Šta je novo?

Preporuka X-ti put

U orginalnoj izvedbi ga nema sigurno, ja sam jos prosle godine kupio polovan.
SUB 1 koristi Helix membranu koja je pogano skupa i tesko da ce iko da pravi ponovo tu kutiju. Jos dok je B&M oficijelno radio napravljena je zamena sa Audaxovim 12" drajverom koji je jeftiniji i sa vecim kabinetom je trebalo da da jednako dobre performanse.

Da ne bude zabune, ja ovo pojma nema, samo preslazem sta su mi pricali Bojan, Mirko i Lukic. :)

Konacno, pojacalo je radio izvesni Peca. Sve je to Mirko onomad drzao pod kontrolom i jurio najbolje delove i ljude da rade na tim zvucnicima. Kako on to vise ne radi, pitanje je sta se sada moze dobiti.

Pozdrav!

Poslednja izmena:
Delija je napisao(la):
@nick III Pre nego sto budes slusao te AP zvucnike, obidji AudioPlus (NS - Laze Kostica) i poslusaj Mission zvucnike. Jedino, ponesi svoje diskove, posto ce ti oni pustati ono sto znaju da dobro zvuci na svim spravama.

...Cisto da vidis o cemu ti pricamo... ;)poz.

Reci mi koja je to muzika koja zvuci dobro na svim spravama(predpostavljam neka sa izrazenim basovima),cisto da ne ponesem to isto od kuce :D i sa kojom bi muzikom najbolje cuo kako zvuce ti zvucnici(mozda peppers-i :) )posto si moj sugradjanin reci mi gde jos vredi otici i gde se mogu testirati(cuti)zvucnici i pojacala,moze i na PM da ne pravimo reklamu, jer da ponovimo benchmark od toga nema nikakve koristi :) POZ :wave:

Poslednja izmena:
Zare je napisao(la):
Scorpio(DDMF)! je napisao(la):
B&M Acoustics AP27 + Dayens Extasy II B - ova kombinacija (bar meni) zvuci najbolje za te pare...

Kako si zadovoljan sa Dayensom, da li si ga uporedjivao sa skupljim pojacalima? Nisam imao prilike da ga cujem a nisam uspeo nikakav test na netu da nadjem.
Pozdrav

Pazi, ja sam prezadovoljan Extasy-jem u toj cenovnoj klasi... Sada, kako se poredi sa skupljim pojacalima, ne mogu da ti kazem, jer kada sam ga kupovao,imao sam veoma ogranicen budzet (pa nisam ni slushao nishta skuplje od 400E)... Bilo je bolje od svega shto sam cuo u toj klasi (cuo sam josh NAD, Rotel i Maranz) - Uz ogradu da su sistemi u kojima sam slushao pojacala bili VEOMA razliciti (NAD CD Player + NAD pojacalo + AR Bookshelf kutije, isto samo sa Maranzom, Rotel CD player + Rotel pojacalo + B&W 602, Sony 333ESD + Dayens + Canton podnostojece kutije)

Pojacalo ima OK snagu, ne greje se previshe, izgled je dodushe subjektivan, meni je simpatican i ima oko 10 Kg.

Predlazem ti da pre kupovine poslushash sve u toj klasi i ako je moguce da slushash na svojim zvucnicima, izvoru i naravno diskovima.
Mogu ti samo reci da se Dayens odlicno slaze sa B&M-om (koji su prvenstveno "pravljeni" za klasiku, kako mi rece jedan od konstruktora) i da sve svira "poprilicno neutralno" i bez zamaranja - Shto se tice tekstova, oni mogu samo da ti budu putokaz, ali uglavnom se sve svodi na: dok ne cujesh, ne komentarishesh...

BTW: Mislim da dobitak u zvuku u prelazu sa AP17 na AP27 vredi svaki Evro

POZ.. :wave:

Poslednja izmena:
nick III je napisao(la):
Reci mi koja je to muzika koja zvuci dobro na svim spravama(predpostavljam neka sa izrazenim basovima),cisto da ne ponesem to isto od kuce :D i sa kojom bi muzikom najbolje cuo kako zvuce ti zvucnici(mozda peppers-i :) )posto si moj sugradjanin reci mi gde jos vredi otici i gde se mogu testirati(cuti)zvucnici i pojacala,moze i na PM da ne pravimo reklamu, jer da ponovimo benchmark od toga nema nikakve koristi :) POZ :wave:

Vecina prodavaca ce ti pustiti neku elektroniku (Jarre, Oldfield...), a Eagles - Hell Freezes Over (DTS) ne moze da omane. To na svakom iole dobrom sistemu zvuci odlicno.

