Šta je novo?

Preporuka za hosting?

][V][ATRIX™

Čuven
Učlanjen(a)
05.02.2001
Poena
679
Zapali su mi za oko:
http://www.dunex.org (STANDARD paket)
http://hostingmania.co.yu (OSNOVNI)

http://www.pcberza.co.yu/hosting (zbog cene sam sumnjicav i no limit protoka... ima li neko iskustva sa njima?)

Pre dolaze u obzir domace hosting firme zbog placanja i support-a.

STA JE POTREBNO:

150-300 MB prostora
Mesecni bandwidth 10 GB min.
PHP, MySQL (ne samo 1 baza. vec 3-5!) Apache naravno i da bude spakovano na *NIX server.
Pozeljno je i nekoliko pod domena.

FTP, mail forwarding, phpMyadmin itd se podrazumevaju.

Any ideas? :type:

dajte nemoguce da niko nema nista da kaze na ovu temu?

Ja imam :D

Ako ti je bitno da si uvek online, povedi racuna. Mi smo tolike provajdere prevukli preko grbace i tek YUBC radi kako treba...

HostingMania je sasvim ok :) Mabys des :D

Probaj i www.hosting.co.yu na kom hostujem lowculture :D

mabys,
svidja mi se cena a i sta se sve nudi.

Jel ste u Bgd i od kada postojite? Koji server je u pitanju?

Pozdrav!

Da u bg smo :) postojimo od nove god :) a serveri nisu u srbiji naravno :) vetj u usa i nije jedan ima ih vise :) imas web hosting a imas i shell hosting,mozes sve videti na sajtu :)

p0z :)

ljtruba je napisao(la):
i loopia.co.yu je jeftina
Mislis lopovia :d

@Peca: Pa drugo je server housing ili dedicated server, meni treba samo hosting... ;)

Hvala svima na odgovrima, posebno mabys-u ;)

Ja bih da dodam iz licnog iskustva da je Verat dosta dobar postao u zadnje vreme... tacnije od kako su apgrejdovali server (Apache i PHP verzije)... i link izgleda da bolje radi... objektvino :)

Nego niko nista ne zna o PC BERZI? Veoma su mi cudni...

mabys,
dogovoricemo se na private.

I ja sam hteo da kazem Verat, ali ne smem svi odmah skoce na mene

@matrix jel su stvarno lopovia ili se samo zezas?

ja koristim www.istanco.com imam 50 MB prostora, 50 GB transver, poddomene, 5 baze (mozes i vise da zatrazis), server je u USA, nikakvih problema, osim pre jedno 5 meseci kad je riknuo HDD na serveru, pa su menjali HDD, ali su svi podatci bili backup-ovani, i vraceni...

Od srca predlazem ;)

Poz.

Evo ja vam iskreno kazem (bez namere da nekoga vredjam ili da neciji rad iliti hosting podcenjujem,svako ima svoje prednosti i mane) lepo pogledajte sve web hostinge,ko sta nudi,za koje pare,kakvi uslovi itd itd pa sami odlucite kod koga cete uzeti :)
p0z

Meni je definitivno najbitnije da su 27/7 online!

Mislis 24/7 ;)
Ja se na moj hosting ne zalim (www.istanco.com), a ni ne reklamiram ga, niti imam ikakve koristi od toga sto ce neko otici na njega, tako da mi je sve jedno.... Samo sam napomenuo da je hosting pouzdan, sto je najbitnije !!!

Poz.

mabys je napisao(la):
o kutijo si ziv bwe :) dodji malo kod nas :) nova mreza :D

Ma jel? Moracu da proverim :D

Genghis Khan je napisao(la):
Meni je definitivno najbitnije da su 27/7 online!

A ja mislio da dan ima 24 chasa.... :drink:

Poslednja izmena:
Znate na shta sam mislio, lapsus u kucanju!
Inache stvarno je najbitnije!

ljtruba je napisao(la):
I ja sam hteo da kazem Verat, ali ne smem svi odmah skoce na mene

@matrix jel su stvarno lopovia ili se samo zezas?
Pa pogledaj samo cene... za tu mizeriju sto nude. Cujem da se ljudi zale da bazu posebno debelo naplacuju itd... a coveku trebala samo 1 bazica za testiranje... nikakvi forumi itd... i ovi valjda 1K din to naplacuju nisam siguran. U svakom slucaju 5x boljih ponuda ima od njih.

i ja ovih dana intenzivno trazim hosting i nekako iz "patriotskih razloga" -->"podrska preko telefona:)" bi hteo da to bude domaca firma, ali nisam video da neko nudi da ja sam napravim custom paket jer mi treba oko 50-70Mb, 1 x MySQL i 5 mail naloga i protok od maximum 50-100Mb mesecno(cisto da testiram neke svoje aplikacije...)

zna li neko gde ima takva ponuda??

Ili ona fora da placas po utrosenim resursima..! imao sam link za to ali sam ga izgubio pa ako neko koristi ili zna za firmu neka javi..

Poslednja izmena:
TEP3A je napisao(la):
i ja ovih dana intenzivno trazim hosting i nekako iz "patriotskih razloga" -->"podrska preko telefona:)" bi hteo da to bude domaca firma, ali nisam video da neko nudi da ja sam napravim custom paket jer mi treba oko 50-70Mb, 1 x MySQL i 5 mail naloga i protok od maximum 50-100Mb mesecno(cisto da testiram neke svoje aplikacije...)

zna li neko gde ima takva ponuda??

