Šta je novo?

preporuka za mikrofon...

byMaX

Znamenit
VIP član
Učlanjen(a)
10.01.2001
Poena
1,019
za kompjuter, ali ono, neki bolji... koss ili sta ja znam.... najbolji odnos cena kvalitet, onda, dajte neke karakteristike, i cenu, i ako moze, da bude bezzicni :)

treba za karaoke i obradu nekih pesama na matricu :)

Au je**te, poceo si i da pevas. Blago gluvima. :beat: :d:d

Ako hoćeš baš kvalitet: Imaš Beringer mikrofon (inače, profi, ne kompjuterski) u Mitros i Sky Music-u - za nekih 30E, pa naviše (tebi bi i ovaj radio posao bolje nego što ti treba), a imaš i kod kineza: Dinamički mikrofon, sa kablom 1500 din, odličan (mada ga nisam probao, ali miriše na kvalitet, za razliku od većine njihovih proizvoda, izgleda kopija SHURE mikrofona) i bežični, ali nešto lošiji za 1200 din (to bežično je isključivo za amatersku upotrebu). Radnja je u 70 bloku negde u prizemlju, ako te interesuje, mogu i bolje da pogledam.

OK je taj od 30e... a ima li bezzicnih modela :)

Ako ti je baš potreban bežični uzmi kinesku varijantu. To su mikrofoni izgleda rađeni po licenci, odnosno, kako to biva kod njih, neka fabrika radi za određenu zapadnu kompaniju, i posle par godina otkupi licencu na neki stariji model. Za Beringer mikrofon, i sve ostale profi mikrofone važi - nema bežičnog, ima samo uređaj koji se kači na njega umesto kabla, a taj uređaj košta od 250e pa na više. Možda možeš da napraviš kombinaciju Beringer + budženi daljinac (mogu u elektro servisima da ti naprave, na FM frekvenciji, ispod ili iznad radio signala, za oko 15e).
Ako hoćeš u pevače, onda možeš i da uzmeš ovaj skuplji daljinac. (D)

milee je napisao(la):
Ako ti je baš potreban bežični uzmi kinesku varijantu. To su mikrofoni izgleda rađeni po licenci, odnosno, kako to biva kod njih, neka fabrika radi za određenu zapadnu kompaniju, i posle par godina otkupi licencu na neki stariji model. Za Beringer mikrofon, i sve ostale profi mikrofone važi - nema bežičnog, ima samo uređaj koji se kači na njega umesto kabla, a taj uređaj košta od 250e pa na više. Možda možeš da napraviš kombinaciju Beringer + budženi daljinac (mogu u elektro servisima da ti naprave, na FM frekvenciji, ispod ili iznad radio signala, za oko 15e).
Ako hoćeš u pevače, onda možeš i da uzmeš ovaj skuplji daljinac. (D)

ma kakve pevace, brisao sam neke vokale iz nekih starih pesama, stranih, pa drustvo i ja hocemo karaoke, i tako to... ali da ne bude los mikrofon jer je dosta nas pevalo u horu i imamo "fantasticne glasovne mogucnosti", pa necemo nekog kineza... a i kada pevamo moramo malo i da se isprimamo pa kablovi ne dolaze u obzir

A što ne probaš midi fajlove? Bolje je od wave-a jer možeš da lako podešavaš brzinu i tonalitet. Ako imaš i neki Live!, kvalitet zvuka će ti biti odličan.

milee je napisao(la):
A što ne probaš midi fajlove? Bolje je od wave-a jer možeš da lako podešavaš brzinu i tonalitet. Ako imaš i neki Live!, kvalitet zvuka će ti biti odličan.

fora je u tome sto ne mogu da imam kvalitetnu pesmu sa Midijem, a volim da ostavim eho, da ostavim background vokale...

jel si cuo nekada Queenovu rapsodiju ili I want to ride my bike? kako to dvoje troje ljudi da otpevaju?

ili npr pesme sa horovima?

Slažem se, ali za karaoke i slično, midi (sa Live!-om i 8Mb soundfontovima) zvuči i više nego zadovoljavajuće. Čak možeš i eho, tj. reverb da postaviš na efektima.

ma, pusti to... vokali su bitni! :) nego, sta bi sa tim mikrofonom? bas nema bezzicnih?

Očigledno se nismo razumeli - ima bežični:

1) Onaj kineski (dobar) za 1200 din
2) Berringer + daljinac - cca. 300e (imaš već gotove komplete jedne firme - AKG, SHURE, i sl.
3) postoji i izvesni Ðura koji radi ove ozbiljnije daljinske mikrofone po ozbiljnim cenama, pa možda može i nešto slabije da napravi. Javiću ti tel. za koji dan.

milee je napisao(la):
Očigledno se nismo razumeli - ima bežični:

1) Onaj kineski (dobar) za 1200 din
2) Berringer + daljinac - cca. 300e (imaš već gotove komplete jedne firme - AKG, SHURE, i sl.
3) postoji i izvesni Ðura koji radi ove ozbiljnije daljinske mikrofone po ozbiljnim cenama, pa možda može i nešto slabije da napravi. Javiću ti tel. za koji dan.

kako je taj majk od 20 evra, pa jos bezicni, dobar?? :)

byMaX je napisao(la):
ma, pusti to... vokali su bitni! :) nego, sta bi sa tim mikrofonom? bas nema bezzicnih?

Imam ja jedan Shure za tebe. Nisam siguran da li radi, ali kabal nema sigurno, skinuo sam ga. :D:d:D

Tako što igrom slučaja koristim isti mikrofon, samo etiketiran od strane druge firme, doduše, bez daljinca. Fora je u tome što taj daljinac (dodatak) na kinezu je isključivo za kućnu (čitaj: sobnu) upotrebu, što za svirku nije upotrebljivo, ali za po kući...

Ne znam samo koliko se razumeš - kod boljih mikrofona - nemaju na sebi kabl, već samo (trožilni) ženski kenon konektor, u koji ti ili uključiš kabl, ili daljinac.

Nazad
Vrh Dno