Šta je novo?

preporuka za kuler

agard

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
22.01.2012
Poena
159
Kupio sam x4 955 na ga ma ud3 770 plocu..
Koji kuler da stavim na procesor a da je tih i jeftin i da li se uz kuler koji bih mi preporucili dobijam i mlo termalne paste bilo nov bilo polovan?
Hvala

Skupa,nepotrebna,ne bas tako dobra kao njihov marketing..Uvek sam ja licno za varijantu dobrog vazdusnjaka:).. Ima ih na gomile,i mozes ustedeti neki dinar ako ti je to cilj..:D

Pre IFX-a sam imao obican Hyper 212,i hladio mi je x6 OC na 4Ghz..tako da su reci suvisne..

Poslednja izmena:
Jeste zero ali se poprilicno namucio da ga hladi na toj temperaturi :D.

Sto se tice tih Corsair vodenih hladjenja, strasno su precenjena, ponekad glasna(H70) ali imaju pristojne performanse.

Corsair H60 ima performanse izmedju True-a i Megahalems-a, znaci negde kao Noctua NH-U12SE2 koji bih ti ja preoprucio. Ultra je tih, relativno mali(sto se sirine tice, pa bi trebalo da ti sigurno stane u kuciste), a izuzetno dobro hladi.
Ako si bas za tu varijantu trazi po oglasima Corsair H70 koji se moze naci u oglasima za od 40 do 60e, sto je poprilicno dobra ponuda sa obzirom na to da ima performanse za dlaku gore od Noctua NH-D14, ali po ceni buke.
Najzaokruzeniji je Corsair H80 zbog 3 profila performansi(Quiet, Performance i Balanced) i on je najbolje resenje sto se hladjenja tice na ovim prostorima, ali kosta previse u odnosu na ono sto nudi.

Druze za 86e on je preskup, za te pare imas Noctua NH-D14 koji ga bije po svim merilima.
Ako ti NH-D14 ne staje uzmi Thermaltake Frio ili Prolimatech Super Mega ili Thermalright IFX-14 ako ti se bas bacaju pare, ali nemoj da uzimas nov H60 za 86e.
Ako imas negde za jeftinije onda moze da se porazmisli o tome.
Zasto te zanimaju idle temperature(tj bez opterecenja)?

H60 je preskup, Solesoslav ti lepo rekao sta da gledas.

Nazad
Vrh Dno