Šta je novo?

Prepoznajte telefon

Altru

Slavan
Učlanjen(a)
30.12.2013
Poena
355
rešio sam da u potragu za telefonom krenem iz nešto drugačijeg ugla :) prosto, navešću sve što bi telefon morao da ima kako bi se predlozi kako tako fokusirali...deluje mi da tako izbegavam da se bakćemo sa modelima koji u startu otpadaju...

1. što bolja baterija, nikako neki sa par sati sot-a

2. ips ekran, ali ajd može i amoled, ips izgleda koči izbor...

3. minimum ovih sadašnjih nesretnih 6"

4. speakerphone mora biti vrlo dobar, ima razloga...

5. usb c

6. kamera što bolja i to bez gcam, ois obavezan

7. 3.5 za slušalice

8. micro sd slot

...i nikakav polukineski poluglobalni rom koji nema ota ili play store ne dolazi u obzir, root, gcam i slično me ne zanimaju...

Poslednja izmena:
neki naši prodavci imaju i neke huawei nova modele, vredi li to gledati uopšte i koji model recimo bi bio zanimljiv?
Mozda nova 3i, mada vidim da je na kp cena 290e, a Pocophone je daleko bolji.
Daleko bolji cpu, gpu, autonomija, kamera, optimizovaniji softver, bolja podrska...
Ko misli da se ne oseti razlika u brzini izmedju tog kirina 710 i sd845, vec je ona samo vidljiva u antutu testu ili igrama nek pogleda ovaj klip: https://www.youtube.com/watch?v=FiTr4ZESrrE&t=

Ne verujem da ću ići do Španije sada, ovog puta nemačka Austrija mađarska...nisam uspeo da ga lociram u meni poznatim radnjama...tamo ima i huawei radnji ali su one van svakog sistema pretraživanja, jedino kad uđem u radnju mogu da proverim šta imaju...

nije ni čudno što mi je promakao ispod radara kad ga nema nigde niti ga ko nudi...

mate 10 pro se vec moze naci, mate 10 lite imaju na kilo, ali mate 10 kao da nikad nije nigde prodavan...telefon u crnoj rupi...probacu negde da ga iskopam, ali mislim da su male sanse...

Nećeš pogrešiti ni sa mate 10 pro. Obzirom da ima 128gb verzija, za sd karticom i nema puno potrebe. Kod njega jedino 3.5mm nedostaje (meni je i amoled tu prednost).

Sent from my SM-G965F using Tapatalk

neka hvala za pocophone, ne bih ga uzeo ni da mi ga neko pokloni...nek ostane na tome :)

dakle, mate 10 će ići teško, za sada mate 10 pro...od mnogo kriterijuma se očito mora odustati kad su novi telefoni u pitanju...

uzeo bih čak i neki lg ponovo, ali otpadaju zbog slabih baterija i kilave autonomije...bar jedan dan mora da izdrži ,ne mogu više da punim telefon 2x ili 3x dnevno...

@slavisaj

u pravu si, mate 10 imaju u španskom mediamarktu...480 evra za 4/64...nije neka uteha što ga ima, sad za 500 evra već ima daleko boljih telefona...

Poslednja izmena:
LG polovan...nemoj ni da se šališ. Svaka generacija LG-a donela je neki problem. Ubedljivo marka sa najviše failova. Bootloop standardan za dosta modela što jačih što slabijih. LG G3 ne postoji a da mu okvir nije otišao (naprsao). V10 ghosting ekrana...itd...

nisam ni mislio da kupujem polovan telefon, bilo koji...napisao sam ponovo, možda te to zbunilo :) imam trenutno lg v20 skoro godinu i po dana, knock knock...da sad ne širimo priču, ali mislim da su ti fejlovi vezani za sad već prastare modele...veći mi je problem baterija kod njih...kod v20 je 3200mah, i nije baš neki šampion, kod novih modela g i v serije su valjda 3300mah, što je verovatno isti đavo što se tiče potrošnje...ako već kupujem nov telefon hoću što bolju autonomiju...

