Šta je novo?

Preporuka tastature

adzo89

Slavan
Učlanjen(a)
03.11.2008
Poena
319
Sta mi vi preporucujete da uzmem od ove dvije tastature?

LOGITECH Wave
logitechwave.jpg

ili

Microsoft Razer Reclusa Gaming Keyboard USB EN FPP
reclusa_main.jpg

Pozdrav
Video sam ovaj WAVE u prodavnici i malo je opipao. Deluje dosta dobro, tasteri imaju prijatan osecaj, tihi su itd .... nisam koristio da bih mogao da kazem nesto vise, ali deluje dosta dobro. Razmisljao sam cak da je uzmem za sebe ali sam u velikoj meri odustao kad sam procitao jedan review gde se lik zali da je maltene usinuo srednjak leveruke dok je igrao neki FPS jer je (kao sto i mozes videti na slici) W dosta pomereno u levo u odnosu na S, sto u kombinaciji sa zakrivljenjem daje dosta neudoban polozaj za FPS-ove (tako kaze taj sto je testirao, a ja sam na zalost taj test video tek posle mog bliskog susreta sa doticnom).

Inace ima Microsoft Natural tastaturu (vec vise godina) i dosta sam zadovoljan osim sto je posle nekog vremena pocela da krcka pod pritiskom a i pritisak na tastere nije bas najtisi sa kojim sam se sreo. O ovoj MS ne znam nista, mozda je i bolja.

Takodje, iako to nije neka cena, proveri garanciju. Meni je prvi MS Natural crko posle 11 meseci i opusteno su mi ga zamenili jer sam imao godinu dana garncije.

Nadam se da sam malo pomogao, a ti googlaj jos malo ima testova i iskustava drugih ljudi!

Pozdrav

Ovo mi je malo nebulozno sto se tice polozaja tastera W. Ja koliko vidim, razlika je nikakva, osim sto je tastatura zakrivljena.
A ako hoces da kupis tastaturu, idi i pogledaj obe i vidi koja ti vise lezi pod rukom, i tu kupi.

a jesi li razmisljao o microsoft natural ergo 4000... tastatura je jako dobra, ja sam se preporodio kad sam je kupio

A ako hoces da kupis tastaturu, idi i pogledaj obe i vidi koja ti vise lezi pod rukom, i tu kupi.

Bas ovako. Mislim, ne kupujes stan .....
Prosetaj po radnjama jedan dan i uzmi sta ti se svidi i sta moze da se nadje.
A sto se W tice .... samo sam preneo tudje utiske, nisam imao dodira sa tastaturom od kada sam to procitao ... potrazicu test pa ako nadjem dajem link.

nije wave nista manja od ms ergo... preporucujem ti da odes i pogledas obe tastature... i verujem da ces se odluciti za ms.. ja sam bio u dilemi da li ms ili wave, otisao sam u prodavicu, probao obbe i izabrao ovu :D

Evo ti za WAVE:

"I played Valve's Portal for a bit using it and found it usable for a slow-paced game. I later played Epic's Unreal Tournament 2004-a much faster-paced game-and my middle finger (the 'W' finger) began to get a little sore from the odd angle of the key. I have normal-sized fingers, too."

To je odavde: http://www.thinkcomputers.org/index.php?x=reviews&id=698&page=1

A imas i ovo: http://www.trustedreviews.com/peripherals/review/2008/04/03/Logitech-Wave-Keyboard/p1

S obzirom da gledas i bezicne tastature verovatno nisi neku zagrizeni gejmer tako da ti ovo sa W verovatno nece ni smetati.

Pozdrav

Za ovolike odgovore duzan si bar utiske i neku sliku, ako vec ne full review, otkucane na novoj tastaturi!
;)

Uzdravlje!

Ako dosta koristis tastere home i end, ovaj raspored istih na Wave ce te jaaako nervirati. U svakom slucaju javi utiske.

Baš i mene zanima šta je gumirano kod nove verzije. Ja radim na poslu već neko vreme na bežičnoj Wave i uglavnom sam vrlo zadovoljan. Kod kuće mi je MS comfort curve 2000 i sa njom se i nisam usrećio pre svega zato što su se tasteri dosta brzo izlizali i što neke kombinacije nisu moguće koje su potrebne za igranje. Dok je nisam imao razmišljao sam o ovoj Reculsi jer su je napravili u saradnji sa Razer-om i to mnogo dobro zvuči ali je nisam probao nažalost.

Dakle i ja čekam info :)

Vrh Dno