Šta je novo?

Preporuka za obican usisivac

Wortx

Cenjen
Učlanjen(a)
15.10.2014
Poena
170
Nadam se da mi necete zameriti na otvaranju jos jedne teme za usisivace, rekoh da se ne ubacujem drugima, s' obzirom da mi treba najobicniji, a ne azdaja 😅

Naime imam usisivac - gorenje disco power 2200w. Obavlja posao odlicno od samog pocetka, ali sad je bukvalno u stanju raspada.

Trebao bi mi neki kao sto je ovaj, do 10k dinara. Bitno mi je da samo ne bude slabiji od starog, jer vidim da je to sa jacinom citava nauka i ne razumem se bas.

Naisao sam na jedan zanimljiv, trenutno na popustu za crni petak, a najvise mi se svideo zbog dodatne cetke za dlake kucnih ljubimaca. Cetka nije presudni faktor, ne trazim ga iskljucivo za tu namenu.

Ja sam bas sinoc uzeo Samsung VCC4550V36/BOL - nedavno uzeo drugar a ima ga i devojka i kazu da je jako dobar, uzeh i ja na nagovor pa cemo da vidimo.

Navodno usisava bez problema i cupave tepihe, za to mi je narocito potreban dobar usisivac a povoljan

Drago mi je da si zadoviljan.
Nisam jos pazario, ali sam bacio pogled i deluje mi skroz okej.

Karcher WD 3, platio sam ga na nekoj akciji 8400 pre dva meseca, redovna cena je oko 12 hiljada, ne treba tražiti ništa drugo kome ne smeta dizajn.

Samo mu treba naći neku bolju četku za tepihe.
Ja na njemu koristim smartswitch četku sa starog samsunga.

Imam ja i Carsher WD3. Kupio kada smo renovirani stan, da ne strada ovaj kućni (bilo puno rušenja i grubih radova). I sada je ostao kao sekundarni, za usisavanje kola, terase, podruma, šuta kada se nešto buši ili seče. Vuče ko blesav, kesa je ogromna...

Ali to je ipak na prvom mestu radionički usisivač. Filtracija nije na HEPA nivou.

Takođe, cevi i papuče što se isporučuju uz WD3 su na njanajvom nivou.

Dokupili smo još jednu četku, a odlično je i što je sve to kompatibilno sa drugim usisivačem što imamo pa kombinujemo.

Možda je bolje ići na WD4. Ima bolji filter, ako se dobro sećam moguće je staviti i HEPA, prateća oprema je bolje izrade, i postoje za njega i mikrofiber kese pored papirnih.

Nešto se bezveze na komentarima žale da su kese za Carshere skupe, ali su bar 5x veće od ovih na kućnim usisivačima. Ok, brzo se to napuni kada štemate zidove, ali u kućnim uslovima, traju kese jako dugo.

Ja WD 3 koristim jednom u 10 dana za detaljnije usisavanje, za svaki dan tu je neki štapni Gorenje koji završava posao.

Mislim da sam već pisao negde.. WD4 je ozbiljan usisivač. Ako ne smetaju gabariti, za svaku preporuku.

Bio WD4 na akciji u Metrou za 12k, ali sam propustio. Posto sam proso pola grada da ga uzmem i nije ga bilo, bio sam ljut porucio sam u zvanicnoj prodavnici za 14500. Dobija se 5 godina garancije registrovanjem na sajtu.

Sto rekose za Karcher.
Roditelji imaju WD3 vec skoro 10 godina. Ruzan je, kabast, ali pouzdan, vuce i kese dugo traju. Uvek mogu da se kupe i zamenske. Ja imam WD4, koji je jos veci, vuce slicno. Kvalitet plastike na cevima nije najbolji (meni je naprslo gotovo odmah na spoju cevi, ali npr. na WD3 nije).

Prvi put usisavam sa WD4 od kako sam uzeo Xiaomi 3H. Preciscivac uopste ne reaguje, vrednosti su iste kao i pre pocetka usisavanja. Postoje dve opcije, da nema natalozenih PM 2.5 cestica na podu ili da ih filter usisivaca skuplja. Pretpostavljam da je ovo prvo jer se redovno usisava sa Mi Mop Pro robotom koji ima HEPA filter.

Ja WD3 palim jednom sedmično, između koristim aku gorenje štapni sa hepa filterom, mi 3h takođe ništa ne reaguje, čak i kada je izduv okrenut direktno na njega.

Pozajmio od koleginice Karcher T7 Classic iznenadio me kako usisava, lepi se za plocice i parket, uspeo je da izvuce zenine dlake iz tepija preko kojih stari Obodov samo predje.
Pitanje da li je pametnija kupovina navedenog modela/ slicnog ili potraziti ako imaju sa vodenim filterom ili sta vec voda predstavlja? Kontam da ako se uzme sa vodom ta voda bi trebala da se posle svakog usisvanjna menjna a od toga realno nema nista u praksi(poznajem si zenu).
Ovaj Karcher sam namerno stavljao pored preciscavaca i nije reagovao, ne dize prasinu, lagan je, kabl dugacak, isto crevo i cev za usisavanjna. Zena cak sama uzela da usisava bez da je ubedjujem kad ga prvi put probala njena reakcija je bila pa sa ovim bih 2x dnevno usisavala :)

Vodeni je pain-in-ass. Pre svakog usisavanja mora da se napuni vodom i ODMAH posle isprazni, opere, osuši, pa tek tada može da se odloži.
Ako se odloži sa vodom makar i jedan dan, ono u šta se pretvori sadržaj je grozota neopisiva.

A to pranje posle svake upotrebe, nije toliki problem...
...ako imate česmu na dvorištu.

:p :D

Imam cesmu to nije problem, stos je ako zena to radi ha nema nista od toga :)
AKo nema neke velike razlike u kvalitetu usisavanjna vidim da se smesi jedan T7 pa da malo i zena usisava. Sinoc situacija zeno ce usisas, gleda ona a gde je usisivac onaj dobar, pa reko vratio sam ga, gospodja je odustala od usisavanjna :)

Taj Karcher T7/1 prema komentarima stvarno deluje kao dobar izbor, kompaktan - a dobro vuče.

Ima li možda neki bolji izbor u rangu 15-20K za usisavanje stana od 70m2, uglavnom parket, i par tepiha koji nisu čupavi?
Za svakodnevno skupljanje prašine i dlaka imam štapni Bosch BCH3K210.

Koleginica je uzela 3 komada ovih gore sto sam pomenu, za sebe, sesrtru i oca, ona i otac imaju manjne stanove a sesrtra mislim da ima stan od 70ak m2 i prezadoboljni su.

Nazad
Vrh Dno