Šta je novo?

Mobilni telefon Preporuka za telefon do 300 evra

Koji mobilni telefon kupiti

Burek95

Poznat
Učlanjen(a)
20.12.2022
Poena
40
Moja oprema  
CPU & Cooler
Ryzen 5 2600x
Matična ploča
Asus ROG B350 f Gaming
RAM
Viper 16 Gb 3000 Mhz
GPU
GTX 1060 6 Gb
Storage
Samsung 870 Evo 230 Gb Hdd Toshiba P300 2TB Samsung 970 EVO Plus 500 Gb
PSU
Thermaltake 530w
Pristup internetu
  1. Optički internet
Kao sto naslov nalaze treba mi preporuka oko telefona zelim da izadjem iz sekte Xiaomi definitivno imam Redmi Note 10 i poceo je da me zeza od novog update samo tako od brzeg trosenja baterije do problema sa obavestenjima koja kasne dosta bagovanja i usporavanj itd tako da otvoren sam i za nove i polovne telefone.

Sigurica Samsung A52s, A53.
"Egzotika" - neki One Plus poput... One plus 8T, Nord 2, Nord 2t...

Sigurica Samsung A52s, A53.
"Egzotika" - neki One Plus poput... One plus 8T, Nord 2, Nord 2t...
Pa razmišljao sam se za A52s video sam i recenzije nekih ljudi deluje ok al drugar me ubedjuje da telefon ne valja jer je s serija kao puno bolja tipa s20, s20+ ili note 10+

Pa sto ne poslusas drugara i uzmes s20, s20+ ili note?

Uspeo sam da nadjem A52s 8 rama 256gb koriscen malo nesto bas za ove pare, a ne bih uzimao ove iz S serije jer su malo stariji skuplji a polovni su telefoni bez garancije al ne kazem da su losi.
Google pixel 6a ili A52s u zavisnosti šta preferiraš od firmi
Cuo sam jako dobre stvari za Google Pixel ali ne znam da li bih probao.

Pa razmišljao sam se za A52s video sam i recenzije nekih ljudi deluje ok al drugar me ubedjuje da telefon ne valja jer je s serija kao puno bolja tipa s20, s20+ ili note 10+
Pa ako verujes drugaru , onda njega poslusas...ne pitas ovde. Ovde ljudi slabo znaju, drugar ipak zna bolje...

Pa jeste bolja S serija, zato je i skuplja a zato i postoje cenovni segmenti. Za 300e gledaš telefone koje su u cenovnom segmentu 300e a ne 500+e. Ako već hoćeš Samsunga probaj da nađeš S21Fe, vdim ih po oglasima čak za ispod 350e, pa se cenkaj do sume koju možeš da platiš.

Hvala vam stvarno na preporukama ja gledam da što bolje iskoristim ove pare e sad samo se treba odlučiti za koji model 😅

Našao sam S20fe ali sa Exynos jel i to ok?

Prema meni, bolje za te pare kupi novi, neotpakovani model A serije, nego da juriš neki polovni ili stariji model S serije.

S20FE je dobar telefon, ali telefon koji je pri kraju softverske podrške, ako već nije istekla, a tu je i godina proizvodnje uostalom... Stari telefon jednako godinama starija baterija, a starija baterija u u startu može biti degradiran kvalitet.

A52S je ziher izbor... Čak ni A33 nije loš izbor koji ti još ostavi kusur za brzi punjač, masku i staklo...
Ili Pixel 6a, ako možeš da namakneš koju desetinu evra više, ali opet računaj koju desetinu evra ekstra troška na dodatnu opremu u tom slučaju.

Pogledaj i Realme 10, teško naći bolje za taj novac. Puno nas iz Realme sekte smo prebezi iz Xiaomi tabora. ;)

Ima na oglasima malo korišćen Realme GT2 i to bi bio best buy za te pare. Sirote i nedovršene varijante kao gorepomenuti Realme 10 zaobići u širokom luku. Može S20 FE Snapdragon, eventualno OnePlus Nord 2, mada može na KP za stoju manje bolje da se ispazari. Sve u svemu, ti zaključi kakvi su ti prioriteti.

S20 FE SD verzija mi je i dan danas bukvalno savršen telefon.

Jedino za sta bih ga menjao jeste A52s zbog 3.5mm ulaza. Ne mogu da podnesem ove type-c slušalice sa DAC konverterima i ne daje mi se +50€ da bih imao BT slušalice na kojima mogu da koristim mikrofon za razgovor.

Od kad sam prešao na bt slušalice ne bih se vratio na kabl. Vrede svaki dinar.

BTW, imam galaxy buds pro, I tu se žale ljudi da me slabije čuju na mikrofonu. Ali nisam ih ni uzeo za priču, pa me bas briga.

