno dobra za danasnje uslove i bez overkloka. No ukoliko odlucis da se igras mozes probati sa dizanjem magistrale; mislim da bi trebao da radi na 3.2 bez problema, a ako je bolji primerak mozes dobiti i vise. To se tice isplativosti i uzimanja nekog drugog procesora to je vec diskutabilno. Bilo je ljudi koji su prodavali prescott-a 3.0GHz koji je radio cak na 3.9 bez problema po sasvim finim cenama. E sad ukoliko bi uspeo da prodas svoj proc, pa jos naletis na nekog koji daje gore pomenuti to bi bilo idealno, al nikad se nezna.

@topuz: cini mi se da vec u samom naslovu stoji da je u pitanju prescott ;o)

@topuz: cini mi se da vec u samom naslovu stoji da je u pitanju prescott ;o)

Ups... :S:
Nikada ne citam naslove. Nego uradi li ti ista po ovom pitanju ili mi ovde pisemo za svoje duse?

Poslednja izmena:
Ne znam hoće li Prescott moći do 3.2, jer sa sa svojim Northwood-om doguram do 3.3 jedva nekako stabilno. Moja preporuka ako ćeš već clockati, pogotovo Preshota, onda idi na Zalman 7700AlCu. Ali mislim da ne vrijedi ulagati, jer se ništa posebno iz njega ne može izvuči, a sa tim coolerom što imaš, možeš slobodno i do 3.0, ali razlika je neprimjetna u svim segmentima rada.

2.8 Prescott radi do 3.6 bez problema isprobano iako nisam bas vican kloku. Mozes ako hoces da ga dignes malo samo u biosu mu prebaci opciju na 20% i imas ga nesecam se bas tacno mislim na 3.3.

Bas kao sto recce bandit, bez problema na 3,6 bez dodavanja napona...Ali sa box kulerom, za duzzi rad nije preporucljivo preko 3,2. Sa nekom vodicom, dodavanjem napona, moze se ocekivati i preko 3,6 (da ne kazem bass konkretnu cifru, zavisi od plocce, memorije, pa i samog primerka procesora, "islo" se ipreko 3,9).
Nortwood nema sta da trazzi, zao mi je, ali ostao je u proslosti. Sve preko 3,2 za NW predstavlja majstoriju, posto je OC preko 20%, a "dobitak" (u radu) manji od Preskota na 3,2.

imam taj procesor i 865pe chipset vec skoro godinu dana. rad bez problema na 3,6 s tim sto moras da podignes napon procesora (iz mog iskustva na 1,,6v minimum). Racunaj da ce ti cpu i ram raditi asinhrono, pa neces bas dobiti neke rezultate, ali ce svakako biti bolji od default-a.

p.s. moja preporuka ti je da skines novi bios... fashujes i... GOOD LUCK!

Nazad
Vrh Dno