Poslednja izmena:
neka hvala za pocophone, ne bih ga uzeo ni da mi ga neko pokloni...nek ostane na tome :)
Voleo bih da ima takvih ljudi u mom okruzenju. Ovako mi sve lici da cemo uskoro svi imati taj Pocophone. Moram poceti da ih odvracam od kupovine. Sta me kopirate? Imate za slicnu cenu honor play, 8x, 10, htc u11, a7, a8, nokiu 7 plus, polovan s8..... ali niko nece losije.:D Mozda se neko i dvoumio, al kad je video i procacko moj Poco, dileme vise nije bilo.
Pocophone logicno nije najbolji telefon i ne obesmisljava kupovinu "pravih" flagshipova, ali ovo je Srbija sa malom prosecnom platom i kod nas itekako ume da obesmisli. Necemo valjda dati pola, celu ili dve plate za parce hardvera koje ce ici u kantu za godinu dana? Izigravacemo da smo na visokoj nozi sa skupim telefonom, a ostalim stvarima uopste ne pratimo taj standard? Nemamo ni bar nov Audi srednje klase, ne treba nam ni telefon visoke klase.

Ima i Mix 2(S) po slicnoj ceni, to je vec flagship uredjaj, ako se odustalo od SD slota i 3.5mm izlaza :)

nešto valjda nađem napolju, ako ne videću kad se vratim kakva je situacija...eto, našao sam fon koji bi mi odgovarao, čak mogu i da organizujem da se nabavi iz španije, ali nikako za 500 evra kad bi me mate 10 pro koštao negde preko 300 kad uzmem pdv nazad...mate 10 izgleda ostao na ceni kad se pojavio :)

Ne znam, ja sam cesto u inostranstvu, i nisam bas nesto naisao na neki telefon a da je povoljan. Eto bio sad onaj Mate 10Pro u Interdiscount u Svajcarskoj.
Ali po toj ceni ga ima i kod nas na KP. Ok je to ako uzmes povracaj pdv-a, meni je to sve smaranje, pokusao sam jednom.
Cak sam i tamo komsijama kupovao telefone i tablete ovde kod nas na KP i nosio im tamo ( Francusku ) Samsung Galaxy S2, iPad air2, samsung galaxy s7. Sad mi jedan trazi da mu donesem Huawei P20Pro, i tako.

Edit: Imas Mate 10 na amazonu.es za 399evra
a evo i ovde za 379 http://www.movistar.es/particulares/movil/moviles/huawei-mate-10/

Poslednja izmena:
@Altru a što ne uzmeš mate 20 ako imaš mogućnosti? ...Sve isto kao mate 10 samo brže i bolje. Njega imaš i kod nas na oglasima, videh na kp zajedno sa satom za 650e...prodaš sat za dvestotinjak eura i ispadne te sam telefon nešto oko 450e što je odlično.
Sent from my SM-G965F using Tapatalk

Poslednja izmena:

dakle, mate 10 će ići teško, za sada mate 10 pro...od mnogo kriterijuma se očito mora odustati kad su novi telefoni u pitanju...

Mate 10 lite imam pored Pocophone-a, daću ga detetu da se igra... Ne kazem, mozda je onaj sto nije lite mnogo bolji.

Ipak, MIUI i Poco Launcher mi je legao ko budali šamar, a EMUI tako tako, moze da prodje, u suštini mi je cak bio bolji LG UI, moglo je više stvari da se podešava po ukusu i potrebama.

Mane koje ima Pocophone i kojih je pun internet (ne zaboravi da su prodali verovatno OGROMNU količinu), su po meni zanemarive u odnosu na prednosti, od kojih je glavna - skoro 10h On Screen Time, a to znaci 1.5 dan hevi, a 2 dana mozda i tri, kežual korišćenja. Ja ga drndam do iznemoglosti, i opet mi pred spavanje bude min. 30%.

Znam da je velik hype oko njega, ali ako budeš u prilici, probaj ga pa onda odluči.

Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk

Poslednja izmena:
gde ga nađoše sa satom :) idem uskoro, nemam vremena da se bakćem sa prodajom sata, ali jeste dobra cena...okreni obrni izgleda da ću najpre gledati neki mate, tamo za razliku od nas uvek ima nekih fantastičnih akcija pa ćemo videti...

