Šta je novo?

Preporuka X-ti put

nick III

Slavan
Učlanjen(a)
09.01.2005
Poena
304
S obzirom da sam laik sto se tice znanja vezanih za zvucnike, pojacala i ostalu audio tehniku ,zamolio bih one koji se razumeju u ovu tematiku da mi pomognu.Naime, citajuci(sto na ovom sto na nekim stranim forumima)primetio sam da za neko iole kvalitetnije slusanje muzike gotovo niko ne preporucuje komjuterske zvucnike(koji su bili i moj pocetni izbor)vec pojacalo u kombinaciji sa pristojnijim zvucnicima,posto sam se i ja opredelio za ovu varijantu(nakon forumske edukacije :D ) zanima me Vase misljenje sta je best bay za nekih 750e.(nove komponente).Ono sto se meni svidelo(laicki)na net-u je kombinacija stereo risiver Yamaha RX-496 i mission m35 ili Jamo e 680 zvucnici.Vredi li ovo cemu?? POZ :wave:

Poslednja izmena:
ja bih ti preporucio taj receiver (nije preterano skupo u odnosu na druge stereo receivere, 250€) i neke bas dobre zvucnike a posto imas 500 € za iste onda nema zime:) imas u tehnomarketu taj receiver i mozes da ga cujes sa odgovarajucim jamo zvucnicima (ne znam kakav je taj 680 model, ali jamo bi trebalo dobro da se slaze sa yamahom, za ove mission ce morati neko drugi nesto da ti kaze). mozes da ides u onaj na nbg a i u ustanickoj, oba imaju veci izbor zvucnika u odnosu na onaj na kanarevom brdu (cini mi se da ovaj na nbg ima najvise),
isto imas i www.4audio.co.yu e tamo mozes sve da isprobas i to ti je otprilike mali raj za te stvari samo sto su skuplji od drugih (mislim da je kod njih rx 496 280€).
Inace odlican ti je pristup problemu i srecno sa kupovinom !

PretendeP je napisao(la):
isto imas i www.4audio.co.yu e tamo mozes sve da isprobas i to ti je otprilike mali raj za te stvari samo sto su skuplji od drugih (mislim da je kod njih rx 496 280€).
Upravo sam preko ove adrese i dosao do ovog modela risivera koji bi trebao da bude sasvim pristojan,e sad problem ostaje sa zvucnicima(sta i kako).Inace hvala na sugestijama :,,:

Evo nesto iz glave nabrzaka:
resiver rx450
prednji zvucnici AP17 210 ev.
centralni zvucnik AP (neka oznaka) 130 er.
zadnji zvucnici AP13 130 ev.
sve ukupno sa resiverom oko 750ev.

Ja bih Jamo zaobisao, meni su zvucali lose par modela koje sam cuo. Ostalo biraj po sluhu i parama, najbolje je da ti poslusas neke zvucnike, pa da odlucis. Inace mozes da razmotris mission i tannoy. Poz :wave:

Mx je napisao(la):
Ostalo biraj po sluhu i parama, najbolje je da ti poslusas neke zvucnike, pa da odlucis. Inace mozes da razmotris mission i tannoy. Poz :wave:
Nije problem otici u radnju i poslusati,ali posle mojih mercury(3w,ali realne snage :d ) sve ce mi zvucati nestvarno dobro,tako da bi mi dobro dosla preporuka ili konkretna smernica na sta da obratim paznju.Procitao sam na net-u za mission m35 da su relativno dobra investicija za nekih (320-330 funti) u UK.Zanima me da li je neko imao iskustva sa njima ili nekom slicnom klasom zvucnika i da li postoji osetnija razlika u kvalitetu reprodukcije zvuka izmedju stereo pojacala i stereo moda AV risiver-a(nadam se da nisam nista lupio : :D )

Pirate je napisao(la):
Gde se ovi zvucnici mogu naci i cuti?
POZ

Ako ne zelish da pravish home theatre setup, bolje zaobidji receivere (zbog njihovih performansi u stereo modu)

Moja (mozda malo pristrasna :d -jer imam iste) preporuka za te pare bi bila:

B&M Acoustics AP27 + Dayens Extasy II B - ova kombinacija (bar meni) zvuci najbolje za te pare... Mozesh da probash i nekog Rotel-a ili NAD-a u toj klasi cene, meni su zvucali veoma dobro...

Za B&M Acoustics ne znam da li josh uvek rade, jer sam procitao negde da sui se razishli zbog saobracajne nesrece jednog od njih, ali njihov web site josh uvek radi www.bmacoustics.com, a tamo imash kontakt mail ili telefon...

POZ :wave:

P.S. Ne brini se za to da ce ti sve posle Mercury-ja zvucati odlicno, poslushaj par predlozenih kombinacija, veoma brzo cesh poceti da uocavash razlike izmedju njih (covek se lako navikne na lepo) i izdvojicesh svog favorita...

