Šta je novo?

Preporuka za low res web kameru sa dobrom slikom

mLaki

Čuven
Učlanjen(a)
25.02.2004
Poena
680
Potrebna mi je preporuka za jeftinu web kamericu niske rezolucije (640x480 @ 20-25 FPS) koja ima dobru sliku. Kamera ce se koristiti za masinsku viziju pa je bitno da nema mnogo suma. Da li ovako nesto postoji?

Unapred hvala!

Codegen , ne znam koji model, 0.3 mpx, 699 dinara u BH house, testirana i oduvala je neku kameru od 1800 dinara.
Jedino mozda kasnije za ovu moju ne bude drajeverske podrske za nove OS, ala sa xp savrseno radi.

Codegen , ne znam koji model, 0.3 mpx, 699 dinara u BH house, testirana i oduvala je neku kameru od 1800 dinara.
Jedino mozda kasnije za ovu moju ne bude drajeverske podrske za nove OS, ala sa xp savrseno radi.

Bas lepa cena... jel se zna koji je max FPS pri 640x480?

Ne znam frejmove, jer je ipak ajde da kazemo NO name marka, ali ono sto je primjetno bilo je da je u odnosu na integrisanu kameru na msi laptopu i neka menhetn od 1800 dinara, slika bila em bolja, em nije bilo kasnjenja, sto govori o broju frejmova.
mada moram da primjetim da kvalitet prikaza preko skajpa onome ko te gleda nije isti kao kada ti ukljucis samu kameru i gledas sliku.
Isto tako ima i odlican senzor, koji radi bas kada zatreba svjetla, te pali lampu.
Mana je mozda garancija od 6 mjeseci i pretpostavljam da za win 7 nece biti drajverske podrske, mada volio bih da grijesim.

Ja sam taj isti dan krenuo da u BH kupim microsoft kameru vx3000 koju na srecu nisu imali, a kosta oko 2900,i onda sam pazario ovu.

Hvala na savetu! Kupio sam kameru koja je u radnji bila zavedena kao Codegen SP988 ali na njoj pise Super Power... neka nikad cuo marka. Dobio sam sa njom i disk sa driverima za Win Vista i XP, instalirao je i radi ko avion. 640x480 @30FPS, slika odlicna a Matlab 7.8 sa njom radi bez problema.

I meni su danas preporučili tu Codegen kad sam bio u BenchHouse-u, ali pošto je trenutno nisu imali u prodavnici, naručili su mi je za ponedeljak, pa ću javiti da li radi pod Windows 7.

Drajveri instalirani na Windows 7 i sve radi kako treba :)

Vrh Dno