Šta je novo?

Preporuka za 5.1 zvucni sistem!

Ripper

Čuven
Učlanjen(a)
25.07.2000
Poena
650
Planiram da kupim 5.1 zvucnu & zvucnike pa se lomim izmedju 2 kompleta.
1. Uveliko poznati SB LIVE 5.1 player koji kosta 80tak DM i DTT2200 Cambridge Soundworks (ne znam kako se pise:D ) za 230DM
2. SB Audigy player za 160tak DM i neki noviji model zvucnika posto su DTT2200 stari vec 2 godine kolko ja znam)
Aj da cujem misljenja & preporuke!

Imas ove nove Creativeove 5.1 Inspire5300 zvucnike koji su najavljeni kao naslednici dtt2200 serije,imaju malo lepsi zvuk i dosta bolje izgledaju.
Proveri koliko su labtec ADA-885,odlicni zvucnici (mislim i da imaju Lucas filmsov THX sertifikat),testovi kazu da ima najbolji bas u klasi.
Tu su naravno i logitech z560 koji su sigurno bolji od Klipsch promedie 4.1,a skoro 2X jeftiniji(138$ u Nemackoj).
Oa dva kompleta koja sam ti preporucio su 4.1 ali zaista kikaju ass i nekim puno skupljim zvucnicima(mislim ne neke serije Midilanda i Klipscha).
Od 5.1 kompleta kod nas bas i nema neke vajde ako trazis nesto bas bolesno,tu su uglavnom neka budzetska resenja:)(osim ako neko ne drzi Klipsch
Uh umalo da zaboravim na one fantasticne Abitove 5.1 malecke ali ludacki jake aluminijumske zvucnike,imaju bas ko big tower ,covece !

Pozdrav

ABITovi su mi favorit ako su od aluminijuma i imaju jak bas ko sto kazes... Na ABITovom sajtu SP60 su strava po 20w satelit i 60w woofer 160w!!! Kolko li kostaju?
A jel se isplati uzimati AUDIGY, nije da je puno skuplji od LIVEa ali pitanje je dal vredi?

Mislim da je Abit ispod 400,zvucnici su kako malopre rekoh nesto perverzno.
Audigy se isplati radi bitnog poboljsanja zvucnog procesora koji je bitno jaci od onog na Liveu,imas na Audigyu i IEE1394 port(fire wire) koji je veoma brz i koristan ,ukoliko se bavis digitalnim videom i neophodan.Znaci ako ga nadjes za manje od 170 uzmi Audigy,kartica je epohalna.
Ako te ne zanima obrada zvuka u toj meri i kartu nameravas koristiti za MP3 i igre, onda je Live logicno resenje.
Aj uzdravlje

Ja licno imam Live 5.1 i Jazz 9906 (5.1) zvucnike.
Zvucnici su svi u drvetu i teze svi zajedno dobrih
25kg (eh da znate koliko sam se okilavio dok sam ih
doneo do kuce.......). Zvucnici imaju dobar zvuk (za te pare),
jaki su, jedina zamerka po meni je ne postojanje izlaza za slusalice ali moze se i bez toga.
Pozdrav
:wave; :wave; :wave;

Pregazilo me vreme. Jel' sam to ja neupucen ili nesto sa svetom nije u redu. Kakva je moc reklame? Sta je to vreme? Koliki je svemir? Sta sutra ima za ruchak?

Vechita metafizicka pitanja?

P.S. Ah, da. Zamalo da zaboravim. Da li je bolji 5.1 sistem od 700 DM+200 DM zvucna, ili HI-FI zvucnici (2 komata) od 900 DM??????????

notax je napisao(la):
P.S. Ah, da. Zamalo da zaboravim. Da li je bolji 5.1 sistem od 700 DM+200 DM zvucna, ili HI-FI zvucnici (2 komata) od 900 DM??????????

Za 95% ljudi, 5.1 je bolji.
Ti spadas u preostalih 5% koji ne misle tako.

Toliko.

Pozdrav!

notax je napisao(la):

U sta da ubodem ta dva zvucnika?

U bukaru?:D :D
Valjda treba lova i za neko iole bolje pojacalo da bi ti zvucnici posteno pevali.
Dodaj jos barem 300 kerma na tih 900 i to bi bilo to po toj logici:)

Da notax... Kako da dobijemo prostornost sa 2 zvucnika... I zapamti da ce sa tih 5.1 zvucnika da se chuju uzvici i krici iz fps igara, 96k zvuk iz DivX filmova i ponekad ... ponekad i neki DVD...

Zato, notax, HighFidelity umire, gazi ga vreme i potrebe ljudi... Meni, koji nisam HIFI manijak, je zaista zao zbog toga, ali i nije, jer , zasto platiti tolike pare na neko drvo i nesto sto mogu da cujem (razliku u kvalitetu mislim) kada slusam klasiku... ili PinkFloyd na originalnim pressed diskovima....

