Šta je novo?

Preporuka za Linux

uz KDE ces dobiti dosta toga sto ti treba.

NekyBrate ti je vec odgovorio

GDE????

pretpostavljam da prelazis na linux iz Win sveta...ako je tako samo ti instaliraj KDE pa polako... to ti najvise lici na Win. A onda usput uci sta i kako moze da se radi na linuxu bez prozora.

gde je rako i sta treba da skida jel toliko tesko odgovoriti ili samo delis pameta ***!:mad:

Ja sam samo pitao dali treba sve to skidati ili ne....:wall:

KDE dolazi preinstaliran sa kubuntuom.
Za ostale programe, odes u add/remove programs i stikliras sta hoces da ti instalira, on zna odakle to da skine, to nije tvoj problem ;)
Ti si navikao izgleda na windows, gde sistem sluzi samo da te smara :p

Poslednja izmena:
@daniel84: calm down. Na linuxu stvari ne funkcionisu kao na WIN. Svaka distribucija ima neki svoj software manager koji ti omogucava da dodas, updateujes ili deinsttaliras programe. Takodje svi ti manager ti daju mogucnost da pregledas i pretrazis pakete koji su dostupni, kako na instalacionom DVD-u tako i na online repositorima.

1. Krusader ili Gnome Commander
2. K3B
3. http://www.mplayerhq.hu/design7/dload.html#binary_codecs ali ne znam koliko su potrebni
4. pogledaj na guglu
5. nema potrebe
6. KTorrent
7. Pidgin
Човек питао за Ubuntu, а ти му откуца KDE апликације :wall:.

Скинеш Ubuntu 8.10, наснимиш и убациш у оптички драјв.
http://www.ubuntu.com/getubuntu/download

Не видим по чему је Brasero слабији од K3B :).

И шта фали Deluge-у за скидање торената :p?

Наравно да Pidgin ради ;), али ја преферирам aMSN.

Poslednja izmena:
iskreno mislim da je danielu bolje da krene sa necim sto najvise lici na Win a to je KDE

Pozz Brothers,
nasao sam ubuntu 8.10, oko 699mb, instalirao sam ga. jojjj...nikako nisam nasao kde..na suse linux professional 9.xx to je bio tako lako....evo sada sam stavio i windows dok ne nadjem ve drajvere...treba mi za graficku ali evo vec sam i nasao..najveci problem da neznam napraviti konekciju za wireless..kao prvo imam ovislink acsesspoint, nezelim nista da objasnim nego samo toliko da pod windows trebao sam da napravim tcp/ip ili vec kako se zove konfiguraciju da napravim, tj da moja ip adresa bude 192.168.100.xxx. E, problem je sada da ovo nikako nisam mogao da nadjem pod ubuntu...jer kada sam ovo napravio na win, onda u firefox upisao 192.168.100.252 i onda sam konektovao na rovajder, pa sam onda napravio i net konekciju...
any ideas?

molim vas za odgovor jer vec mi stoji comp a neznam sta da radim sa ovom....

Konekcija kao dial-up konekcija ti nije potrebna. Otvori terminal i daj mi izlaz komande ifconfig -a | grep eth0. Ako ne dobiješ izlaz, mrežna kartica ti nije prepoznata. Ako dobiješ izlaz, kucaj sledeće:

ifconfig eth0 192.168.100.253

Za ovu akciju je potrebno da budeš root. Sledeće što treba jeste da sve to proverimo. Pinguj ruter komandom ping 192.168.100.252. Treba da dobiješ izlaz što je u redu. U Firefoxu se konektuj na ruter kao i ranije, podesi šta treba (mada ne bi trebalo al' ajde) i krstari internetom.

Pametna stvar bi bila da kad ovo uradiš, na samom ruteru uključiš funkciju DHCP (da automatski dodeljuje IP adrese), a na svom sistemu podesiš da mrežna kartica dobija adresu preko DHCPa.

Poslednja izmena:
:wall::wall::wall:auuu....za ovo ce mi trebati mesec dana:d:d

Da ni ja ne otvaram temu sa istim naslovom:
Hoću ćaletu (koji je skoro apsolutni početnik) da od nekog krša (duron 1,6 GHz, 256 MB RAM) napravim računar na kojem će moći da surfuje, šalje i prima mejlove (Opera) i da piše neke dokumente (OpenOffice). Koju distribuciju i window manager mi preporučujete za ovo?

Da ni ja ne otvaram temu sa istim naslovom:
Hoću ćaletu (koji je skoro apsolutni početnik) da od nekog krša (duron 1,6 GHz, 256 MB RAM) napravim računar na kojem će moći da surfuje, šalje i prima mejlove (Opera) i da piše neke dokumente (OpenOffice). Koju distribuciju i window manager mi preporučujete za ovo?

Opusteno Ubuntu radi na tome, ja sam caletu bio stavio na durona na 800mhz Uubuntu i radilo kao sat :wave:

Postoji podvarijanta Xubuntu sa XFCE window managerom, koja je nešto "lakša" što se tiče sistemskih zahtjeva od Ubuntu (Gnome) i Kubuntu (KDE).

Inače, sa bilo kojom distrom preferiram XFCE ... kao sredina između skroz minimalističkih win managera i Gnome/KDE. Nekako mi se više sviđa "cleaner look" XFCEa u odnosu na Gnome.

Poslednja izmena:
'Fala obojici, biće onda ubuntu tj. xubuntu. S njim sam ionako upoznat - imam ga kao usb butabilni OS ;)

Vrh Dno