Šta je novo?

Laptop Preporuka za laptop

Koji laptop kupiti?

zajecarac

Poštovan
Učlanjen(a)
17.03.2016
Poena
51
Pozdrav svima. Imam u planu da u budućnosti kupim laptop pa bih želeo da mi preporučite neki koji bi odgovarao mojim uslovima.

Uslovi su sledeći:
  • Ekran minimum 15 inča;
  • Minimum 32GB radne memorije;
  • Minimum 1TB SSD memorije.

To je minimum od specifikacija što bih prihvatio. Što se tiče samog ponašanja, voleo bih da bude što tiši i hladniji s obzirom da sada muku mučim sa HP laptopom koji se pregreva. Voleo bih da ima izlaz za ventilatore sa strane ili bar da ima nogice koje mogu dovoljno da ga uzdignu da se ne greje odozdo. Što se tiče zvuka, hteo bih da ima pristojan zvuk i da izlaz od zvučnika ne bude sa donje strane laptopa (bratov laptop je takav i zvuk je očajan, ne čujem ga iz drugog kraja sobe). Težina laptopa mi nije bitna, kao ni baterija, jer će većinu vremena provoditi na stolu na punjaču (naravno, bilo bi lepo da je što veća baterija). Ne bih uzimao Mac laptopove.

Takođe, ono što sam viđao je da je nekima RAM zalemljen za matičnu ploču. Ne znam koliko to utiče na performanse, ali ne bih to baš želeo s obzirom da bih možda nekada u budućnosti želeo da dodam još radne memorije. Voleo bih i da ima slobodno mesto za još jedan SSD ili HDD, ali to nije obavezno.

Što se tiče igranja igrica, nije mi nešto preterano bitno, ako bih nekada i igrao nešto, to bi bio CS 1.6 i LoL, ali to nije neki preterano važan uslov mada bi bilo lepo da može ovo da pokrene, a da ne umre ili da ne koči. U suštini bih ga koristio za programiranje.

Dao bih do 100 hiljada, ne bih išao preko. Mora biti nov, bilo iz prodavnice ili sa KupujemProdajem, ali bih radije da je iz prodavnica.

Unapred hvala svakome ko se javi.

Taj deo nije toliki problem. :) Više sam se nadao da neko ima iskustva sa onim drugim zahtevima (hlađenje, zvuk i sl.) pa da na osnovu njih može preporučiti neki konkretni model.

Posto hoces novo, ram treba koliko toliko da isprati i ostatak konfiguracije a to nije bas jeftino, na to dobar zvuk i tiha hladjenja imaju malo bolji i skuplji modeli dok se kod jefinih stedi upravo na tome i ekranu.
Vidi malo lenovo modele oni obicno ima solidne a povoljne laptope, meni su uvijek bili neki dobar omjer ulozeno dobijeno

14 inča mi je premalo. Pomenuo sam ovaj model, iako je skuplji, jer ima 64GB memorije i slobodan slot za ubacivanje još jednog SSD-a.
Danasnjih 14 inca ti je u principu starih 15 zbog okvira ekrana. Sto se tice ostatka konfiguracije, sve je na strani ovog sto sam postavio: OLED ekran sa visokom rezolucijom, moderniji procesor Ryzen 7 8845, 1TB ssd, kompletno aluminijumsko kuciste, baterija 84Wh...

Malo je 14",MBA M3 13,6" sam batalio zbog odlicnog malog ekrana.Kupio sam IdeaPad 5 16" sa ryzen 8845hs,1TB za manje od 80k.Sa kojim sam zadovoljan.Ukupan kvalitet tog ThinkBooka je slican mom IdeaPad 5.Jedino sto je prosiriv sa memorijom ,nije zalemljena.

Može li mi neko uporediti procesore sledeća tri laptopa ili generalno preporučiti jedan od ta tri? Relativno mi je hitno da napravim odluku. Problem mi je to što jedan ima SSD od 512GB, a to mi je malo, a potreban mi je laptop brzo i nemam vremena da ga dajem njima u servis na mesec dana da zamene SSD.

Unapred hvala.

Može li mi neko uporediti procesore sledeća tri laptopa ili generalno preporučiti jedan od ta tri? Relativno mi je hitno da napravim odluku. Problem mi je to što jedan ima SSD od 512GB, a to mi je malo, a potreban mi je laptop brzo i nemam vremena da ga dajem njima u servis na mesec dana da zamene SSD.

Unapred hvala.

Процесор ти је најмање битан. Гледај квалитет израде, квалитет и резолуцију екрана итд. Сваки процесор ће радити посао.

S obzirom da su sva tri Lenovo 16" ,slicne klase,mogao bi biti zaddovoljan ekranom i izradom.Posedujem Ideapad 5 16" i svidja mi se ekran.Direktno ga uporedjujem sa M3 air 15" kojeg isto posedujem,Za kojim zaostaje minimalno.U prikazu boja.Jedino je zvuk bolji na M3.
Jedino sto sam primetio da Ideapad 5 radi bolje na Win 11,od Win10.

Nazad
Vrh Dno