U principu, najbolje je da poneses nesto sto znas kako zvuci na nekom dobrom sistemu koji ti se dopada, pa onda da uporedis.

Ponesi neki kvalitetno snimljeni rock disk, recimo Metallica S&M, neki disk Sting-a i/ili Sade (imaju strasnu produkciju!). Klasika, ako je ne slusas, nista ti ne vredi jer jednostavno ni ne znas kako nesto treba da zvuci. Ja imam neki disk sa muzikom iz filmova u orkestarskom izvodjenu cija je produkcija fantasticna (ima cak efekata iz Jurrasic Park-a i Terminatora ciji opseg krece vec od 5Hz), pa mogu to da ti narezem.

U NS-u znam samo za AudioPlus, a covek koji tamo radi (mislim da je on i vlasnik) je izuzetno ljubazan i mozes da isprobas sve sto zelis, jedino mora da stekne utisak da stvarno zelis nesto da pazaris.

Poz.

Reklama, bato!!!

getafix je napisao(la):
Da pogledaj i www.sinevoice.com (ne znam cene).

Zadnji put kada sam bio kod Sinishe Rankova (dodushe davno), on mi je na pitanje zashto se ne reklamira u novinama ili na netu odgovorio: "Da li na TV-u vidish reklamu za Mercedes? Ne. A ipak ga svi kupuju. Zna se da je Mercedes najbolji... Reklame su za mediokritete. :eyebrows: " - Ipak se predomislio.. :S: :-devil-:

Izvinjavam se na OT-u, ali sam morao... :d

POZ

Poslednja izmena:
Bogami se i Mercedes promenio, ima i njih na reklamama :)

Malo OT da se ozivi thread :)

Bas bih voleo da cujem tvoj "bioskop":), Sale.

Inace, ova 550-ica mi je bas osvezila sistem. Cak i vise nego sto sam se nadao.

p.s. Znas kako dobro izgleda alu-panel? :d

Ja imam 2.1 za sada, nije bas bioskop mada sam ja prezadovoljan kako radi dvd/divx :)

Mali savet...

Centar ti treba samo ako imas jako veliku sobu (moja je oko 20-ak m2). Ja sam za moj, ne mogu da kazem bacio, ali recimo da mi je >200€ "zarobljeno", a nema neku veliku ulogu u sistemu.

Moglo bi bez njega, bez ikakvog problema.

Takodje, za zadnje satelite ti nisu neophodni neki ultra kvalitetni zvucnici (i tu sam se se "zeznuo", jer sam hteo ceo sistem da mi bude Visaton, pa mi je i cena bila "visatonska":)).

Skapirao sam to i sam, zato i imam 2.1 do daljnjega :)

Kombinovao sam sa nekoliko parova losijih zvucnika, osluskivao sta se to cuje na zadnjim i koliko dobijam sa posebnim centrom i skapirao da je 2.1 vise nego dovoljan za filmove.

Cestitke Notaxu, tek sad kapiram koliko je bio u pravu kada je pricao da je dobar stereo mnogo bolji za filmove od losijeg 5.1.

Za jos tri zvucnika mi treba makar 200€, a mozda i 300€ sto mi se nikako ne daje. Kapiram da je bolje unaprediti prednje, a sa ovim parama + prodati AP13 se moze kupiti bas dobar prednji zvucnik (tj. par).

Pozdrav!

Ne kontam samo zasto ne koristis te AP13, kad ih vec imas...

poz.

Nazalost KEF je danas poskupeo
KEF Q1 335
KEF Q4 540

Monitor Audio Silver je pojeftinio, to je dobra vest :)

Pa koristim ih.
AP13 i SUB, to je to, nema nista vise.

Zelim stojece zvucnike, mrzi me da pravim stalke i jos da i to podesavam.
Stoga cu videti da zamenim AP13 sa necim vecim, a onda ce AP13 ili na dobos ili pozadi.

Ce vidimo.

Pozdrav!

Ne znam zasto, ali sam mislio da imas AP17.

