Šta je novo?

Preporuka za testaturu

• Začetnik teme Začetnik teme K1b0r9
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

K1b0r9

Cenjen
Učlanjen(a)
03.11.2012
Poena
151
Zdravo ljudi, da li moze neko da mi preporuci neku testaturu do 3000 hiljade ali bih voleo da ima onaj tipkav osecaj na dugmicima i da se cuje jak klik kad se pritisne ako neko razume na sta mislim.

@nesa da li si siguran da si preporucio ono sto covek trazi, obzirom da je jedino spomenuo da zeli da se cuje dok kuca i to jako, a ta dell u nazivu nosi QuietKey, pa da coveku ne preporucis nesto sto on ne zeli 🙂

za mehanicke testature znam da imaju dosta jak klik pogotovo chery blue cini mi se ali su one mnogo skupe , tako da pitam da li zna neko neku jeftiniju , ali dobro mozda i nemora da se cuje jak klik ali bi bar trebalo da budu nekako cvrsce

Nesso, taj link iz tvog posta sto vodi ka it svet sajtu za dell tastaturu, slika koja je okacena tamo za DELL QuietKey KB212-B nije dobra, tastatura ovako izgleda - LINK , e sad jesi mislio na ovu sa mog linka ili na genericku staru dell tastaturu sa slike na it sajtu ?

dobar je taj dell sa nesine slike, ako ima jos negde da se nadje...

Ja ću još furati ovaj moj Logi krš od tastature, a onda uzimam gore navedenu CM mehaniku. Da ponovo kupujem tastaturu od 2k din mi je retardirano. Taman da se častim za novaka.

*** kada jednom probaš mehaniku, više se ne vraćaš na membranu. :d

Dell sa slike savrsena tastatura ali pogresno napisan model

Mislio sam na ovu sa slike :S:
Mogu iz iskustva da potvrdim da je Dell tastatura sa slike savrsena i neunistiva tastatura.Tasteri imaju idealan hod narocito za ljude koji puno i brzo kucaju i koriste istovremeno obe ruke.Ovaj model se inace proizvodi vec 10g jedino mu se menjaju oznake pa je sada oznaka Dell Smartcard USB Keyboard.Tastatura je zaista idealna narocito tasteri.Jedina mana sto mozda nije atraktivna.Inace oznaka koja je data na slici nikad nije bila oznaka tog modela.

Nadjoh ja ovaj model dell generic tastature, mogu reci da je kuckanje na njoj prava uzivancija, ogroman space 🙂, uzima mesta na stolu samo onoliko koliko mora i jako lepo izgleda.....

Dell_keyboard_1.jpg

Jel moze neko da kaze sta su novo donele mehanicke tastature da bi opravdale ovoliku cenu ?

Taj erotski osecaj kad stisnes gumb...

Preciznost pre svega.
Nema šetanja tastera levo desno, vreme okidanja se oseti taman kako treba (zavisi od vrste tastera). Ima par mehaničkih tastatura izloženih po radnjama u Bgd-u (bar je u Games-u u Ušću bila SteelSeries 6G ili 7G) i mogle su da se malo probaju. Jednostavno osećaj tokom kucanja po istoj moraš da probaš, teško je opisati. 🙂

Das Keybord je keva.

Inače da se pohvalim pazario sam CM quick fire pro tastaturu. Mmmmm, nebo i zemlja u odnosu na konfekciju.

U startu sam želeo neku sa brown switch-evima, ali ih nema u ponudi ne kod nas, nego ni u evropi. Quicj fire pro ima crvene (igračke switcheve).

Prva i odmah primetan razlika je hod tastera. Celih 4 mm je ogromna razlika u odnosu na obične membranske. Takođe dok kod regularnih moraš da zabodeš taster do kraja i ona tek onda registruje klik, ovde već posle 1-2 mm kretanja tastera klik je registrovan. Generalno možeš i da kucaš sa blagim pritiskom ili možeš i da udaraš do kraja. Sam osećaj pri kucanju je sjajan, barem meni, ali treba vremena za privikavanje. Izrada je perverzija, parcijalno osvetljenje je dobro rešeno, kabl je najbolji koji sam u životu za bilo koju periferiju video. Sa težinom od cca 2 kg nema bežanja po stoli, a može i da posluži kao hladno oružije ako zatreba. 😀

Jedino što je tastatura visoka, pa oni koji su navikli da prilikom kucanja odmaraju dlanove na stolu, mogli bi da razmisle o kupovini nekog dodatnog odmorišta za iste ili o kupovini trigger modela. Tasteri su razmaknuti međusobno, pa su samim tim šanse da se slučajno stisnu dva odjednom nepostojeće. Za igranje je stvarno odlična. Čak i glupostima kao što su tenkići ili civ 5 ume da ti igranje na njoj izmami osmeh na licu.

Ako Vas još nešto interesuje pitajte slobodno. 🙂

Nazad
Vrh Dno