Šta je novo?

Prepoznavanje teksta

Matador

Čuven
Učlanjen(a)
17.01.2001
Poena
619
Da li postoji softver koji bi skenirani tekst konvertovao u .doc ili .txt dokument, dakle "preveo" u neki od formata, odakle bi tekst mogao da se dalje doradjuje i koji sw preporucujete?

Prijatelju, ovde si odavno, a ovo su pocetnicke stvari!
Search => prepoznavanje teksta ! :crash:

Nevolja modemske konekcije me natjerala da se obratim za pomoc, Abby Fine Reader je tezak preko 2h DL-a.

Ja koristim Recognitu OCR... Mator program, dobio sam ga davno uz neki skener, ali radi posao...

Uz MS Office imas i Microsoft Office Document Scanning,pa onda ti je potreban samo skener......i eto.....
Doduse,OCR je samo oko 70-80% tacan,ostalo su greske koje ces morati rucno da ispravljas,ali opet znacajno skracuje vreme...

Twix je napisao(la):
Doduse,OCR je samo oko 70-80% tacan,ostalo su greske koje ces morati rucno da ispravljas,ali opet znacajno skracuje vreme...

Baš tako. Efikasan je samo ako se radi o kvalitetno odštampanom tekstu... Recognita koju sam pomenuo se grdno muči sa, recimo, tekstom otkucanim na malo raštelovanoj pisaćoj mašini (slova nisu ravnomerno otisnuta ili su bleda), pa je dobijeni rezultat toliko pun grešaka da se na ispravljanju gubi više vremena nego da se taj tekst prekuca...

Abby Fine Reader v4.0 je cca14MB.

Twix je napisao(la):
Uz MS Office imas i Microsoft Office Document Scanning,pa onda ti je potreban samo skener......i eto.....

To u slucaju da ne korigujes skenove pre OCR-a u Photoshopu ili vec gde...

Koristim Abby Fine Reader v8.0 i nemam nikakvih problema sa skeniranjem Latinice i prebacivanjem u Word, kod skeniranja Cirilice nema nikakvih problema dok tekst ne prebacim u Word, tada dobijam uglavnom kvadratice i par cirilicnih slova. Nikako ne mogu da namestim da u Wordu dobijem normalan tekst.
Da li je neko imao slicnih problema i ako jeste da li ga je resio.

sikili je napisao(la):
Da li je neko imao slicnih problema i ako jeste da li ga je resio.

Isti problem sam resio instaliranjem v 7.0 on prevodi
cirilicu bez problema

operic je napisao(la):
kako da korigujes?

Igraj se sa Levelom.

Osmica nema podrsku za nas jezik, tacnije ja sam nabavio onu osakacenu verziju :(

Danas sam instalirao Abby Fine Reader v7.0
i sve je proradilo iz prve.

Hvala gaca1

Vrh Dno