Šta je novo?

Preporuka za laptop do 900e...

• Začetnik teme Začetnik teme BokyPP
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

BokyPP

Čuven
Učlanjen(a)
04.01.2002
Poena
609
Laptop bi trebao da ima 1Gb RAM-a ili 512Mb prosirivo...
Gledao sam da uzmem neku ATI-jevu graficku...Konkretno gledao sam ATI X200, mada mi je neki prodavac rekao da je od svih
ona najgora...
Znaci koja graficka dolazi u obzir???
HDD moze i 80Gb
Ploca???
i da ima DVD rezac...
Znam da su konfiguracije vec gotove, pa mi treba najbolja solucija...

Laptop bi trebao da ima 1Gb RAM-a ili 512Mb prosirivo...
Gledao sam da uzmem neku ATI-jevu graficku...Konkretno gledao sam ATI X200, mada mi je neki prodavac rekao da je od svih
ona najgora...
Znaci koja graficka dolazi u obzir???
HDD moze i 80Gb
Ploca???
i da ima DVD rezac...
Znam da su konfiguracije vec gotove, pa mi treba najbolja solucija...

Već ima nekoliko aktivnih threadova na potpuno istu temu. Nema potrebe duplirati ...

Pogledaj na primer :

http://www.benchmark.co.yu/forum/showthread.php?t=110678

U tom rangu cene, gledaj da ima barem recimo Ati Radeon x1300 ili Geforce Go7400 (naravno x1600 i Go7600 su jos bolji ali to neces videti u novom laptopu do 900e). Ako laptop nema tako nesto (tj ako ima samo Intel grafiku ili ja x200), mozes odma da zaboravis na Vista Aero kad se pojavi, sto je besmisleno ako vec "pljujes" za novi laptop. Memorije gledaj da odma' ima 1GB, jer ako dobijes samo 512MB to ce biti 2x256MB SODIMM-ovi, pa za prosirenje memorije na 1GB moraces oba da prodajes. 1GB je vec prakticno neophodno za XP a za Vistu ce biti minimum. HDD gledaj da bude barem 80GB, mesta nikad dosta... Ostalo, CPU i ekran po zelji i potrebama...

Poslednja izmena:
Ako razmisljas o grafici zbog igranja, zaboravi na notebook i uzmi desktop zmaja za 700-800 evra. Cak i 1600 a pogotovo 1300 su vec slabe za nove igre, a zamisli tek za pola godine. Moras da budes svestan da i najslabija graficka dosta poskupljuje notebook - dovoljno da umesto duo uzmes solo procesor npr.

Ma svima je jasno da ne moze laptop za igranje za 900e, ali bi bilo glupo da kupuje nesto sto nece moci ni Vistu ljudski (sa Aero-m) da pokrene. Svi dobro znamo da Intel GMA ili Ati Xpress200 i slicna integrisana resenja to nikako nece biti u stanju, za razliku od jednog Ati-ja x1300 ili Nvidije 7400 koji ce moci. Inace, sa x1600 moze da igra barem 80% sadasnjih igara bez problema, narocito ako izbacimo iz repertoara fear, oblivion i sl. (pre)zahtevne igre...

Poslednja izmena:
nisam ni ja razmisljao o nekim preterano zahtevnim igrama...svestan sam da na laptop-u ne moze da se igra svasta...OK... Hvala na odgovorima pa cu pogledati...

Nazad
Vrh Dno