Šta je novo?

Preporuke za P2P programe

Laza

Čuven
Učlanjen(a)
05.09.2001
Poena
765
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen 5 7600X 4.7GHz & Thermaltake Toughair 510
Matična ploča
AM5 Gigabyte B650M AORUS ELITE AX DP/M.2/DDR5
RAM
DDR5 32GB 5200MHz Kingston Fury Beast 2x16GB
GPU
MSI Radeon RX 5700 XT, 8GB, 256-bit, RX 5700 XT MECH OC 8G
Storage
M.2 NVME 1TB AData 5000MBs/4200MBs
PSU
Be Quiet Pure Power 12 M750W BN343 Gold Modular
Kućište
Fractal Design Define R4 Black Pearl
Monitor
IIYAMA ProLite 27, ULTRA SLIM LINE, WQHD, IPS, 5ms, FreeSync, Zvučnici, XUB2792QSU-B1
Miš & tastatura
LOGITECH MK470
Pristup internetu
  1. Optički internet
Od skora sam korisnik kablovskog interneta i do sada sam koristio samo Kazaa-u, jer sam bio dial up korisnik i nisam mogao da koristim ozbiljnije programe. Za ovih nedelju dana, najbolje mi se pokazao DC++. Jedina mana koju sam nasao, je da ne postoji mogucnost istovremenog download-a od vise korisnika. Sasvim slucajno sam naisao na program StrongDC++ koji osim visestrukog downloada, ima jos par drugih zgodnih podesavanja. Nisam primetio nikakav nedostatak u odnosu na DC++.

To je bila moja preporuka za P2P program. Mene interesuje koje programe koriste ostali clanovi ovog foruma. Ja sam jos pokusao sa eDonkey, eMule i Soulseek, ali download nikad da pocne, i kad pocne - brzine su male, iako postoji veliki broj korisnika koji dele isti fajl. Svestan sam da negde gresim, pa me interesuju neki kratki saveti.

Ja sam doksam bio u mogucnosti da koristim cari interneta ceo dan (wireless) koristio overnet0.53a. Neznam zashto, jednostavno sve je islo kako treba i sve shta sam hteo sam skinuo. Mada koliko sam ja skontao kazza je bolja shto se muzike tiche, dok ovde ima vishe programa, igara itd itd. Npr skinuo sam preko overneta AutoCAD05 josh u martu ili aprilu, a pre overneta sam upotrebio kazzu i ona nije nasla nishta.

Znao sam da negde gresim. :wall:

edonkey/emule za sve i svasta. Sporo ti ide zbog firewall-a. Za aktulelne stvari bittorrent. Skida najbrze, sto je aktuelnije to bolje :)

Moze li malo vise detalja? Kako to sporo ide zbog firewalla? Firewall ili blokira ili ne. Mozda sporo ide sto sam passive korisnik a ne active.

Koji bittorrent program da koristim?

@npetar: ne bi bilo lose i ovde da objasnis detalje, jer sigurno nisam jedini koji nije upucen u sve tajne. Kako god bilo, ne vracam se na dc++, jer je strogdc++ stvarno nabildovan opcijama. Inace posecujem subotica-online.no-ip.info ali je problem sto niste na listi hubova, barem ne na onoj koju ja koristim: http://wza.digitalbrains.com/DC/hublist.bz2

Firewall ti onemogucava da se konektujes kod ljudi koji su takodje iza firewall-a. U svakom slucaju, download sa emula nije nikad ni meni bio brz. Ja ga koristim samo kad bas ne mogu nesto da nadjem.

Sto se bittorrenta tice, manje vise je svejedno koji ces klijent koristiti, imas azureas (ili kako se vec pise) i imas i bittornado koji ja koristim. Vaznije je koji tracker site koristis :) Jedan dobar je filelist.org (nadam se da ovo ne narusava politiku foruma).

Shareaza. Gadja 2 servera : eDonkey i Gnuttela2 . Lepo radi. Da li i ovaj post spada u pirateriju?

Ne spada. Svi korisnici dele freeware ili shareware verzije software-a, odnosno demo-e igara.

Ma Firewall Nema Veze Sa Tim Bre......a Za Brzinu...npr.warez Nema Limite Pa Skida Koliko Ti Mozes Da Download-ujes....kaza,emule...imaju Limite(koje Mozes I Sam Odredjivati)....ali Sta Vredi Kad Je Neki Krele Na Svom Kompu Odredio Da Mozes Da Skidas Brzinom Od 1kbps.ja Sam Warezom Zadovoljan.vodi Samo Racuna Sta Mu Stavljas U "shared"...

Off topic:
Zasto ti svaka rec pocinje velikim slovom. Video sam jos par usera sa istim stilom pisanja i nije mi jasno.

max_vb je napisao(la):
a Za Brzinu...npr.warez Nema Limite Pa Skida Koliko Ti Mozes Da Download-ujes
Ja sam npr sinoc skidao neke pesme preko Overneta i sa modemom sam imao DL 11,5 KBps i UL 1KBps :shock: Aj da je tako skidao 1 sec nego je tako ichio oko 2,5 minute. Tako da sam se prijatno iznenadio.

Da si poslusao tu pesmu koju si skinuo, neprijatno bi se iznenadio jer je puna cudnih zvukova, skljocanja. Toliki protok si ostvario jer modem vrsi veliku kompresiju tog laznog fajla. Recimo kazaa je puna laznih mp3 fajlova. Mislim da je to nacin na koji se velike muzicke kompanije bore protiv piraterije jos od napstera.

Nije mi jasno kako warez nema limite? O cemu vi to pricate?

Nije mi jasno kako warez nema limite? O cemu vi to pricate?
u pravu si...warez ima opciju za limit download-a ili upload-a ali:
ako to uradis onda mozes da skidas samo jedan file.pa tako redom...nemoze vise istovremeno.i tako...uglavnom ljudi to ne ogranicavaju pa download ide 100% bolje od emule ili slicnih

@Laza Pazi ovako nisam skidao samo jednu pesmu nego neke pesme i sve pesme koje sam tada skinuo su perfektne 128kbps i 44KHz

Ti si onda telekomunikacioni fenomen :), osim ako nisi koristio satelit za download.

Naravno da nisam koristio satelit za download, ali to je bilo samo tad, mozda je bijo puno usera, to zna, bitno je da su meni sve pesme koje sam skinuo to vece dobre. Overnet je prikazivao takad DL i UD, dok je DU Meter prikazivao DL 4,9 i UL 2

Inace, savet za sve korisnike KaZaa: Ako user od kog skidate ima neki broj u imenu, npr. ironside9, to je 99% "agent" koji sadrzi falsheve i, iako mu stoji neverovatan bandwidth, imacete mizeran protok, >1 Kbit/sec.

Nazad
Vrh Dno