Pustite tu HajFaj manijakalnost... Vreme je 3D zvuka i V-Realnosti, a ne nekih tamo grupa koji sviraju uzivo, imaju duge kose i pale se na gitarska pojacala... Jeste li videli MTV i ostale nastupe... koga je tamo briga za Live nastup? Strasno! Vise ne znam ni da li Pavaroti zaista peva uzivo...

BodyRemover je napisao(la):
U sta da ubodem ta dva zvucnika?

U bukaru?:D :D
Valjda treba lova i za neko iole bolje pojacalo da bi ti zvucnici posteno pevali.
Dodaj jos barem 300 kerma na tih 900 i to bi bilo to po toj logici:)

Da treba ti pojacalo, ali ce polovno npr. Nad 3020 za 150-200DM + neki zvucnici polovni zvucnici od jedno 400-500DM da pojedu bilo sta od 5.1 sistema kod nas i to do 1000DM.

Sta bre MTV:),jesi li video kako su Ramstajn otprasili na dodeli nagrada,ziva svirka 100%(cak su i malo falsirali:))
Znaci ima jos ljudi koji insistiraju na zivoj svirci i dobro to rade.
Bilo bi najlepse imati jedan kucni bioskop za filmove a Hi-Fi komponente pustiti da rade ono za sta su namenjene. Ali one nikako ne mogu zameniti dobar surround sistem kada je u pitanju multimedijalan racunar.Znaci nema svrhe rasprvaljati sta je isplativije uzeti:hi-fi zvucnike ili 5.1 sistem jer su to dva potpuno razlicita pojma.

Sto se zvucne tice nema dileme uzimam LIVE! 5.1 jer je jevtiniji od AUDIGYja za skoro 100DM.
A sto se zvucnika tice Creative Inspire 5300 su 240DM ali oni ABITovi mi nekako prirasli na srce... Gde oni mogu da se nabave u BGu (ispod 400DM)?

Ma imas Audigy za 170 negde(pogledaj topic na starom forumu)
Xixi,prirasli ti za srce,pa jesi li ih barem dobro prostudirao pa su ti se toliko svideli:)
Imas ih i u NS za BG neznam

Ma lepo izgledaju, snaga odlicna a onaj Tweeter na centralnom satelitu da ne pominjem;) Mnogo mi je skup Audigy jer se obradom zvuka ne bavim vec mi 5.1 treba za MP3, igre, mozda DVD...
Sada imam CMi8738 i neku staru JVC liniju 2*40w pa je red da se apgrejdujem na nesto jace! Aj mi baci neki link za te zvucnike ili broj telefona firme!

BodyRemover je napisao(la):
Sta bre MTV:),jesi li video kako su Ramstajn otprasili na dodeli nagrada,ziva svirka 100%(cak su i malo falsirali:))
Znaci ima jos ljudi koji insistiraju na zivoj svirci i dobro to rade.
Bilo bi najlepse imati jedan kucni bioskop za filmove a Hi-Fi komponente pustiti da rade ono za sta su namenjene. Ali one nikako ne mogu zameniti dobar surround sistem kada je u pitanju multimedijalan racunar.Znaci nema svrhe rasprvaljati sta je isplativije uzeti:hi-fi zvucnike ili 5.1 sistem jer su to dva potpuno razlicita pojma.

Slazem se ipak je glupo porediti dve razlicite stvari. Bolji kvalitet zvuka sna se sta je. 5.1 mogu da opravdam jedino ako covek gleda intezivno DVD-ove.

Pustite tu HajFaj manijakalnost... Vreme je 3D zvuka i V-Realnosti, a ne nekih tamo grupa koji sviraju uzivo, imaju duge kose i pale se na gitarska pojacala... Jeste li videli MTV i ostale nastupe... koga je tamo briga za Live nastup? Strasno! Vise ne znam ni da li Pavaroti zaista peva uzivo... [/B][/QUOTE]

covece ako ti ne kapiras sta znaci otici na koncert na kome 3-4-5 ljudi svira [ZNA da svira] instrumente to ne znaci da da treba svi da stavimo vr kacige i da imitiramo robote.
nije nikakvo vreme v-realnosti, to samo neki vole da zamisljaju...
sta ti imas protiv ljudi koji imaju dugu kosu?!? a tek ako se pale na pojacala?!?!!! taj glupi stereotip o ljudima me uzasno nervira...
da li si ti video sta je `...later with jules holland` e, pa ti ljudi znaju da sviraju.
***** sa pinka furaju taj fazon sve je show, nista nije stvarno,...prosto muka da ti pripadne.
sada cu da prestanem, deep breath, relax....

max, nista licno samo si me podstakao....

byMaX je napisao(la):
Da notax... Kako da dobijemo prostornost sa 2 zvucnika... I zapamti da ce sa tih 5.1 zvucnika da se chuju uzvici i krici iz fps igara, 96k zvuk iz DivX filmova i ponekad ... ponekad i neki DVD...

