Šta je novo?

preporuka za Win XP

ProblemMaker

Čuven
Učlanjen(a)
07.01.2003
Poena
604
Da li bih mogao da instaliram Win XP na slijedecu konfuguraciju. Mislim da li prporucujete
MB Canyon CN-6xbas, via 694t audio

CPU intel celeron 850 MHz 128K/100 MHz Box

SD RAM 128 MB/PC 133

HDD 20.4 GB WD Ultra ATA/100

Fdd 3.5" Samsung

SVGA Asus AGP-V3800 LP Pure TNT2 M64 32 MB

CD ROM Drive 52* Samsung

Zvucna kartica (int.) i zvucnici 60 W teac

Midi Tower kuciste ATX Codogen 6013-g5,300W

Samsung color monitor 15" SM551S Aquila

Tipkovnica BTC 5201 PS/2

Mis Genius EasyMouse PS/2 s podloskom

Fax modem GVC 56 K int. PCI

Takodjer bih Vas zamolio ako imate kakav link o formatiranju diska (u detalje)
HVALA

Imam jos jedan problem a to je modem
NA cd-u nema driver za Win XP zato sto jos tada nije izasao ovaj OS
Da li netko zna sa sigurnoscu da li ovaj modem podrzava Win XP

Nemoj XP nikako na 128 MB Rama, jer on toliko zauzme pri podizanju, tako da sve sto bi radio dalje, islo bi u swap, sto nevalja nikako. Sto se modema tice, jel to bese Conexant? Ako je HSFi onda ce ga XP naci kao generic 56k soft modem.

Zaboravi stavit da sam nadogradio sa jos 256 MB pa imam 386 MB rama
Mozes malo pojasnit to za modem
Nisam bas neki strucnjak

ProblemMaker je napisao(la):
Takodjer bih Vas zamolio ako imate kakav link o formatiranju diska (u detalje)
HVALA
idi na search, pa trazi fdisk a da je postovao Miroslav

ajde nisam bio lenj pa sam ja nasao

Fdisk kratko uputstvo

lepo je neko rekao, ovo treba da ide u FAQ

Mozes se odluciti za neki manje zahtevniji OS Win200 ili WinME.

Mogo bih to uradit ali onda kada izadje longhorn ja opet kasnim s operativnim sustavom za 4 godine

Kao sto sam vec rekao na WebMajstorima, ja sam instalirao XP na ovakvu konfiguraciju: Cel633, 256MB, MSI BX Master, GeForce2 MX200, CMI zvuk, US Robotics ext, Teac 40, Teac 4/4/32, bezicni Logitech...

Sve radi super i veoma brzo!

PS. ProblemMaker, kako si nasao ovaj forum? Da li je preko mog potpisa na WebMajstorima ili nekako drugacije? 🙂

Mancha je lepo rekao da ne stvlja WinXP sa 128 mega rama! ako je covek u medjuvremenu dodao i tih 256, ne znam u cemu je problem

Mom ortaku na mnogo slabijoj masini radi XP sasvim pristojno tako da ne vidim zasto ne bi i na ovoj. Najbitnije je da ima sto vise memorije 🙂

U principu nedostatak memorije je za XP jedino ogranicenje. Svojevremeno sam u masinu win2k stavio cyrix procesor, ali sam promasio mnozilac, pa je radio na 66MHz i nije mu nedostajalo procesorske snage.
Sto se modema tice, najbolje je instalirati bilo koju verziju Sandre, i pod "PCI,AGP...busses" pise i tacana naziv, proizvodjac i chip. Iz tih informacija (chip) se moze zakljuciti da li ce ga XP naci sam.

Lepo instaliraj Windows 2000...:cuss:

PS. ProblemMaker, kako si nasao ovaj forum? Da li je preko mog potpisa na WebMajstorima ili nekako drugacije?

Preko onog linka sto si postavio

ma win2000 i winxp su isti, samo ako hoces malo bolje graficki resen i napakovan nekim sitnicama koje samo opterecuju disk, stavljajte winxp.

ili u prevodu, ako imate jaku masinu, zaista ne vidim ni jedan razlog zasto ne biste to uradili.

Pri formatiranju izbrisem sve podatke na disku a neki od njih mi trebaju kako ih mogu sacuvat

Pri formatiranju izbrisem sve podatke na disku a neki od njih mi trebaju kako ih mogu sacuvat
Odneses HD kod druga pa iskopirs na njegov, ili ako imas particije, prekopiras sa jedne na drugu, i na kojoj su ti podaci, nju ne formatiras. malo sam ovo cudno rekao, ali nadam se da ces razumeti🙂

odnesi hard disk kod nekoga ko ima rezac pa nek ti baci sve to na cd.

budi veoma oprezan prilikom vadjenja hard diska, mogu biti veoma osetljivi na udarce 🙂

Ovo bi s rezacem moglo upaliti
I jos samo nesto prije nego kupim Win XP opet ima veze s driver ali za graficku karticu. Ona samo ima za 98 i 95.
Da li je to neki problem ili...

Ne treba mi nikakav maximum samo neka radi
Ok to bi bilo to
Nadam se da ce ono s modemom proci
Hvala
cheers

Prevod teksta

Da li bi mi netko mogao da ukratko kaze sta pise OVDJE
Ima neke veze s modem SM56 koji je u mene ali posto nisam bas nesto dobar s engleskim. Zamolio bih Vas da otprilike reknete sto pise tamo
Mozda je tamo spas

Nazad
Vrh Dno