Šta je novo?

Preporuke za UPS

Chuck Norris

Slavan
Učlanjen(a)
09.10.2004
Poena
319
Potreban mi je solidan UPS za sto manje kesa a da nece da crkne za napajanje Chieftec od 350W i monitor. Da li mi treba i neki supersonicni razdelnik uticnica i koji je dobar?
Hvala

Ne treba ti nista super sonicno,nadji neki APC 350VA (ili 500VA)..cifra je valjda oko ~100eur...nije najjeftiniji (daleko od toga),ali ja ti ne savetujem da se glupiras sa kojekoakvim mustecima i cudima (njima je cena oko 50-60eur)....pogotovu ako imas losu struju u stanu........

Korekcija ulaznog napona pri naglijim promenama istog mu bas i nije zlatna strana,sto je bitno kod svakog racunara,naravno pod uslovom da ima losu struju (a veliki deo BG-a je ima :( ).....
Ja zivim na bulevaru,pa mi je u stekeru 182~234V (mereno redovno unimerom koji mi je postao kao srafciger neophodan :d ,a vise je ispod 200V),i kad sam stavio musteka,s vremena na vreme mi se gasio monitor,tresla se slika jer nije dobro elektro-magnetno izolovan,a i komp. se povremeno sam resetovao....
Kad sam uzeo APC svi problemi su nestali zajedno sa mustekom :D
Naravno i na APC-u sam donji stepen voltaze morao sa 196V da stavim na 184V da nebi non stop pistao i kukao....
Srbija :d

P.S.Moram da priznam da mi nije najjasnije kako se sad ne resetuje,i kako se monitor vise ne gasi,kada ni APC ne ukljucuje bateriju na npr. 186V,a i dalje sve radi kako treba (to,po mom misljenju znaci da je i u monitoru trenutni ulazni napon 186V,a i na kucistu,zar ne!?)....al sta je tu je,meni je bitno da je problem resen :)

Poslednja izmena:
Jos jedan glas za APC, koji ima i lepu podrsku pod Linuxom, pa ako eventualno budes odlucio da predjes na Linux to je plus. :)

Neznam kako je kod vas u BG-u, ovde u Vrscu meni ne pravi nikakve probleme, a skoro dva puta je jeftiniji od APC-a.

Da dodam jos jedan glas za APC,izbegavaj u velikom luku Mustek,MACASE (ako jos
uvek negde postoji) i KME.InfoSec iUPS 400 Pro i Antec su takodje OK.

Jel ima neko iskustva sa domacim UPS-ovima
ENEL,
model ENUPS 860 AVR je oko 100e

evo meni juce krenuo da oscilira napon i to ko lud, sijalice su treperele i to zestoko.... mustek se lepo ukljudi i po njegovom monitoring programu lepo vidim oscilacije napona a izlazni napon je oscilirao za 0.3v.

kompjuter mi radi super:
\\SERVER has been up for: 62 day(s), 22 hour(s), 1 minute(s), 7 second(s)
sa mustekom naravno. na njega je nakacen i switch, i jedan celeron 333. radi se o 800va musteku koga sam platio 53e, mnogo bolja kupovina nego skoro duplo skuplji apc.

Neki dan kada je bilo ono ****** od vremena, struja je pravila haos ali je Mustek svaki put odradio sta treba. U pitanju je Office650. Znam par ljudi koji imaju Mustek i niko se nezali.
Preporuka za Mustek 800pro posto je tako jeftin

bira je napisao(la):
Jel ima neko iskustva sa domacim UPS-ovima
ENEL,
model ENUPS 860 AVR je oko 100e

Cuo sam da nisu LOSI,mada za ovo i za sve ostalo "Made in Srbija"
ne bih ti dao preporuku.Ipak je Made in Germany,USA,France cak
i China mnoooogo...... mnogo bolje.E da dodam Merlin Gerin & Belkin
su 2 EU marke kojima treba dati malo vise paznje.
Poz.....

Upravo treba da mi stigne Mustek 1400. Javljam utiske.

Dobro bre drustvo znam ja da je Antec fenomenalan i da je APC vec zilion godina na sceni ali gledao sam karakteristike za Mustek 600VA + i 600 USB i ne deluju mi lose. Treba mi samo nesto da prezivi nestanak struje i varijacije pa da ga lagano ugasim. Zar Mustek nije svabska firma? Trebalo bi da su njihovi UPSevi OK...

Nazad
Vrh Dno