Šta je novo?

Preporuka za AM3+ plocu

13umble13ee

Cenjen
Učlanjen(a)
18.11.2011
Poena
170
Imam asus m5a87 plocu, i razmisljam da he mozda zamenim, ako ima potrebe. Osim sto mi je ulaz za zvuk gubio kontakt (ali sam to resio kupovinom zvucne) nista joj deugo ne fali. Ipak, istekla garancija pa bi voleo da je zamenim.
Voleo bi neku preporuku za maticnu am3+ i da mi kazete da li uopste ima nesto bolje a da nije jako skupo.

Hvala

Poslednja izmena:
Pogledaj GA 970a ud3p, ima 8+2 naponsku i obavezno verziju 2 a kosta oko 10k dinara.

A nemam pojma...imam tu filozofiju da kad mi istice garancija ja onda menjam, jer ako mi crkne ne mogu nista da dobijem za to. Da li da onda kupujem jos 4gb rama, ili da uzmem fresh 8gb malo brzeg?

Ako vec hoces nesto da promenis menjaj celu platformu, predji na intel. Za 150e mozes da uzmes i3 4170 + H81 plocu (cpu od madjara) koji ce biti znatno snazniji nego to sto imas sad, a dobices I garanciju.

Razmisljao sam i o tome, ali sam odustao jer mi puno para. A da li je bitno da bude isti takt memorije ili nije. Npr ako je 1060mhz moje, a ja uzmem sad 1600mhz dodatni?

Da ne otvaram novu temu.
Imam 6gb na 1333mhz. E sada me interesuje da li da prodam to pa da uzmem 8gb na 1600mhz, ili da samo kupim 4gb na 1333 da dopunim.
Pitanje je ima li razlike u brzini za toliku doplatu. Znaci da li je bolje 10gb na 1333 ili 8gb na 1600mhz?

Nema vidljive razlike sto se tice performansi , sad ako kupis jos 4, popunio si slotove...
Uskoro ce ti zatrebati vise ram memorije, pa samim tim opet prodaja, dokuplivanje...
Po meni otarasis se tih 3x2 gb ram i bocnes jednu od 8 je bolje resenje.

Pa I pare su tu u pitanju, ne patis na mostu...kao sto kazu.
Kada kasnije budes prodavao te 2gb module vredece manje...svi to sad izbegavaju.
Veca kolicina u jednom komadu je uvek jeftinija, 2x4 je skuplja varijanta od 1x8.

A da li ce biti bolje, po pitanju brzine, ako kupim jos jedan od 4gb i da imam 10gb na 1333mhz. Znaci da li je bolje 10gb na 1333mhz od 8gb na 1600mhz. To je bilo moje prvobitno pitanje.

Jeste samo po kolicini, brzina ti je ista...nema razlike, bar ne one koje ces videti u realnom radu.
Videces samo razliku u sintetickim testovima, mozda ni tu posto ove na sa 1600mhz obicno imaju i vise latencije.

za ogromnu vecinu igara da.ali najpametniji savet si vec dobio,ulozi u solidan modul od 8gb a prodaj postojecu,pa ako slucajno prifali posle samo dodas.

Vrh Dno