Poslednja izmena:
Pirate je napisao(la):
resiver rx450

Malo si se preracunao, za nekih 350eur,al sta je to ;)

Nemoj Jamo nikako, a i Mission pomalo vec mozes da zaobidjes.

Uzmes lepo nekog KEFa ili B&W stereo varijantu, pa kad skupis para ides dalje.

matan je napisao(la):
Malo si se preracunao, za nekih 350eur,al sta je to ;)

Moguce,nezam koliko je taj rersiver.
No eto zvucnika (dobrih) za 470 evra a za ostatak neka uzme neki resiver ,naravno ako je 5.1 prioritet.

ljtruba je napisao(la):
Nemoj Jamo nikako, a i Mission pomalo vec mozes da zaobidjes.Uzmes lepo nekog KEFa ili B&W stereo varijantu, pa kad skupis para ides dalje.
Koje modele KEF-a i B&W mozez da mi preporucis konkretno(do 500e) i da li si imao neka iskustva sa istim? Interesuje me prvenstveno stereo varijanta. POZ :wave:

Ako ides na stereo varijantu, batali risivere i kupuj cisto pojacalo.

Poslednja izmena od urednika:
Delija je napisao(la):
@nick III Ako ides na stereo varijantu, batali risivere i kupuj cisto pojacalo.

Nesto kao yamaha AX 496(4audio) ili NAD 352(skuplja varijanta)

Poslednja izmena od urednika:
Moj favorit je definitivno NAD ;)

Delija je napisao(la):
Moj favorit je definitivno NAD ;)
hvala na sugestiji :) Zanima me samo da li si imao prilike da cujes mission m35 zvucnike (valjaju li cemu)?

Nisi bas nasao pravu adresu za to pitanje :D

Ja sam zagovornik pravljenih zvucnika, jer za iste pare nude vise.
Slusao sam M35 bas na NAD-u, ali C370, i po mom misljenju su malo precenjeni. Generalno mi se ne svidjaju Mission zvucnici iz te neke ekonomske klase. Zvuce mi nekako bledunjavo i "isprano".

BTW, cuo sam AP17 i stvarno su OK zvucnici, a AP27 mogu biti samo bolji. Samo ni ja nisam siguran da li se ljudi jos uvek bave time... Proveri.

I ja sam kao i ti "znanje" pokupio po forumima. I mene ceka tvoja muka, nadam se sto skorije. Evo skracene verzije za ostalo "search".

B&M acoustics ljudi uglavnom hvale, postoje jos uvek, sada su "DIY Shop Krusevac" valjda. AP-17 ima denis sa hifi.co.yu foruma, on ih hvali kad god stigne verovatno sa razlogom. Za dalje kontaktiraj njega on verovatno ima njihov tel.
vidi:
http://www.hifi.co.yu/forum/viewtopic.php?t=211

Pogledaj tamo u oglasima i mission 53 polovne, verovatno bolji izbor, od 35-ce.
Inace Notax je negde u ovom topicu spomenuo da veliki broj missiona (bas serije3, ako se dobro secam) ceka u servisu g. Sinise Rankova (alias SINEVOICE) na ozivljavanje.
Ja bih kontaktirao i Notax-a, ne znam da li jos radi zvucnike, ali bi ih sigurno uzeo u obzir.

Za B&W procitao sam u vise postova razlicitih ljudi negativne komentare (zgrazavanje) na racun kvaliteta jeftinijih kutija tipa 602-ke, kvalitet skretnice itd... Nema mnogo prituzbi na sam zvuk.
Da pogledaj i www.sinevoice.com (ne znam cene).

Pojacalo moze i neko fino polovno, ako je frka.

Notax mi nije bas jasan. :trust:
Bas me zanima koliko je zvucnika prodao u poslednje 2 godine. Imam utisak da vise prica nego sto radi. :d Voleo bih da je drugacije...

Delija je napisao(la):
Ja sam zagovornik pravljenih zvucnika, jer za iste pare nude vise.

Kada bi se odlucio za pravljene zvucnike na koju adresu bih se mogao obratiti predpostavljam da postoje specijalizovane firme kao sto je izmedju ostalog i B&M koje se bave upravo ovom delatnoscu,da li pored navedene postoji i neka druga firma ili se ovi zvucnici prave iskljucivo u nekoj licnoj izradi?

Uglavnom se najvise isplati DIY varijanta, posto majstori dosta para uzimaju za ruke.

getafix je napisao(la):
I ja sam kao i ti "znanje" pokupio po forumima. I mene ceka tvoja muka, nadam se sto skorije.