Sirote i nedovršene varijante kao gorepomenuti Realme 10 zaobići u širokom luku.

Ja sam ga uzeo nedavno, moj prvi Realme, i zadovoljan sam njime. Prešao sa Mi 11 Lite 4G.
Ne bih se složio da je sirotan neki ali je svakako klasa ispod telefona koji se mogu naći za 300€.
U poređenju sa Redmi Note 10 koji autor poseduje bio bi mu valjan pandan verujem i osveženje, skok i ne.

Za cenu od 230€ nema tu ništa nedovršeno... Verovatno trenutno najjači 4G čip, za pedalj bolji recimo od novog SD-a u RN12, sasvim dobar ekran, fenomenalna baterija i generička 50MP kamera koju trpaju u svaki telefon do 250€ praktično.

No, to nije tema jelte... Da autor traži telefon do 250€, od mene bi imao preporuku.

Može recimo i da pogleda Motorolu G72, potcenjen telefon rekao bih.

Cena ispod 300€, a dobija verovatno najbolji ekran ne samo u svojoj klasi, nego rekao bih i bolji ekran od Galaxy A ekipe, klot Android, MTK G99, koji vrti sve glatko, sasvim pristojnu kameru, bolji svakako od ovih 50MP telefona, samo ne toliko dobru kao u Galaxy A seriji, isto bateriju od 2 dana, i komplet opremu, brzi punjač + maska za start.

Mene lično nervira kod ovih novih telefona, naročito Galaxy A serije ili Pixela recimo, odmah u startu u budžet ili kao dodatni trošak moraš da uračunaš 30-50€ dodatne opreme, u zavisnosti od toga da li ćeš OEM punjač da dokupiš, da li ćeš neku brendiranu maskicu i kvalitetnije staklo, ili ćeš ga upakovati u najjeftiniju generičku zaštitu.

Posebno je nezgodno kada ti je prag ovako uz ivicu nekih super alternativa, pa kažeš imam 300€ pa ti neko kaže e za samo malo više imaš 6a koji je oko 330€, pa kupiš njega, pa dok ga opremiš, ode iz džepa i do 70€ više nego planirano. 😁

No, o toj fleksibilnosti svakako kupac neka misli.

Koristim Redmi Note 11 sa istom kamerom, plaćen 165€ prošle godine i tu je negde sa Realme 10, odnosno, blizak mu je RN 11S. To što možda malo više košta, pored živog Redmi Note 12 koji se nudio i ove godine isto za 19, odn. 21k dinara (64/128) je suludo uzimati u obzir. Ovde je reč o maksimalnoj iskoristivosti više cenovne kategorije, što znači i duplo veća očekivanja u odnosu na RN 10, a isti je već opremljen dobrom kamerom, tako da je meni kamera bila glavni parametar. Pored Sony IMX582, bilo koji Samsung senzor srednjeg segmenta nema šta da traži tu. On može samo da ide korak napred na barem Samsung A52s sa IMX682. Međutim, pošto OP Nord 2 ima IMX766 koji je praktično išao u flagship telefone, zato sam njega i predložio. E tu sad normalno ima kompromisa na nivou čipseta i LPDDR4X pa košta manje. S20FE SD je posebna priča i njegov IMX555 je namenski rađen kao što se rade senzori za iPhone i što su se radili za Huawei P seriju, to je klasa za sebe. Pritom, ima jaču IP zaštitu i LPDDR5. Bolji future proof paket u tom cenovnom rangu ne postoji.

I ja jurim neki telefon za oko 300€ pa me zanima kakav je Honor 70 kao opcija niko da ga pomene? 360 nov, oko 300 4-5 meseci star sa garancijom operatera.

Po gsmareni s20fe ima dosta bolju bateriju od s21fe, mora da su nesto prezubili.

Sve preporuke za Honor 70, radi odlicno telefon, posebno mi se svidjaju slike koje pravi, premasile su ocekivanja za telefon vise srednje klase

Da li je moguće da je 360e nov, bio je u rangu sa moto edge 30 fusion, a mislim da je ovaj drugi dosta skuplji.

Od kad sam prešao na bt slušalice ne bih se vratio na kabl. Vrede svaki dinar.

BTW, imam galaxy buds pro, I tu se žale ljudi da me slabije čuju na mikrofonu. Ali nisam ih ni uzeo za priču, pa me bas briga.
Naravno da su BT slušalice preporod.

Ali dati 100tinak evra i da te ljudi slabije čuju za priču je meni nedopustivo.

Pogotovu što su pojedini krenuli da izbacuju DAC konvertere iz telefona pa više ni svaki type-C to 3.5mm ne odgovara.

Nazad
Vrh Dno