Šta je novo?

Preporuka za servis monitora ...

zubor

Čuven
Učlanjen(a)
13.09.2002
Poena
609
Prica ide ovako :)
pre skoro 3 meseca monitor je poceo cudno da mi se ponasa tako sto ... kako bih rekao sa obe uspravne strane po 2 cm slike nisu bila vidljiva , vec su se desktop zavrsao van vidljivog dela ekrana ... podesavanje preko OSD menu-a moglo je da se podesi da se vidi cela slika ali tako sto je sadrzaj koji bi inace zauzima 3-4 centimetra sa svake vertikalne strane bio zbijen na 1-1.5 cm ... pretrazio sam bench site i video da je "neko negde" rekao da je servis za philips monitore forma BCS proffesional ... iako moj monitor nije philips (vec videoseven) posto se doticna firma nalazi na bukvalno 100m od mene pitao sam ih da li mogu doneti monitor kod njih ... odgovorili su potvrdno ... kada sam im odneo monitor servis je uradjen u roku od 2 dana ... monitor je zatim kod mene kod kuce najnormalnije radio mesec dana da bi se ista stvar ponovila ... ponovo sam otisao kod njih i oni su opet za 2 dana popravili monitor ali su rekli da ovoga puta nista ne mora da se plati jer kad oni nesto poprave to mora da radi ... zatim me je servises zamolio da im se javim posle mesec dana i kazem kako se monitor ponasa ... posto im se ja naravno :( nisam javio ... danas , posle otprilike 45 dana, serviser me je pozvao da pita kako me sluzi monitor ... mislim sta da vam kazem ... ako vam ne daj boze treba servisiranje monitor pravac www.bcs.co.yu ... ako ovo neko dozivi kao reklamu neka poruku i obrise ali ja sam samo u jednom dahu pokusao da vam prenesem moje odusevljenje "brigom o coveku"
toliko ...

Postovani clanovi foruma,

Zelim da podelim svoje (lose) iskustvo sa svim ostalim clanovima... Naime, obratio sam se BCS Professional firmi, kao jedinom ovlascenom servisnom centru za pomoc oko popravke Fujitsu monitora koji nije vise u garantnom roku. Tada su me obavestili da je samo kontrola proizvoda 1.250,00 dinara, a servis (bez obzira na vrstu kvara) 4.700,00 dinara...

S obzirom da u Tempu za 12.000,00 dinara ima da se kupi nov monitor od 22 incha i s obzirom na to da je monitor koji ja pokusavam da spasem star preko 7 godina i velicine 17 incha... sto se mene tice na taj luksuz ce morati malo da sacekaju!!! Kad pogledam da cu za nepunih pet hiljada da dobijem servisirani monitor i da mogu za dvanaest hiljada da imam nov, kalkulacija je jednostavna... pre cu odabrati da kupim nov!!! Gde mi zivimo!?!

Nebih to nazvao losim iskustvom,vec visokom cenom popravke za stari uredjaj.Pitaj cika peru mozda moze on da ti pomogne.Da ima i za 10k monitor ali....serviseri zive od tog servisa,nazalost zbog toga su im i cene velike,mnogo ljudi treba da se ogrebe za taj neki dinar,pogotovo u tim ovlascenim servisima.

Postovani clanovi foruma,

Zelim da podelim svoje (lose) iskustvo sa svim ostalim clanovima... Naime, obratio sam se BCS Professional firmi, kao jedinom ovlascenom servisnom centru za pomoc oko popravke Fujitsu monitora koji nije vise u garantnom roku. Tada su me obavestili da je samo kontrola proizvoda 1.250,00 dinara, a servis (bez obzira na vrstu kvara) 4.700,00 dinara...

S obzirom da u Tempu za 12.000,00 dinara ima da se kupi nov monitor od 22 incha i s obzirom na to da je monitor koji ja pokusavam da spasem star preko 7 godina i velicine 17 incha... sto se mene tice na taj luksuz ce morati malo da sacekaju!!! Kad pogledam da cu za nepunih pet hiljada da dobijem servisirani monitor i da mogu za dvanaest hiljada da imam nov, kalkulacija je jednostavna... pre cu odabrati da kupim nov!!! Gde mi zivimo!?!

Za 7 godina se mnago toga menja. :d:crash:

Znas kako , greska je tvoja sto nisi unapred pitao nego si dozvolio da te dovedu pred svrsen cin , a mnogi servisi tako funkcionisu zive bukvalno od naplate odredjene sume za dijagnostiku
jer odvale cifru za popravku tako da niko iole normalan to ne bi platio i onda uzmes natrag neispravan uredjaj i platis tih nekih 1200-1500 din

BEZ REKLAMA

Poslednja izmena od urednika:
Nije to ništa, mom burazeru su tražili 700 evra za popravku Bang&Olufsen TV a.

A kolika je cena tog B&O? Pre par godina sam testirao njihov 40" model sa prosecnom slikom, odlicnim zvukom i, za tv, vanserijskim dizajnom i kvalitetom upotrebljenih materijala kojem je cena bila oko 10K €. Za tako skup TV navedena cena servisa i nije nesto :)

Boze dragi, vise od 2g star thread.

Pazi stvarno :)

Mada star je više od 9 godina, pogledaj datum prvog posta :)

Poslednja izmena:
A kolika je cena tog B&O? Pre par godina sam testirao njihov 40" model sa prosecnom slikom, odlicnim zvukom i, za tv, vanserijskim dizajnom i kvalitetom upotrebljenih materijala kojem je cena bila oko 10K €. Za tako skup TV navedena cena servisa i nije nesto :)
Jeste takva neka cena, kupio ga u Švajcarskog za 2 soma švajcaraca, polovan. Ovaj je bio CRT wide screen. Zaznulo se nešto zbog stalnog isključivanja iz struje. Možda popravka i nije skupa s'obzirom na cenu kad je bio nov ali se ne isplati, za te pare može nov flatscreen da se nadje, da ovog ubije u pojam.

U tom slučaju popravka je definitivno bila neisplativa.

Prodao ga servisu za 150 evra ali baš mi ga je bilo žao, imao je wide ekran, kad ga upališ ili ugasiš ekran se otvarao i zatvarao kao pozorišna zavesa, hvatao lepo desetak kanala na sobnoj anteni a zvuk bio fantastičan. Težak, brat bratu 70 kila.
Samo komplikovan za nameštanje do zla boga, čak je i daljinac bio od livenog aluminijuma, imao 2 strane i qwerty tastaturu.

Nazad
Vrh Dno