@slavisaj
nije mi problem, ne donosim ništa za preprodaju, ponekad uzmem sebi ponešto i za to mi je ok da uzmem neku kintu nazad...verovatno bi me mrzelo da to radim za više stvari :)

@Babaroga73

sve ti verujem, ali hype je samo jedan od razloga zašto ga neću...meni je to ružan debeljuškasti telefon kome su ubacili sd845 i sad je to kraj sveta...ne igram igrice i ne znam kad mi je na nekom novijem telefonu zafalilo baš procesorske snage...podseća me sve to na apple pričice kako je novi čip 28x brži od starog a grafika 22x brža, kako da ne...sad imam sd820 i sve što radim leti na telefonu tako da mi to nije odlučujući parametar...a da imam problema sa touchom i bildujem mozak da li će to možda srediti ne pada mi na pamet...ako je to uopšte jedini problem koji ima :)

sve ti verujem, ali hype je samo jedan od razloga zašto ga neću...meni je to ružan debeljuškasti telefon kome su ubacili sd845 i sad je to kraj sveta...ne igram igrice i ne znam kad mi je na nekom novijem telefonu zafalilo baš procesorske snage...podseća me sve to na apple pričice kako je novi čip 28x brži od starog a grafika 22x brža, kako da ne...sad imam sd820 i sve što radim leti na telefonu tako da mi to nije odlučujući parametar...a da imam problema sa touchom i bildujem mozak da li će to možda srediti ne pada mi na pamet...ako je to uopšte jedini problem koji ima :)
Poco je overhajpovan, a ujedno su overhajpovani i moguci problemi. Za svaki mobilni kad bi ukucao naziv+issues, nasao bi po internetu na hiljade mogucih problema. Kad bi guglao za svaki, odustao bi od kupovine i ostao na tome sto vec imas.

Ovako si u pravu, telefon jeste malo "punačak" i brzina nije presudan faktor, a i stvarno je i Huawei mate 10 lite, čak i on deluje elegantnije u ruci... Ipak, i baterija je jaka kod Poco.

Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk

Da Poco ima OIS, Amoled(posto ocigledno to ljudi vole danas, meni vise prija IPS) i bolju izradu mogao bi da se poredi sa svim flagshipovima.

Nekome to vredi 300-700e, nekome ne vredi, zavisi od coveka :)

Neki moji drugari iz jedne radnje napolju mi nude mi8 explorer za 350 evra...Šta je sad Explorer? Kinezi nisu normalni sa svim tim modelima i podmodelima...

To je verzija Mi 8 sa otiskom prsta u ekranu i "providnim" ledjima, pogledaj kako izgleda na netu. Ima i nesto manju bateriju od standardnog Mi 8.

Za 350e je odlican deal, koja god da je konfiguracija memorije, ali proveri da ne dolazi sa kineskim rom-om, u kom slucaju bi morao da otkljucavas i flesujes global..

Izgleda da nema zvanican global rom, ali ima Xiaomi.eu, to je custom rom, morao bi da flesujes TWRP i kroz njega Xiaomi.eu. Ne znam kakva je politika oko cekanja za unlock za taj model, kod nekih je i 720 sati.

Ne znam koliko se isplati pored standardnog Mi 8 za 370e gde imas sve out-of-box plus kakvu-takvu garanciju.

U principu, telefon je egzotika :)

Upravo stigao i Meizu 16 kod nas na trziste, oko 450e je nov sa 2g garancije, po meni jedan od najlepsih i najboljih telefona ove godine, subjektivno misljenje :)
https://youtu.be/6kUHeHN-w6Y

Poslednja izmena:
Znao sam da ima neki catch...

Kod moje žene je kao neki rezervni telefon M2 note, skoro 3 i po godine, jednom samo fabrički resetovan, baterija i dalje ok, sasvim ok se pokazao...sad ću da vidim i za njega kako stoji, ovi momci koje sam pomenuo se bave manje više samo kineskim telefonima...

Btw,neko je skrenuo pažnju na nekoj od xiaomi tema da na par modela ne radi dobro speakerphone, što je meni dosta bitno...možda je čak neko ko je i na ovoj temi, zna li neko na koje modele se odnosi? Ne mogu uopšte da pronađem te postove...

Poslednja izmena:
našao sam, to je post no. 48 u temi koji od nekoliko telefona da kupim, op @vylota...zanimljivo da na ovo niko nije reagovao, niti da potvrdi ili demantuje...

"Koliko sam čuo Mi8 i Mix2s imaju problema sa spikerfonom, tj da noise cancelation iseca i sagovornika. Možda će to srediti sledećim update-om"....

Nazad
Vrh Dno