Šta je novo?

preporuke za konfiguraciju

• Začetnik teme Začetnik teme OxyS
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

OxyS

Čuven
Učlanjen(a)
07.02.2003
Poena
619
Posto medju vama ima onih koji daleko vise znaju od mene, a sto je najbitnije , proslo im je kroz ruke i znaju okvirne cene, molim za pomoc.
Planirani rashodi su 75000-80000 din.Ali, imam nekoliko uslova:
1) Amd platforma
2) na monitoru ne zelim da stedim, samo se dvoumim izmedju 17 i 19 inca.mozda bi bilo bolje 17", jer 19" ipak puno kostaju, a ne bih pola love da dam na monitor, ionako mi veca rezolicija od 1024 ne treba (naravno uz sto vece ozvezavanje).
3) treba mi UPS
Otprilike to je to, ako nesto nije jasno , pitajte.

P.S. Modem i floppy imam :beat:

a

da napises konkretne komponente pa da ti se odgovori

pa evo konkretnije
ploca: nforce2
monitor: viewsonic ili sony( video sam u pakomu Sony E 250 za 275eura, ali ne znam kakav je,na sonijevom sajtu sam pronasao E 240B, a ovog iz pakoma nema) pa ako neko ima neko iskustvo ili ekvivalent viewsonic ( s obzirom na priruzbe na samsung) ili ako vi imate neki bolji predlog
HDD- maxtor ne dolazi u obzir, jedino WD ili seagate od 40 gb( kakvi su ovi WD sa 8mb cachea)
memoriju cu hyper x 2* 512 mb, verovatno pc 333, pa da je malo kloknem,a ne da dajem za pc 400+
procesor: 1700+ t'bred B
kuler: koji , jer planiram da klokujem procesor, ali da nije bucan
kuciste: mislio sam na ono fensi thermaltake xaser sa 5 ventilatora, ali posto cu uzeti klimu ( mislim, za stan), ne znam da li mi je to potreebno
napajanje:neko malo jace
zvucna: ima integrisana na nforceu, znaci ne treba
Ups; ne znam kako se te stvarcice tacno nazivaju, ali nesto sto ce da stiti od promene napona i da eventualno ima dodatno napajanje od par minuta da mogu ugasiri komp(ukoliko nije puno skuplja takva opcija)
graficka: e tu starno ne znam . da li ati ili nv. za 5900ultra nemam lovu, jedino sta ostaje 5600(ima neka u pakomu ali ne znam da li je ultra ili obicna, ja bi ultra) ona je oko 190 E
eto , to bi bilo to

Imas preko 1000evra za potrosnju i gledas AMD procesore i CRT monitore ????

Pozdrav!

To i mene cudi. A gleda i nVidia gk 🙂

Thermaltake "fensi" kuciste je po meni ruznije od klasicnog Chieftec-a, mada mislim da je potrebno, bez obzira na klimu, ne samo zbog ventilatora.

A rezac?

Rezac cu liteon ili lg , jos se nisam odlucio(ima neki tred , pa cu da pogledam malo bolje sta kaze narod).
Nije mi jasno sta ste mislili pod onim
Imas preko 1000evra za potrosnju i gledas AMD procesore i CRT monitore ????

pa to je kompletan komp, i nije bas neka lova za dobar

ajde, pomazite

Mislio je da batalis AMD i Uzmes Intel sa nekim solidnimv TFTom..

Pa naravno... npr.
160 za valjani P4
100 za plocu (BH7 i845PE)
100 za memoriju (512 DDR400)
160 za graficku
80 za HDD
480 za TFT
30 za tast + mis
50 za DTK kuciste
70 za LG DVD/CD-RW kombo
20 za FDD i modem
i to je tu negde oko 80 000

Pozdrav!

Ako je takva kinta u pitanju, nema potrebe da se igrash sa amd-m (moje mishljenje naravno)
Pale su cene Intel-u, pa sad za pristojne pare mozesh procesor
Ako uzimash CRT, uzmi DELL, promenio sam ih barem 15, nijedan me nije ispaljivao.
Pozdrav

Jos jedan glas razuma za Intel, znaci ni ne razmisljaj o Amd-u.....

Sto se ploce tice, pod pretpostavkom da se opredelis za Intel-a, naravno, uzmi lepo neku sa i865 chipsetom, to ti je ovaj novi sa podrskom za 800Mhz magistralu (200 quad pumped, odnosno 200x4)...

Onda, dalje uzmi Radeon 9500 Pro (Saphire, HIS, Gigabyte), ili ako ti se uklopi u cenu moze i 9700 Pro (ali cisto sumnjam)..

Sto se fancy kucista kako ti kazes tice, ono nije samo fancy, vec i super-kvalitetno, ali bih ja iz ove perspektive pre uzeo Chieftec nego TT, iz prostog razloga sto se TT prodaje bez napajanja, pa moze da se desi da ti kuciste "upare" sa nekim nekvalitetnim, a uz Cheftec obicno idu napajanja, koja su jako kvalitetna...

Kad je monitor u pitanju, ja bih pre uzeo CRT (ali to je moj licni fetish sa kojim se niko razuman ne bi slozio), ne znam zasto (a, da mozda zato sto ga "ima", pa mogu da opravdam investiciju pred ukucanima). Svi koji ti govore da uzmes TFT u pravu su, zbog jednog razloga, a to je da TFT skoro i ne zraci, tako da su ti oci maksimalno moguce zasticene, a i slika na njima je, priznajem veoma ostra (dobro ostaje pitanje zasicenosti boja, ali nema veze). Dakle zbog "zdravlja" uzmi TFT..

Zasto ne Maxtor HDD, ne znam, ali ako ne Maxtor onda definitivno WD (a, da 40 GB je malo mali disk, uzmi vise "nece da se baci")...

A, da mis i tastatura su ti jako vazni, tako da je veoma dobro da ih isprobas pre kupovine (previse tvrda ili meka tastatura itekako iritira, veruj mi), pre svega se odnosi na tastaturu. A sto se misa tice uzmi neki od opticikih modela (ako oces nesto stvarno dobro Logitech MX300)....

To bi bilo to

Nazad
Vrh Dno