Šta je novo?

Preporuka za HDD za macbookpro ?

disco_killa

Čuven
Učlanjen(a)
04.01.2004
Poena
620
pozdrav,

hitachi 320gb koji je do sada bio u laptopu je zavrsio danas u help disku ... :bottle:
nadam se da ce sve biti ok ... :bottle:

moram sad hitno uzeti novi .

nemam vremena traziti doticni, prijatelj me ubedjuje da treba da uzmem isti zbog neke kompatibilnosti za macbookom , sto je meni skroz ono nejasno. i ne znam da li ima smnisla ili je hd kako da kazem ... hd :)

pa savet ako moze . video sam super povoljan , ili ja davno nisam pratio cene , u jednoj firmi , da ne reklamiram .

WD BOOK 500GB WD5000BEVT,SATA II, 8 MB, 2,5
za oko 6500din

inace u obzir dolaze 320gb , ali po mogustvu 500 ili mozda i 640gb .

svaki savet dobrodosao .

Slobodno možeš da ubaciš bilo koji 2,5" HDD, neće biti problema. Što se tiče HDDa koji si spomenuo, to bi trebalo da mu je cena.
Inače, u moj MB Uni sam ubacio Seagate Momentus 320GB koji se “vrti” na 7200 obrtaja i razlika se definitivno primećuje u odnosu na fabrički Fujitsu.

Slobodno možeš da ubaciš bilo koji 2,5" HDD, neće biti problema. Što se tiče HDDa koji si spomenuo, to bi trebalo da mu je cena.
Inače, u moj MB Uni sam ubacio Seagate Momentus 320GB koji se “vrti” na 7200 obrtaja i razlika se definitivno primećuje u odnosu na fabrički Fujitsu.

a trajanje baterije razlika ?

koja je razlika u ceni izmedju 5400 i 7200 modela ?

tnx

Nisam primetio neku značajnu razliku u trajanju baterije.
Što se cene tiče, skuplji su oko 20-30%, mada se dosta teško nalaze kod nas.

Poslednja izmena:
Evo ja bash ovih dana istrazujem u vezi toga, i zakljuchak je bash kao shto obrad kaze, 7200 je primetno brzi a ne troshi nishta vishe, niti se greje vishe. Seagate Momentus kazu da je najbolji, ali je kod nas 320GB preskup na 7200rpm (preko 6000 din), ima WD koji je 4650 din (po pcberzi), a Hitachija zaobidji, kazu da je najgori i u grejanju i u potroshnji...

Poslednja izmena:
a hitachi bash dolazi sa macbookpro-om . barem sa ovom generacijom .

anyway . kupio sam doticni wd . morao sam brzo da reagujem . josh samo help disk da se zavrsi pozitivno. mada vredi sledeci put razmisliti o 7200 . ako je toliko primetno ubrzanje.

Ubrzanje ne mora da se osjeti samo sa 7200 diskovima. Novije generacije imaju gušći zapis i vrte se na i dalje prosječnih i "slabašnih" 5400 rpm, ali nadoknađuju obrtaje sa gustinom zapisa.

Preletio sam očima skoro preko nekog testa na netu koji je upoređivao 5400/7200 hardove, pa je utvrđeno da zbog povećanja gustine zapisa nema posebnog razloga za ganjanjem 7200 diskova u odnosu na 5400 braću...

500gb na 5400 obrtaja, prava stvar. ;)

Taj WD je sasvim u redu. Ja sam nedavno ubacio WD od 320 Gb na 5.400 obrtaja u MBP i odlično radi - rekao bih čak da je brži od fabričkog Fujitsua od 120 G b koji sam imao. I to je dobra cena 6.500 za 500 Gb.

off topic: Neverovatna je količina prašine koju sam izduvao prilikom otvaranja Maca. A temperatura sistema je odmah pala za 10 i više stepeni! Definitivno treba svakih godinu dana otvoriti mašinu i pročistiti je. POgotovu oni koji puše isped račara. Kupujem kompresor!

Poslednja izmena:
i ja imam WD 320GB 7200rpm u MacBooku...

Nazad
Vrh Dno