Šta je novo?

Preporuka za LCD

Učlanjen(a)
05.12.2004
Poena
320
Treba mi za svakondnevu upotrebu ali i za igranje i filmove. Znaci odziv 12ms ili manji, DVI prikljucak i sve ostale dobrote.

Samsung 71N, LG 7010b. Procackaj po google-u, naci ces review-e. POz :wave:

Moja preporuka je da ne uzimas LCD za tu namenu. Ili bar da kod nekog provedes odredjen broj sati ispred LCD-a gledajuci filmove i igrajuci igre, da ti posle ne bude zao kud odose tolike pare.

Ja sam imao prilike da provedem po nekoliko sati kod priajtelja (u vise navrata) koji ima onaj najobicniji, stari LG 15 inca, i svakom bi preporucio da kupi TFT, ko to moze.
Mozda ima po neku manu u odnosu na CRT, ali ne zraci, manje trosi struje, ne greje se, zauzima 10 puta manje prostora, i kada gledate jednu istu pozadinu na CRT i posle na TFT-u, jednostavno je neverovatno koliko bolje izgleda na TFT-u!

lg 1730 b... cenim nekako da je nitro to hteo da napise?

voodoo nisi u pravu

plakao bih da me neko tera na duze od 10 min da budem za crtom sada...

Voodoo_NBGD je napisao(la):
Moja preporuka je da ne uzimas LCD za tu namenu. Ili bar da kod nekog provedes odredjen broj sati ispred LCD-a gledajuci filmove i igrajuci igre, da ti posle ne bude zao kud odose tolike pare.
Voodoo, noviji LCD displeji su odlični i za te namene. Filmovi i igrice mi čak bolje izgledaju nego na CRT-u, a manje zamaram oči kad ih posmatram. E sad, slika nije ista tako da u početku treba malo navikavanja.

Kratko i jasno: Sony-X73 :guitar: :,,: (dobijesh i zvuchnike :d )

Inache nemoj da se drzish 12ms kao pijan plota. Moj Sony ima odziv od 16ms i nema nikakvih duhova...
Bolje uzmi kvalitetan TFT koji ima odziv od 16ms (Sony, Viewsonic, Eizo, Nec) nego jeftin od 12ms (Benq, LG, Samsung...).

DVI OBAVEZNO!

@Voodoo_NBGD:
Tako sam i ja mislio dok nisam nabavio Sony-a. Sad mogu da kazem da sam napokon progledao... 😀

Poslednja izmena:
i ja bih dodao:bolje uzmi kvalitetan tft sa odzivom od 25ms nego neki sa odzivom od 12ms....sta se desilo,gledao sam uporedo samsung 720T(PVA i 25ms) i viewsonic vp171b,vg712 zatim oni brzi 710 modeli i lg1730(ovaj imam kod kuce) i nisam mogao da verujem kolika je razlika u kvalitetu slike(kontrast,boje) u korist 720T modela...ako se ima novca kupuj ga bez razmisljanja,da nije bio showroom ne bi imao pojma koiko je bolji ovaj monitor od ostalih,a pogotovo me je sokiralo sto se ta razlika podjednako drasticno videla i u odnosu na vp171b-8ms!!! model,zakljucio sam da je ovaj vp171b pravi direktorski monitor(ubitacan dizajn,odlican je da ostavi utisak "ima se-moze se" na poslovne partnere).

Floyd je napisao(la):
i ja bih dodao:bolje uzmi kvalitetan tft sa odzivom od 25ms nego neki sa odzivom od 12ms....sta se desilo,gledao sam uporedo samsung 720T(PVA i 25ms) i viewsonic vp171b,vg712 zatim oni brzi 710 modeli i lg1730(ovaj imam kod kuce) i nisam mogao da verujem kolika je razlika u kvalitetu slike(kontrast,boje) u korist 720T modela...
Saglasan. Nije baš toliko drastična ali jesu osetno lepše boje i prijatniji kontrast, naročito kad ugao gledanja nije savršen. Medjutim, danas je marketing kupce naučio da su milisekunde najbitnije, trebaće vremena da se oduče...

Posle par meseci rada sa TFTom (710TM ali važi i za druge) ne mogu da mu oprostim 3 stvari: što crna nije crna nego sivkasta, što za mali ugao bela požuti i što kad se spustim niže (sednem na fotelju) slika potamni. Verovatno bih sebi sada birao neki sporiji PVA sa slabijom lampom i manjim kontrastom, razliku u duhovima ionako ne vidim za sve ispod 40ms.

Na plus strani DVI ulaz znači mnogo više nego što sam očekivao, a rotacija u portrait mod manje (nisam nikad ni koristio osim za probu).

i ja glasam za crt. pre svega zato shto ako malo pomerim glavu sve boje se menjaju(contrast, svetlina...) i to me uzasno zamara.

vladabgd je napisao(la):
i ja glasam za crt. pre svega zato shto ako malo pomerim glavu sve boje se menjaju(contrast, svetlina...) i to me uzasno zamara.

Hm...kolika ti je glava i koliko je pomjerash ? :d 😉

Shalu na stranu, kod kupovine TFT je vrlo vazna i ergonomija. Treba gledati da se TFT moze podizati/spushtati po vertikali, okrecati levo/desno, pomerati napred/nazad.

Ja moj Sony upotrebljavam i kao TV i iako sam na 2-3 metra of TFT-a u krevetu (u lezecem polozaju 🙂 ) nashtelim ga kako treba i slika je odlicna...znachi vodi rachuna o ergonomiji.

Poslednja izmena:
danijel00 je napisao(la):
lg 1730 b... cenim nekako da je nitro to hteo da napise?

voodoo nisi u pravu

plakao bih da me neko tera na duze od 10 min da budem za crtom sada...
Upravu si, zamrsio sam se u slinim brojkama.

LG 1730b.
Ako mozes naci LG 1730p(f-engine)jos bolje.

Nazad
Vrh Dno