Drago mi je da bar neko zna kako se osecam :D
Za ono ozivljavanje mission-a 3 serije sam i ja procitao nazalost :S:
Sto se tice linkova zaista su korisni.Hvala
Nadam se da ce mo iz ove muke ipak izaci kao pobednici :D :D

Delija je napisao(la):
Uglavnom se najvise isplati DIY varijanta, posto majstori dosta para uzimaju za ruke.
A za to sam talentovan :d

getafix je napisao(la):
B&M acoustics ljudi uglavnom hvale, postoje jos uvek, sada su "DIY Shop Krusevac" valjda. AP-17 ima denis sa hifi.co.yu foruma, on ih hvali kad god stigne verovatno sa razlogom. Za dalje kontaktiraj njega on verovatno ima njihov tel.
vidi:
http://www.hifi.co.yu/forum/viewtopic.php?t=211

.

B&M Acoustics NE POSTOJI vec 2 god !!!! Znaci NOVO nema vise, a pojave se na oglasima neki od modela iz AP serije

Pozdrav

Pirate je napisao(la):
Moguce,nezam koliko je taj rersiver.
No eto zvucnika (dobrih) za 470 evra a za ostatak neka uzme neki resiver ,naravno ako je 5.1 prioritet.

Ako si se preracunao, malo je u pitanju. 5.1 AV risiveri pocinju od ~300 pa dalje..

Pozdrav!

Pirate je napisao(la):
resiver rx450

Iz glave, samo B&M, ceo jeftin repertoar :)

Btw. B&M cenatar je poprilicno velik, kao takav skup i iako ga nisam cuo, ne verujem da je pravo resenje. Nesto jeftinije i manje bih izabrao.
Tj. izabracu kad se odlucim da kompletiram trenutni 2.1 (par AP13 + SUB1) i odlucim da li ce napred AP17 ili nesto drugo. :)

Pozdrav!

@ SASA

"Ako si se preracunao, malo je u pitanju. 5.1 AV risiveri pocinju od ~300 pa dalje.."

He,he matematika mi je bila uvek jaca strana. :D

"Iz glave, samo B&M, ceo jeftin repertoar"

Neznam sta si hteo ovim da kazes ,no nebitno.
A onu preporuku sam iz glave i to bas nabrzaka.Jednostavno me mrzi da covekapitam detalje: kolika mu je soba, koju vrstu muzike slusa ,pa da li mu je stereo ili saraund prioritet i u to kom odnosu, pa da li mu je onih 750 evra limit ili moze i preko njih itd...Kao sto sam rekao to me mrzi,a i znam da ce neku drugi da uleti u diskusiju (he he pozdrav Deliji :) ) koji su malo manje od mene ljenju na kuckanju :) .
A evo za stereo takodje nesto na brzaka :D :
pojacalo NAD c320bee 280 evra
zvucnici AP17 210 evra
Ako je pocetnik u hi-fi ovo je sasvim zadovoljavajuce,a ostatak moze da potrosi npr. za neki dobar CD plejer (npr. NAD c521 bee).
Pozdrav

Pirate je napisao(la):
pojacalo NAD c320bee 280 evra zvucnici AP17 210 evra
Ako je pocetnik u hi-fi ovo je sasvim zadovoljavajuce,a ostatak moze da potrosi npr. za neki dobar CD plejer (npr. NAD c521 bee).
Pozdrav

Pocetnik nego sta :D

Koliko sam razumeo AP17 znaci samo polovno preko oglasa(nisam bas ljubitelj polovnih stvari), mislio sam iskljucivo na nove komponente kao sto napomenuh jos u prvom thread-u,ali napomenuo sam i da je sve ovo za stereo varijantu tj. iskljucivo za slusanje muzike dok 5.1 efekti (za sada) ce da sacekaju POZ :wave:

Poslednja izmena:
Pirate je napisao(la):
"Iz glave, samo B&M, ceo jeftin repertoar"

Ma imam i sam B&M i odlicni su, nego, kazes "evo ja na brzaka iz glave" i das tri modela B&M.

Tu nije ni bilo razmisljanja, ne deluje mi da si se ista dvoumio, to hocu da kazem. :)
Ali ne mislim nista lose, jer nema se ni sta dvoumiti, B&M jesu odlican izbor.

nick III je napisao(la):
Pocetnik nego sta :D

Koliko sam razumeo AP17 znaci samo polovno preko oglasa(nisam bas ljubitelj polovnih stvari), mislio sam iskljucivo na nove komponente kao sto napomenuh jos u prvom thread-u,ali napomenuo sam i da je sve ovo za stereo varijantu tj. iskljucivo za slusanje muzike dok 5.1 efekti (za sada) ce da sacekaju POZ :wave:

Ne, ima AP17 novi da se uzmu, i to ih narucis i dobijes za 5-10 dana u boji koju zelis (bese 4 mogucnosti, crno, tresnja, bukva i nesto tamnije).

www.bmacoustics.com

B&M (Blaza i Mirko) ne rade vise ali Misa Lukic ciji je ono kontakt i dalje pravi zvucnike po originalnom "receptu" tako da su zvucnici identicni tj. jednako dobri.

Pozdrav!

Vrh Dno