Ili ona fora da placas po utrosenim resursima..! imao sam link za to ali sam ga izgubio pa ako neko koristi ili zna za firmu neka javi..

Posalji email ili PM :) ...
Pogledaj signature :)

@Born@Kill

imas i PM i email :)

poz

ako ti nije bitan protok (5gb mesecno je limit) probaj i sa icdsoft.com (5$ po mesecu) dakle stranci ali toplo preporucujem, uvek online, support odziv je do 10 minuta i vrlo je brz, sve u svemu sve najbolje. Kad se setim Verat-a brrr...
evo danas sam otvorio novi sajt kod njih, da nije protok ogranicen (placa se 5$ po gb ako se predje limit)

Poslednja izmena:
Nisam baš neki stručnjak za web hosting biznis ali ne kapiram kako bre možete da budete tako naivni pa prihvatate fore-laži koje vam se serviraju? Disk space je jeftin (HDD su jeftini) ali data trasfer ili bandwidth (nije ista stvar) je ono što košta, te nikako ne može da bude jeftin hosting plan koji nudi ~30GB bandwidth per month. Hosting plan koji ima mali disk space a veliki bandwidth je očigledna ''navlakuša'' koja se zove owerseling što u prevodu znači prebukirani server koji je spor i sklon downtime.

Pošto se ovde traži veliki bandwidth za relativno mali disk space to znači velika posećenost ili downlaod, dobro je da se pita hoster koji je limit za broj poseta!

A kako ce to neko da ti kaze, "koji je limit za broj poseta" ? :d Ti imas npr. 50 GB mesecno, e sad je tvoja stvar da li ces da imas milion poeseta za nedelju dana ili ces da okacis neki program od 150 MB pa ce ici samo download x puta.

Stvorenje je napisao(la):
Nisam baš neki stručnjak za web hosting biznis ali ne kapiram kako bre možete da budete tako naivni pa prihvatate fore-laži koje vam se serviraju? Disk space je jeftin (HDD su jeftini) ali data trasfer ili bandwidth (nije ista stvar) je ono što košta, te nikako ne može da bude jeftin hosting plan koji nudi ~30GB bandwidth per month. Hosting plan koji ima mali disk space a veliki bandwidth je očigledna ''navlakuša'' koja se zove owerseling što u prevodu znači prebukirani server koji je spor i sklon downtime.

Pošto se ovde traži veliki bandwidth za relativno mali disk space to znači velika posećenost ili downlaod, dobro je da se pita hoster koji je limit za broj poseta!

pa ..... delimicno se slazem sa tobom ali to ne mora bas tako uvek biti :)

Poslednja izmena:
Stvorenje je napisao(la):

Nazalost ovaj ICDSoft daje samo 5gb sto je dovoljno za ~1500 poseta dnevno, verovatno im je fina zarada na prekoracenjima. Ali moram da kazem da su serveri jako brzi, kao i support i control panel ima zaista mnogo opcija. Uzeli smo jos jedan hosting kod drugog stranca, koji ima 100gb ogranicenje ali nekako na ove od 5gb mogu da se oslonim. :) I Verat cini mi se nema ogranicenje ;) Kada smo drzali kod njih i kada nam se povecao broj poseta, downloada, kao da su jedva cekali da prekinemo sa hostingom kod njih.

][V][ATRIX™ je napisao(la):
A kako ce to neko da ti kaze, "koji je limit za broj poseta" ?
Svaki sistem administrator koji zna svoj posao moći će da ti pruži odgovor na ovo pitanje! Broj konekcija za svaki domen je limitiran (ako se ne varam) a da to mnogi ne znaju zato što nikada ne dođu do tog limita pa hosteri i ne pominju tu vrstu ograničenja svojim potencijalnim klijentima.

Kod shared hostinga server je resurs koji jednako stoji na raspolaganju svima koji na njemu imaju domene-sajtove. Zato postoji pravilo ili klauzula kojom kompanija definiše koliko procenata ukupnog resursa servera može de koristi svaki klijent-domen-sajt, kada se data kvota prekorači nastupa suspenzija ili extra plaćanje (zavisi kako je hoster to definisao). Zamisli da imaš sajt sa aktivinim stranicama koji radi u nekoj sprezi PHP+MySQL, sajt može biti ~30MB a bandwidth ~5GB i da time ne iskoristiš ni polovinu bandwidtha koji ti stoji na raspolaganju, ali ako je veliki broj konekcija lako se dolazi do definisane resursne kvote servera koja ti stoji na raspolaganju i onda ti je džaba što ti imaš još ihaaaa bandwidtha na raspolaganju, sajt će ti biti suspendovan ili ćeš morati dodatno da platiš ako želiš da ti sajt bude on-line.

Obavezo pročitati ''Terms of service'' pre nego što se zaključi deal sa bilo kojom kompanijom koja se bavi web hostingom! :wave:

Poslednja izmena:
ma da, ali retko ko u praksi moze da dostigne ta ogranicenja. Cak IPB forumi imaju mogucnost da definises koliko konekcija moze da se ostvari odjednom, bas zbog toga... da se ne preopterecuje server.
A hosting provajderi rasporedjuju sajtove po glomaznosti/potrosnji... pa tako jedan server moze da tera 100-200 obicnih, prostih prezenacija firmi, dok neki drugi moze da tera samo par nekih ogromnih sajtova koji vuku puno resursa...
Nigde ne pise o tome, pa smatram da nema potrebe da se misli o ovom "issue", niko ne planira da bude novi Google valjda :d

Vrh Dno