Šta je novo?

Kućna multimedija Preporuka za soundbar

Koji TV, projektor, zvučnike, soundbar i ostale multimedijalne komponente kupiti?

Mare011

Cenjen
Učlanjen(a)
22.11.2012
Poena
180
Moja oprema  
Mobilni telefon
Samaung A52s
Pristup internetu
  1. Optički internet
Vec duze vreme gledam soundbarove ali nikako da se odlucim za neki, pa ako neko moze da preporuci nesto do 250eur?

Znam da ne treba da ocekujem neki vau zvuk ali uglavnom ce se korisiti za filmove mrzi me da ravlacim kablove po celom stanu za 5.1 sistem i bitno mi je da ima hdmi arc da mogu sa daljinskim od tv da kontorlisem soundbar

Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk

Rešenje
Vredi li Samsung HW-B440 uzeti za 130€? trenutno je snižen na nemačkom amazonu, imam mogućnost da mi donesu, verovatno je to ustvari HW-B450 ali nisam siguran, pošto je model kao za nemačko tržište.
Ne mogu da se protegnem više, nažalost, a spram VOXovih zvučnika od 3W ovo će mi biti simfonijski orkestar
Soundbar JBL Bar 1000 Pro ili Samsung HW-Q990F?
Cijenom su bukvalno isti, cijeli dan danas citam reviewe i na kraju ono sto vidim je da je Samsung za nijansu bolji na svim poljima ali ono sto me odusevljana kod JBL-a je sto zadnji zvucnici imaju bateriju u sebi tako da su potpuno mobilni za pozicioniranje, Samsungovi zadnji trebaju 230V za rad. A uz samsung su za ovu cijenu mogli vala i stavit u pakovanje neke male drzace za zid za zadnje zvucnike.
Ima li neko iskustva iz prakse u koristenju ovih soundbarova pa da podijeli?

Ja imam prošlogodišnji Samsung Q990D i prezadovoljan sam, apsolutno savršenstvo zvuka, pogotovo za filmove, mada ukućani znaju da mi negoduju zbog woofera 😁

Što kaže @nidza, kakvo crno punjenje zvučnika, malo aparata punim, pa mi još i to treba. A i zamišljam situaciju gde me u sred filma izdaju baterije...

Neki predlog za povezivanja Eon Boksa,Soundbara i TVa.Sound bar SamsungHW-Q600c,kada je povezan preko optičkog na Eon pušta zvuk i sa TVa i Soundbara pa zvuk odzvanja,svaki put moram u meniju Eona da čekiram samo optiku da zvuk ne bi išao i preko TVa.Kada je povezan da HDMi ide iz Eona u Soundbar a iz SB hdmi izlaz u TV sve radi ok ali pri pokretanju Eona SB i Tva ne dobijam sliku na TVu jer po defoltu na Soundbaru pali prvo optički ulaz a ne HDMi pa moram ručno na SBu da menjam ulaz.Ima li možda neko rešenje da ovo radi kao treba

Neki predlog za povezivanja Eon Boksa,Soundbara i TVa.Sound bar SamsungHW-Q600c,kada je povezan preko optičkog na Eon pušta zvuk i sa TVa i Soundbara pa zvuk odzvanja,svaki put moram u meniju Eona da čekiram samo optiku da zvuk ne bi išao i preko TVa.Kada je povezan da HDMi ide iz Eona u Soundbar a iz SB hdmi izlaz u TV sve radi ok ali pri pokretanju Eona SB i Tva ne dobijam sliku na TVu jer po defoltu na Soundbaru pali prvo optički ulaz a ne HDMi pa moram ručno na SBu da menjam ulaz.Ima li možda neko rešenje da ovo radi kao treba
Ne znam kakve su mogucnosti tog Eonovog Boksa, ali moj Xiaomi box je povezan umesto u tv, direktno u q800d hdmi kablom u HDMI IN port, a iz njega Hdmi kablom u Televizor i sve radi kako treba, plug and play. Sto neko vec rece, posto je moj Hisense stariji model i nema Earc, otkad mi je box direktno u SB ukljucen imam utisak da mi je zvuk cak i za nijansu bolji, al ne znam koliko je to samo utisak ili stvarnost, posto se i na arcu SB cuo odlicno.

Ne znam kakve su mogucnosti tog Eonovog Boksa, ali moj Xiaomi box je povezan umesto u tv, direktno u q800d hdmi kablom u HDMI IN port, a iz njega Hdmi kablom u Televizor i sve radi kako treba, plug and play. Sto neko vec rece, posto je moj Hisense stariji model i nema Earc, otkad mi je box direktno u SB ukljucen imam utisak da mi je zvuk cak i za nijansu bolji, al ne znam koliko je to samo utisak ili stvarnost, posto se i na arcu SB cuo odlicno.
Tako sam i ja povezao i sa daljincem od Eon boxa se pale sva tri uređaja,jedini problem što soundbar kad se upali uvek bude na optici pa moram da ga prebacim na HDMI da bih imao sliku na TV u,Nerazumem zašto soundbar ne može da upamti i ostane na zadnjem korišćenom ulazu tj na jedinom koji je u upotrebi nego se uvek upali na optici.

