Šta je novo?

Laptop Preporuka za laptop do 55000rsd

Koji laptop kupiti?

AcaRamone991

Cenjen
Učlanjen(a)
09.02.2021
Poena
115
Planiram uskoro kupovinu novog laptopa pošto mi je trenutno skoro pa 10 godina star. Laptop ću koristiti za gledanje filmova i internet. Bilo bi dobro da je dijagonale 14 inča ali može i od 15 ako se ni jedan dobar od 14 ne uklapa u budžet. Budžet je 55000 i samo novi sa garancijom dolaze u obzir. Šta predlažete?
Meni je za oko zapao ovaj https://mts.rs/oec/pojedinacni-uredjaji/box-4/box-4-crveni/lenovo-v14-ada-14-82c600gpya?offer=0 ali morao bih da čekam još 8 meseci da ga uzmem.

Lenovo V14-ADA ima jako loš ekran, mali SSD, da bi nadogradio memoriju mora oba modula da se zamene, kamera je katastrofalna, baterija = diskutabilno koliko dugo bi bila na pristojnom nivou.
Vrlo moguće da su specifikacije tvog sadašnjeg laptopa od 10 godina blizu ovog linkovanog. (4 jezgra, 8Gb RAM, TN panel, loša kamera...)
Iz finansijskog ugla gledano totalno je neisplativo platiti 50k za ove performanse koje se nude.

HP 14S-DQ1057NM 2D2W3EA​

Ovaj mi deluje dobro, gledam da ima bar 8 gb rama a za to ću izgleda morati da dam bar 60k. Trenutni laptop mi ima 4 gb rama neki pentium 2020m tako da bi ovo bio dobar apgrejd

@ Intuite

Malo je verovatno da ce nesto naci po starim cenama.

Pre 2 godine je pomenuti Lenovo bio ispod 40.000 , a sada ( 2 godine kasnije ) je " na akciji" oko 48.000

Pozdrav, vidim da se razumete u laptopoce, zanima me koji laptop da kupim, trba mi za skidanje serija i igranje Simsa, a da je oko 60.000 din. Pozdrav i izvinite sto pisem ovde.

^ Bukvalno bilo koji sa:
  • 8Gb RAM
  • Što više skladišnog prostora (512Gb SSD)
Presudna karakteristika treba da bude kvalitet ekrana.
Pogledaj što više modela uživo pa na osnovu toga izaberi.

Предлажем ти да се стрпиш док падну цене.
Ако не можеш да чекаш и не смета ти лош екран онда може ово

Препоручио бих ти да сачекаш да падну цене за процесор 5700U јер је одличан процесор.

LENOVO IdeaPad 3 15ITL6, IPS Full HD, 300 nits, i3-1115G4, 8GB, 256GB SSD​

ako sačekaš i natrčiš na neku akciju (ja sam ga u oktobru platio 49000 rsd, sada je oko 61000 rsd)
IdeaPad 3 је ултра буџетски лаптоп, јефтинији се не производи, никако не препоручујем нешто овако.
Pozdrav, vidim da se razumete u laptopoce, zanima me koji laptop da kupim, trba mi za skidanje serija i igranje Simsa, a da je oko 60.000 din. Pozdrav i izvinite sto pisem ovde.
Јави како ти се чини предлог.
Presudna karakteristika treba da bude kvalitet ekrana.
Уживо било где да оде од 10-20 лаптопова упаљен је један и то најчешће са OLED-om који кошта више од 100k. Остали се не могу упалити него стоје да се види квалитет пластике и изглед.
Испод 90k се тешко налази добар екран.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno