Šta je novo?

Mobilni telefon Preporuka za telefon do 35000 dinara

Koji mobilni telefon kupiti

markoni_slo

Slavan
Učlanjen(a)
08.11.2006
Poena
320
Potrebna mi je preporuka za mobilni telefon do nekih 35000 dinara za suprugu. Trenutno ima Xiaomi Redmi Note 8t koji koristi nekih 5 godina i koji je počeo da posustaje te je došlo vreme da se isti zameni.
Telefon bih uzimao isključivo u radnji, nov sa fiskalnim računom i pratećom garancijom.

Najbitniji kriterjumi su sledeći:
  • Da telefon ima što bolju autonomiju, da baterija da može da izgura barem jedan dan korišćenja koje podrazumeva često telefoniranje kao i slanje tekstualnih poruka i email-ova.
  • Da ima dobru kameru.
  • Obzirom da ne menja često telefon, da je softverska podrška koju pruža proizvođač što duža i što ažurnija za taj određeni model.

Takođe bi bilo dobro da ima barem 8gb memorije i barem 256gb skladišnog prostora ili mogućnost proširenja istog karticom.
Ono što sam uspeo da ispratim putem kojekakvih recenzija i utisaka što na forumu što na drugim mestima a što upada u budžet jesu sledeći modeli:

• Xiaomi Redmi Note 13 PRO 4g 8/256
  • Xiaomi Redmi Note 13 PRO 5g 8/256
  • Xiaomi Redmi Note 12 PRO+ 5g 8/256
  • Honor Magic6Lite 5g 8/256
  • Motorola Edge 50 Fusion 8/256
Ne znam da li još nešto upada u ovaj cenovni rang i sa ovim kriterijumima iz npr. Samsung ponude ali ono što sam našao kod prodavaca u konfiguraciji 8/256 je uglavnom preko 40000 dinara.
Voljan sam da čujem i druge predloge ali budžet je manje više određen pa bih vas sve zamolio da mi ne dajete preporuke tipa "dodaj još xy evra i uzmi to i to" jer od toga nema ništa :) kao što me ne interesuju ni KP oglasi, telefoni od operatera, itd.

Potrebna mi je preporuka za mobilni telefon do nekih 35000 dinara za suprugu. Trenutno ima Xiaomi Redmi Note 8t koji koristi nekih 5 godina i koji je počeo da posustaje te je došlo vreme da se isti zameni.
Telefon bih uzimao isključivo u radnji, nov sa fiskalnim računom i pratećom garancijom.

• Da telefon ima što bolju autonomiju, da baterija da može da izgura barem jedan dan korišćenja koje podrazumeva često telefoniranje kao i slanje tekstualnih poruka i email-ova.
  • Da ima dobru kameru.
  • Obzirom da ne menja često telefon, da je softverska podrška koju pruža proizvođač što duža i što ažurnija za taj određeni model.

Takođe bi bilo dobro da ima barem 8gb memorije i barem 256gb skladišnog prostora ili mogućnost proširenja istog karticom.
Ono što sam uspeo da ispratim putem kojekakvih recenzija i utisaka što na forumu što na drugim mestima a što upada u budžet jesu sledeći modeli:

Ne znam da li još nešto upada u ovaj cenovni rang i sa ovim kriterijumima iz npr. Samsung ponude ali ono što sam našao kod prodavaca u konfiguraciji 8/256 je uglavnom preko 40000 dinara.
Voljan sam da čujem i druge predloge ali budžet je manje više određen pa bih vas sve zamolio da mi ne dajete preporuke tipa "dodaj još xy evra i uzmi to i to" jer od toga nema ništa :) kao što me ne interesuju ni KP oglasi, telefoni od operatera, itd.
Kupite preko oglasa nov Samsung A55. Daleko su jeftiniji na KP nego u radnjama, a ispunjavaju uslove koje ste postavili daleko bolje od ovih telefona.

• Da ima dobru kameru.

Samsung A54 je pun pogodak.
Samsung A55 je prevelik, glomazan, nije za zenu!

To je diskutabilno šta kome više odgovara. Možda je za nju bolje da ima širi ekran zbog kucanja i u tom slučaju je A55 bolja opcija.

Kupite preko oglasa nov Samsung A55. Daleko su jeftiniji na KP nego u radnjama, a ispunjavaju uslove koje ste postavili daleko bolje od ovih telefona.
Ja mislim da nema nov a55 sa verzijom 8/256 za te pare. A čovek je rekao da neće preko i da neće polovne.
Ja imam RN 13 pro 5g pa bih možda njega i preporučila.

• Like
Reagovanja: fiy
Samsung A54 je pun pogodak.
Razlika u sirini je manja od jednog milimetra.

