Šta je novo?

Preporuka za shoping

ymiljan

Čuven
Učlanjen(a)
26.02.2002
Poena
620
Ovako dakle:
treba mi preporuka za kupovinu graf. karte sa sledecim ogranicenjima i/ili uslovima:

1. Iskljucivo nova - mada bih mogao da razmotrim neku po povoljnijoj ceni, ali da je jos uvek pod garancijom.
2. Cena izmedju 100 i 150 EuraFX
3. Video izlaz vrlo pozeljan
4. Bez predrasuda u vezi sa memorijom (kolicinom i brzinom), dakle svrha je samo da vrsi posao (namena: klasicna - malo Divx, malo igara, Office...).
5. Ploca je sa 4x AGP slotom (zlu ne trebalo...)

Dodatno pitanje:
1. Da li se uz karticu dobija kabl potreban za video povezivanje, ili se odvojeno kupuje, i ako se odvojeno kupuje, gde moze da se nadje
2. Da li je rastojanje kuciste-TV bitno za kvalitet

Pozdrav svima

Imas manje vise 2 opcije.
Prva i provereno dobra bi bilaRadeon 7500, kome nazalost ne znam tacnu cenu ali trebao bi da bude bas oko 150E...
Druga i provereno popljuvana :) bi ti bila da uzmes Eagle GF4 MX460 od Simpsona, clana ovog foruma. On poseduje jedno 5-6 grafickih karti :), izmedju ostalog i Radeona, i tvrdi da dosada nije naisao na kartu sa boljim prikazom od tog Eagle-a, kao i da je kvalitet TV outa fenomenalan. Kosta negde oko 125 evra, valjda, ali ima problem sto su to izgleda pojedinacni primerci. Kontaktiraj Simpsona za vise detalja oko te karte...naravno, ako te zanima.

GF 4 MX440, GF 4 MX460 ili eventualno ako nadjes neki GF3 Ti.

Samo pazi. Tvtool, jedini koristan program za tv-out na Nvidia karticam ne radi sa Geforce 4MX karticama, zbog integrisanog cipa, za koji Nvidia nece da da dokumentaciju. Ipak, neke Geforce 4MX kartice rade, jer nemaju integrisan cip za tvout. Vise o tom problemu mozes naci ovde. Verovatno se pitas zasto je potreban Tvtool. On prebacuje sliku sa monitora na tv. Da li je neophodan? Teoretski ne, prakticno da. Izlaz na tv moze da se dobije i direktno iz drajvera, mada je to toliko komplikovano, em kod mene ne radi uvek i javlja se border oko slike, odnosno slika je manja od ekrana, i ne moze da se razvuce.

Kabl se, koliko ja znam, ne dobija uz karticu. Duzina kabla utice na kvalitet slike. Normalno je da razdaljina bude do 5m, moze i preko toga, ali sa boljim kablom. Kabl mozes da kupis u Sremskoj preko puta Busa, ali ti ne bi preporucio tu, mnogo je skup. Pogledaj u BG elektronik u Bulevaru Revolucije 34. Mozda i nemaju gotov (mozda i imaju), ali takve stvari se obicno prave (mislim da se i time bave). Na kraju krajeva, napravi sam kabl, a tu mozes naci pristojne cene za potrebne kablove i cinceve. Najjeftinija opcija je buvljak.

Mister No je napisao(la):
Imas manje vise 2 opcije.
Prva i provereno dobra bi bilaRadeon 7500, kome nazalost ne znam tacnu cenu ali trebao bi da bude bas oko 150E...
Druga i provereno popljuvana :) bi ti bila da uzmes Eagle GF4 MX460 od Simpsona, clana ovog foruma. On poseduje jedno 5-6 grafickih karti :), izmedju ostalog i Radeona, i tvrdi da dosada nije naisao na kartu sa boljim prikazom od tog Eagle-a, kao i da je kvalitet TV outa fenomenalan. Kosta negde oko 125 evra, valjda, ali ima problem sto su to izgleda pojedinacni primerci. Kontaktiraj Simpsona za vise detalja oko te karte...naravno, ako te zanima.
Ja imam taj primerak, graficka je stvarno fenomenalna mada video izlaz nisam isprobao ali kvalitet prikaza na monitoru je odlican (uporedio sam nju i Prophety 2 MX 32 MB i IntelI740 8 MB)...

Rade 7500 kosta dosta manje. Oni powered by Ati kostaju i daleko ispod 100E.

Powermagic je recimo oko 80E.

Za 150 tesko moze da se nadje GF3Ti200.

Moze bilo kakav GF2 Ti ili GF4MX.

Preporucujem GF4MX440, bolje radi sa novim igrama.

Mozda bude i neke koristi od nView-a.

Pozdrav!

Sasa je napisao(la):
Rade 7500 kosta dosta manje. Oni powered by Ati kostaju i daleko ispod 100E.

Powermagic je recimo oko 80E.

Moze bilo kakav GF2 Ti ili GF4MX.

Preporucujem GF4MX440, bolje radi sa novim igrama.

Mozda bude i neke koristi od nView-a.

Pozdrav!

Taj Power magic za 80E, da li je to 7500????

Sasa je napisao(la):

Pozdrav!

E nude mi za 150 eura Inovision GF3Ti 200.Jel valja ta karta nesto?

ICE je napisao(la):
E nude mi za 150 eura Inovision GF3Ti 200.Jel valja ta karta nesto?
Imas istu kartu jeftinije kod Gozille.

Vrh Dno