Tako sam i ja povezao i sa daljincem od Eon boxa se pale sva tri uređaja,jedini problem što soundbar kad se upali uvek bude na optici pa moram da ga prebacim na HDMI da bih imao sliku na TV u,Nerazumem zašto soundbar ne može da upamti i ostane na zadnjem korišćenom ulazu tj na jedinom koji je u upotrebi nego se uvek upali na optici.
Ako sam te dobro, razumeo,otkaci optiku iz oba uredjaja,neka bude samo HDMI.U podesavanja SB idi na opciju HDMI i potvrdi.
Moj ti je savet da proveris na TV rezoluciju ako gledas sadrzaj 4K.U podesavanjima CEC idi na pojacan format.Desi se da CEC ode u normalan status i samim tim i rezolucija ekrana.Primetio sam da kada prvi put ukljucujem uredjaje,SB,Stick 4K,Tv prvo ukljucim SB postavke na Tv ostaju nepromenjene.

Poslednja izmena:
Moj ti je savet da proveris na TV rezoluciju ako gledas sadrzaj 4K.U podesavanjima CEC idi na pojacan format.Desi se da CEC ode u normalan status i samim tim i rezolucija ekrana.Primetio sam da kada prvi put ukljucujem uredjaje,SB,Stick 4K,Tv prvo ukljucim SB postavke na Tv ostaju nepromenjene.
Nisi me nesto razumeo, nemam nikakvih problema, sve radi kako treba, samo sam predlozio coveku kako mu je lakse da izvuce maksimum.

Generalno, ne znam kakva je udaljenost ali ako imas uslova, izbaci skroz opticki kabl iz price, dva brza HDMI kabla boks-sb, i sb-tv i nema teorije da ga vraca na opticki mod po defaultu.

Imam soundbar tcl p733w upario sam sa televizorom TCL P615 , prezadovoljan sam zvukom , što se filmova tiče i što se tiče muzike. Ima aplikaciju pa može da se namešta zvuk , prilagođava. Dobra stvar što je povezan preko HDMI arc i čim upalim TV pali se i soundbar , pa preko daljinskog TV se pojačava. Koji je najbolji ne znam, ja sam sa ovim prezadovoljan, bas može biti jak, može bude slab, ima dosta podešavanja zvuka.

Probudim se u pola 6 i odmah pogledam sajt, kad tamo stoji da je soundbar rasprodat. Odmah mi se javio ptsd od nekih ranijih Mi Srbija crnopetačkih akcija koje su se rasprodavale odmah iza ponoći. 🙄 Sad slučajno proverim i ponovo ga imaju na stanju, tako da sam ipak uspeo da pazarim. 🙂

Dobar dan,
Moj tv Samsung j5100 u spec piše da podržava :
Sound Technologies: DTS Studio Sound, DTS Premium sound, Dolby Digital Plus
Jel to znaci ako pazarim neki samsung Q900 seriju, neću imati dtx i zvuk na svim kanalima-zvučnicima ? Pc mi je povezan na tv, i uglavnom sa pca i eona gledsm sadržaje .
Koliko i šta sve gubim s ovim starim tvom ?

Dobar dan,
Moj tv Samsung j5100 u spec piše da podržava :
Sound Technologies: DTS Studio Sound, DTS Premium sound, Dolby Digital Plus
Jel to znaci ako pazarim neki samsung Q900 seriju, neću imati dtx i zvuk na svim kanalima-zvučnicima ? Pc mi je povezan na tv, i uglavnom sa pca i eona gledsm sadržaje .
Koliko i šta sve gubim s ovim starim tvom ?
Msm da na njemu nemas Hdmi arc uopste tako da generalno ne mozes da posaljes nista od ovih "modernijih" tehnologija ka soundbaru.

U potrazi sam za nekim soundbarom za TV do nekih 10000 dinara, koja bi bila najbolja preporuka u tom cenovnom rangu? Da li ovaj Hisense sa ovom cenom ima smisla kupiti? https://ananas.rs/proizvod/hisense-soundbar-hs2000-240-w-crni/4570929
To je nesto prvo sto mi je iskocilo, apsolutno se ne razumem u tematiku.

Generalno mi je potreban za tv (zbog police i prostora mi se soundbar najbolje i jedino uklapa), tv je Tesla od 50 incha sa jako losim zvucnicima, tako da verujem da bi bilo sta bilo upgrade u odnosu na to, ali ajde da ipak pitam iskusnije od sebe sta bi za te neke pare bilo najoptimalnije. Najvise bi se koristio za filmove i serije, sekundarno za muziku. Hvala unapred!

Bolje sound bar nego losi tv zvucnici.Bas zvucnik je ugradjen odozgo na letvi sto mi se bas ne svidja.Moj ti je savet da pogledas sledecu ponudu Hisense SB sa posebnim basom.Mozda je malo skuplji ali sigurno vredi.I na kraju valjda ces nekada kupi bolji tv. Nije racionalno da ponovo razmisljas o kupovini boljeg SB.

Da li neko imao problem sa LG soundbarom konkretno imam model S60T i QNED tv sve je radilo normalno bilo je azuriranje firmwera bara i posle toga preko dana radi sve kako treba i kad ujtru hocu da upalim tv i soundbar na jedan daljinski sto je i podeseno (i u aplikaciji ThinQ i u podesavanju SIMPLINK) upali se samo tv bar nece. Menjao sam i tv u medjuvremenu opet ista situacija tv se upali bar ne moram da ga rucno palim a tv upali zvucnike njegove. Da li je neko imao slicnih problema i kako resiti?

Nazad
Vrh Dno