Ja mislim da nema nov a55 sa verzijom 8/256 za te pare. A čovek je rekao da neće preko i da neće polovne.
Da, ipak je za malo skuplji, pogresio sam ja, pise na oglasu da je manje, pa kad otvoris vidis da je to 128GB verzija, a da je 256GB preko 300e.
Svakako je bolji telefon od ovih, ali ako budzet nije moguce korigovati i zaista se ne moze kupiti van prodavnice onda otpada.

RN 13 Pro 5G ima najgoru autonomiju od ponudjenih(po gsmarena testu).

Čitao sam da A54 ima problem sa čestim pregrevanjem zbog nesretnog exynos procesora pa sad ne znam dal je taj problem i dalje prisutan ili to možda zavisi od primerka do primerka pa kako te sreća posluži. To je iskreno i glavni razlog zbog kojeg ga nisam uzeo u razmatranje, inače zadovoljava skoro pa sve kriterijume i verovatno bi bio prvi pik.

Slažem se da je manji telefon bolji i ugodniji za koriščenje ali obzirom da je Redmi Note 8t koji trenutno koristi sličnih dimenzija, mislim da telefon kao što je A55 ne bi predstavljao problem što se veličine tiče i rukovanja. Međutim A55 svakako cenom ne ulazi u budžet pa se ni ne razmatra. :)

I da, kao što napisah u uvodnom postu, telefoni sa kojekakvih oglasa bilo novi ili polovni me zaista ne interesuju. Nemam želju da se nalazim sa ljudima na ovom ili onom ćošku radi preuzimanja uređaja uz obećanje da garancija postoji po sistemu "samo me cimni i rešavamo stvar" ili da ubacujem novac kroz poluotvoren prozor i preuzimam uređaj sa zadnjeg sedišta kola. :)
Dakle, otpadaju bilo kakve kombinacije osim one koja podrazumeva kupovinu novog telefona u registrovanoj maloprodaji ili internet radnji koja daje fiskalni račun.

Čitao sam da A54 ima problem sa čestim pregrevanjem zbog nesretnog exynos procesora pa sad ne znam dal je taj problem i dalje prisutan ili to možda zavisi od primerka do primerka pa kako te sreća posluži. To je iskreno i glavni razlog zbog kojeg ga nisam uzeo u razmatranje, inače zadovoljava skoro pa sve kriterijume i verovatno bi bio prvi pik.
Ja sam ga koristio oko godinu dana, nisam imao problem sa zagrevanjem.
Doduse ne igram igre na telefonu, ne snimam video vec ga koristim onako kako si ti gore opisao + drustvene mreze.
Primetio sam jedino da bude nesto topliji kad sam koristio Lightroom ali nista specijalno.

Moze da se nadje (ili spusti za 1000-2000din) nov 8/256 za 35000, a na oglasima ima i neotpakovanih sa fiskalnim racunom (A1, Yettel, Gigatron, itd.) i 2 godine garancije, kao u radnji. A moze i 8/128 pa samo doda memorijsku (A55 podrzava do 1TB). Suludo bi bilo uzeti A54 pored A55

Moze da se nadje (ili spusti za 1000-2000din) nov 8/256 za 35000, a na oglasima ima i neotpakovanih sa fiskalnim racunom (A1, Yettel, Gigatron, itd.) i 2 godine garancije, kao u radnji. A moze i 8/128 pa samo doda memorijsku (A55 podrzava do 1TB). Suludo bi bilo uzeti A54 pored A55
Covek je rekao da ne zeli tu varijantu i nije konstruktivno da nastavimo da ga ubedjujemo da je to pravo resenje za njega.

Dobro, ko zna kakva su mu iskustva, mozda i ne zna da na oglasima ima i novih telefona sa racunom velikih maloprodaja (ja sad nasao nekoliko iz Gigatrona i BC Group) ili da A serija podrzava memorijske kartice. Ako mu se ni to ne svidja tu su A54 ili Motorola.

Ovi tvrde da imaju taj isti i za manje, 35390 din, ali u opisu ne deluje da ima 5g iako piše u naslovu:

Nije taj, 5g ima SD procesor, ovo je MT.

Možeš da nosiš telefon direktno u servis sa tom garancijom i ostvariš popravku ali ako nakon toga zatreba zamena telefona mora do operatera sa tobom da pođe osoba na čije ime se vodi garancija. Naravno postoji i opcija zvana notar ali to je dodatni trošak...

Najbolje KP sa fiskalnim ne od operatera nego od nekih prodavnica tipa Gigatron, Tehnomedija (izbegnite Tehnomaniju hehe), BC Group, Metalac, sta god...

Nazad
Vrh Dno