Mudro zboris ;), batali stalke i obavezno idi na floorstander-e.

poz.

ljtruba je napisao(la):
Nazalost KEF je danas poskupeo
KEF Q1 335
KEF Q4 540

Koliko je para kod nas KEF Q4 malo sam gledao na net-u i cena mu se krece oko 390 funti u UK za nekih 70 funti je skuplji od mission m35(inace lepo izgledaju kutije) nadam se da tako i zvuce (sto ce se naravno i proveriti :))

Znaci mislis da su bolji visoki zvucnici od ovoh koji idu na stalke?

Ne bash

To uopshte ne mora da znaci, sve zavisi od velicine sobe i tvoje spremnosti da se cimash sa polozajem zvucnika i stalcima (da li ti smetaju). U mnogim "malim" sobama bookshelf zvucnici sviraju bolje nego floorstand-eri

POZ

Poslednja izmena:
Ima li ko jos da nesto pametno predlozi? :)

Scorpio(DDMF)! je napisao(la):
To uopshte ne mora da znaci, sve zavisi od velicine sobe i tvoje spremnosti da se cimash sa polozajem zvucnika i stalcima (da li ti smetaju). U mnogim "malim" sobama bookshelf zvucnici sviraju bolje nego floorstand-eri

POZ

Znaci u mojoj sobi od 4x3 bolje da idem na bookshelf.

Upravo sam u sobi slicnih dimenzija slusao Alto 2, i zvuci odlicno.

Delija,procitao sam u nekim postovima da su i tvoji zvucnici takodje DIY varijanta ,e sad da li si ih sam pravio ili je to neko uradio za tebe?

_/Neo\_ je napisao(la):
Znaci u mojoj sobi od 4x3 bolje da idem na bookshelf.

Bem li ga predpostavljam da to zavisi i od povrsine slobodnog prostora i razmestaja stvari u sobi.

Nisam ih sam pravio, angazovao sam majstora. :)

p.s. Al' ovi Mladjini Alto 2 stvarno fino izgledaju i lepo zvuce.

Delija je napisao(la):
Nisam ih sam pravio, angazovao sam majstora. :)

Malo gnjavim, al sta ces :D je li se taj majstor bas bavi pravljenjem zvucnika i njihovom prodajom(ako da, kako doci do njega) ili mu je to samo hobi i ne radi nista komercijalno.
poz

U principu, covek sada radi PA ozvucenje za klubove, kafice i slicno, a ranije se mnogo vise zanimao za HI-FI. Video je na vreme gde lezi lova :D.

Jos kad je meni radio zvucnike (pre nesto manje od 2 godine), cekao sam ga 3 meseca za frontove i jos duplo toliko za satelite. Prvo cekanje je bilo zato sto je tada pocinjao sa PA ozvucenjem, pa mu je to bilo prioritet, a za satelite smo morali da cekamo da Dayens poruci SC4ND (visokotaonac za centar) iz Nemacke.

Sve u svemu, ako hoces, mogu da ti dam broj telefona na PM, al' moram da te upozorim da ce ti trebati dosta strpljenja. :)

p.s. Ako te zadovoljavaju Alto 2, smalden prodaje svoje novo napravljene pa ga kontaktiraj. Fino su odradjeni i skroz lepo sviraju (juce sam ih slusao). Prodaje ih jer se napalio :D na gradnju i sad hoce da proba da napravi 3-sistemce.

Delija je napisao(la):
Jos kad je meni radio zvucnike (pre nesto manje od 2 godine), cekao sam ga 3 meseca za frontove i jos duplo toliko za satelite. Prvo cekanje je bilo zato sto je tada pocinjao sa PA ozvucenjem, pa mu je to bilo prioritet, a za satelite smo morali da cekamo da Dayens poruci SC4ND (visokotaonac za centar) iz Nemacke.

Sve u svemu, ako hoces, mogu da ti dam broj telefona na PM, al' moram da te upozorim da ce ti trebati dosta strpljenja. :)
Hajde prosledi broj na PM (nadam se da je sad mnogo profesionalniji dve godine u biznisu cine cuda :) )

Ljudi,(reko da ne otvaram novi thread bolje da pitam u okviru ovog :) )
zanima me koliko bih izgubio na reprodukciji zvuka audio diskova preko nekog obicnog DVD playera u odnosu na klasicni cd player predpostavljam da ima razlike?

POZ :wave:

Nazad
Vrh Dno