Zato, notax, HighFidelity umire, gazi ga vreme i potrebe ljudi... Meni, koji nisam HIFI manijak, je zaista zao zbog toga, ali i nije, jer , zasto platiti tolike pare na neko drvo i nesto sto mogu da cujem (razliku u kvalitetu mislim) kada slusam klasiku... ili PinkFloyd na originalnim pressed diskovima....

Pustite tu HajFaj manijakalnost... Vreme je 3D zvuka i V-Realnosti, a ne nekih tamo grupa koji sviraju uzivo, imaju duge kose i pale se na gitarska pojacala... Jeste li videli MTV i ostale nastupe... koga je tamo briga za Live nastup? Strasno! Vise ne znam ni da li Pavaroti zaista peva uzivo...

Samo neko ko pljosnato razmishlja, misli da 2 zvucnika ne mogu da odrade 3D zvuk. Nikada nisi ni imao priliku da chujes, a pises o tome. Sa odgovarajucim nachinom snimanja, moze da se odradi da ti zvuk dolazi s ledja, a 2 zvucnika su ispred tebe. A o kvalitetu tog zvuka u odnosu na 5.1 za iste pare, ne moze se ni raspravljati. Uostalom, svi ste imali priliku da dodjete, da pogledate film, i da ga chujete, pa na kraju, od novih lica, i onih kojima ova tema nije jasna bio je samo RamOne.

Svejedno, notax, svejedno... Nisam ja rekao da volim sto je sve to tako (ovo je i za majku i za novopazovcanina), ako niste dobro shvatili moj post - meni je zao sto je tako... Pa ipak, ne zelim da kupujem HiFi komponente jer JA ne mogu da provalim razliku izmedju kvalitetnog 5.1 sistema (kvalitetnog - 400DM i navise) sa Audigy-jem... Zato me zanima koliko su svi nabrojani modeli 5.1 zvucnika? Ako neko zna priblizno da kaze - zanima me da je jak (znaci Inspire 5300 mi nije dovoljno jako) - 9960 Teac - kakav kvalitet nudi u odnosu na Cambridge i Klipsch i Labtech ADA seriju? Koji su najjaci, koji najkvalitetniji itd. Zanima me, posto sam i dalje na PCI128 zvuku i Samsung SMS5100 zvucnicima...

notax je napisao(la):
Uostalom, svi ste imali priliku da dodjete, da pogledate film, i da ga chujete, pa na kraju, od novih lica, i onih kojima ova tema nije jasna bio je samo RamOne.
Pazi i jeste i nije, nije da nisam imao prilike da cujem, znam dosta ljudi sa hi-fi opremom ali to nije prikljuceno za komp, na kompovima uglavnom imaju druge sisteme koje Max navodi, i tu je BodyRemover u pravu, treba imati ( ko moze) Hi-Fi za muziku a recimo 5.1 za komp filmove, ipak u tome ima razlike. Max pogresio si sto si rekao da muzika umire, naprotiv, tek se sad vidi koja ****** izlaze na tv-u i radiju, sve je automatizovano, sta mislis da li bi ijedan od tih bendova umeo to isto iz studija ili nekog "show-a" mogao to da odsvira uzivo, sumnjam, i to za gitare i duge kose ga pretera :D ( i ja sam nekad imao dugu kosu) :D , dosta koncerata video do sad, u tome jednostavo uzivam , nisam ogranicen samo jednom vrstom muzike, volim rock, punk, ma da ne nabrajam razne stilove preko drum&bass, house-a za neke ljude nespojive stvari ali i u tome vidim neki kvalitet pogotovo ako se sve lepo uklopi, kao sto smo kod Notax-a posle mog cd-a Ramones-a gde sam slusao vokal da bih primetio razliku i odusevio se, pustili Prodigy da bih cuo bas koji takodje fenomenalno zvuci, pazi vecina ljudi verovatno nece primetiti veliku razliku ali ako dugo slusas muziku i znas sta slusas siguran sam da ces primetiti razliku. Sto se live nastupa tice bio sam na stotine festivala i koncerata i jedan od najacih utisaka su mi ostavili Motorhead i Faith No More ( naravno svi u inostranstvu posto mi nemamo opremu za kvalitetnu svirku) jednostavno da li sam 5 metara od bine ili 200 zvuk je savrseno cist i isti, bukvalno se tlo trese u ritmu basa a zvuk je kristalno cist. Ili savrsen spektakl David Bowie-a, savrsen zvuk, za mene do tad nepojmljivo veliki video bim sa kristalnom slikom ... jednostavno dobar deo nas nije svestan sta je propustio i za sta smo bili osakaceni ovih 10 godina. A i poznati smo po tome sto volimo da hvalimo ono sto imamo iako mozda ne vredi toliko, ali ga mi ipak je nase, sto Buca u nekom od skorih postova kaze "da komsiji crnke krava" :D
pozdrav

Nazad
Vrh Dno