Šta je novo?

Preporuke i pomoc oko OC

Chupa_chups

Slavan
Učlanjen(a)
24.11.2004
Poena
301
Evo ovako,hteo bih malo da clocnem moj comp. ako je moguce,jer nemam bas neki kvalitetan i dobrar comp ali imam zelju,pa mi treba i pomoc jer do sada to nisam radio niti sam imao prilike da vidim kako neko to radi,znaci za OC sam sto bi rekli duduk :) ali ziv sam covek pa me se nadam da cu nauciti i nesto o tome.
ja imam:

Ploca neka: Elitegroup K7S5A (nikad cuo pre)
Procesor: AMD Athlon 2000+ thorough...
Memorija: 2x256DDR crosair
Graficka: NVIDIA Geforce 4 MX440 na ddr rame
Hard: 40gb Maxtor (znam da nema veze al sam ga napisao)

E ja to imam pa sada ako bi neko hteo da mi pomogne i ima malo vremena da me posavetuje i uputi gde,sta,kako,koliko... da neduzim vise znaci ne bih da mu proveravam gde mu je maximum jer ne bih da ostanem bez compa ali neko slolidno OC za malo vise Mh bi mi godilo,inace kao sto znate sada imam 1667mh

Chupa_chups je napisao(la):
Evo ovako,hteo bih malo da clocnem moj comp. ako je moguce,jer nemam bas neki kvalitetan i dobrar comp ali imam zelju,pa mi treba i pomoc jer do sada to nisam radio niti sam imao prilike da vidim kako neko to radi,znaci za OC sam sto bi rekli duduk :) ali ziv sam covek pa me se nadam da cu nauciti i nesto o tome.
ja imam:

Ploca neka: Elitegroup K7S5A (nikad cuo pre)
Procesor: AMD Athlon 2000+ thorough...
Memorija: 2x256DDR crosair
Graficka: NVIDIA Geforce 4 MX440 na ddr rame
Hard: 40gb Maxtor (znam da nema veze al sam ga napisao)

E ja to imam pa sada ako bi neko hteo da mi pomogne i ima malo vremena da me posavetuje i uputi gde,sta,kako,koliko... da neduzim vise znaci ne bih da mu proveravam gde mu je maximum jer ne bih da ostanem bez compa ali neko slolidno OC za malo vise Mh bi mi godilo,inace kao sto znate sada imam 1667mh

pogledaj Sticky "Kako overclockovati" i sam ces sve skontati... Veruj mi tako sam i ja :D Pa ako budes imao nekih konkretnih pitanja ti pitaj...inache ti niko nece odgovoriti... tako su i meni :D

Nisam bio tu par dana i vidim da mi nije niko odgovorio na moja pitanja,posto imam neku plocu za koju nisam nikad cuo pa je i bios drugaciji od svih sto sam do sada video hteo bih da mi pomognete ako mozete.
Kod mene u biosu nemoze de dize voltaza u hardvare monitor-u,znaci samo mogu da gledam kolika je voltaza.

Evo kako izgledaju podesavanja u mom biosu(nisam sve napiaso samo ono najvaznije i sto me buni):

ddram timing configuration:
1.safe
2.normal
3.fast (ja sam ga stavoo na fast,bio je normal)
4.ultra

ddr cas latency:
1. spd (ovo mi stoji kao default)
2. 2t
3. 2,5t
4. 3t

ddr ras active time:
1. 6t (default)
2. 7t

ddr ras precharge time:
1. 4t (default)
2. 3t

dram driver slew rating:
1. normal (default)
2. fast

s2k i/o comfenstation:
disabled (default)

cpu speed 133/133 (tu moze samo da se menja da bude 100/100,100/133,133/100 ili 133/133 kako sam ja namestio

e sada ako razumete sta je ovde sta zamolio bih vas da mi kazete sa da povecam a sta da ostavim posto nije kao kod ostalih biosa.
procitao sam sticky ali se ovde drugacije podesava nego tamo sto je objasnjeno.

Nazad
Vrh Dno